Lisede Bölüm Seçimi

benkimimbilmem

Kilopat
Merhabalar, 9. sınıf öğrencisiyim ve açıkçası gelecekte ne yapacağım kafama takılıyor hep ve kafamı kurcalıyor. Matematik, kimya ve fizik derslerim pek iyi değildir açıkçası fakat bunun sebebi ders tekrarı yapmamam olabilir diye düşünüyorum. Onun dışında İngilizce'm iyidir. Dil bölümü seçebilirim diye düşünüyorum fakat şöyle bir sorum var. Dil bölümünde edebiyatımızın da iyi olması gerekiyor mu, yoksa sadece yabancı dil mi? Ders tekrarı yaparsam derslerimi iyileştirebileceğimi düşünüyorum açıkçası. Öyle olursa sayısal seçebilirim herhalde fakat pek sevmiyorum matematik falan. Geçen sene sınava hiç çalışmadan girdim ve 350 puan aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O LGS'den 350 aldıysan gerçekten tebrik ederim, ben 323 aldım son güne kadar half life oynayarak mat olmasa 6 yanlışla kapatacaktım neyse.
Şahsen bende senin gibiyim asla ders çalışmam ve her zaman matematikte 2-3 saat çalışsam o konu tamam oluyor ama üşeniyorum amaan.
Tavsiyem yabancı dil olacak ben öyle yapacağım.

Matematik, fizik, kimya gibi dersler düzenli çalışma ister. Sınavdan 2 hafta önce tekrar etmeyle sınavdan iyi not alabilirsin ama üniversite sınavında patlarsın. Neden mi? Soru çözmediğin, farklı soru kalıpları görmediğin için.

İlgin yoksa zorlama. Yabancı dil seç, sözele de çalış.

iki seçenek var, birisi sevdiğin işi yapmak diğeri ise ekmek parası peşine koşmak. Ben ikincisini seçtim. Hatta pazartesi iş başı yapıyorum :)

Matematik, fizik, kimya gibi dersler düzenli çalışma ister. Sınavdan 2 hafta önce tekrar etmeyle sınavdan iyi not alabilirsin ama üniversite sınavında patlarsın. Neden mi? Soru çözmediğin, farklı soru kalıpları görmediğin için.

İlgin yoksa zorlama. Yabancı dil seç, sözele de çalış.
eyvallah
iki seçenek var, birisi sevdiğin işi yapmak diğeri ise ekmek parası peşine koşmak. Ben ikincisini seçtim. Hatta pazartesi iş başı yapıyorum :)
Çok Reel açıklamışsınız

Merhabalar, 9. sınıf öğrencisiyim ve açıkçası gelecekte ne yapacağım kafama takılıyor hep ve kafamı kurcalıyor. Matematik, kimya ve fizik derslerim pek iyi değildir açıkçası fakat bunun sebebi ders tekrarı yapmamam olabilir diye düşünüyorum. Onun dışında İngilizce'm iyidir. Dil bölümü seçebilirim diye düşünüyorum fakat şöyle bir sorum var. Dil bölümünde edebiyatımızın da iyi olması gerekiyor mu, yoksa sadece yabancı dil mi? Ders tekrarı yaparsam derslerimi iyileştirebileceğimi düşünüyorum açıkçası. Öyle olursa sayısal seçebilirim herhalde fakat pek sevmiyorum matematik falan. Geçen sene sınava hiç çalışmadan girdim ve 350 puan aldım.
Sevdiğin bölümü seç para için vs. bölüm seçmek sadece hayatını zehir etmek olacaktır. Şu anda türkiyede 4 yıl sonra hangi meslek popüler olur vs kimse bilmiyor. Ondan dolayı istediğin bölümü seçmek daha iyi olacaktır. Benim de sayısal derslerim gayet iyidir. Zaten ondan dolayı ben de o sınavdan 415 puan aldım :) . Sayısalım iyi olduğu için de sayısal bölümü tercih edeceğim.

Takipteyim. Aynı şey benim içinde geçerli :D Ben grafik tasarım falan düşünüyordum aslında. Sonradan eşit ağırlıkta deniz işletmeleri ve yöneticiliği düşünmüştüm.

Bizde farklı. 9. sınıf bitince mekatronik, makine, kimya, otomotiv, elektrik bölümünden birini seçiyorsun. 10. ve 11. sınıfta ders olarak bölümün eğitimini alıp 12. sınıfta direk staja gidip maaş bile alıyorsun. Lise bitince üniversite sınavına girecem dersen sana eğer (örnek) lisede makine seçip üniversitede de makine seçersen sana ek puan veriyorlar. Bence sistem güzel fakat okulda herkes otomotiv okuyup babasının yanında çalışma derdinde. 10. 11. sınıflara soruyorum üniversite sınavına girecekmisin diye bana üni. sınavı saçmalık falan diyorlar. Benim işime yarayacak kısım, yurtdışındaki bir sürü üniversite ile bağlantıları var lise bitsin direk yurtdışı staj hazır. Tabi üniversiteye de gideceğim İnşallah 🤪

İstediklerin elbette ki ön planda durmalı. Lakin Sayısal konuya girdiği zaman cidden dengeleri bozuyor. Sayısalcı tanıdıklarım çok ufak çalışmalarla sözel konuları bitirip neredeyse benimle aynı netlere ulaşabildiler. Ben ise sayısalda çalışmama rağmen onlara yetişemedim bile. Sayısal derslerde temel eksikliği büyük bir sorun. Eğer derslere az da olsa ilgi gösterebileceksen liseyi sayısal olarak bitir. Sözeldeki farkı kapatmak pek zor olmaz.
Küçük bir tavsiye, mesleğini üniversite sınavına gireceğin yıl kararlaştır, zira şuan sana revaçta dedikleri bölüm 2 sene sonra dibe vurabilir, bir de lisedeki akıl ve istekler pek kalıcı olmuyor 😀

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı