Lisede ders çalışamıyorum

Lisedeyseniz boşverin dersleri, üniversite sınavına çalışın. Önemli olan o. Hatta şimdiki aklım olsa açıktan bitirirdim liseyi. Hayatınızın çöpe atılmış en güzel 4 yılı...​
Bu arkadaşı dinlerseniz lise ortalamanız çöp olur, OBP'den çaktınız mı toparlamanız çok zor olacaktır.
 
Kendinize ders çalışmaktan başka alternatif hiçbir seçeneğin olmadığı bir ortama sokmanız yeterli olacaktır. Eğer ev içerisinde bu problemleri yaşıyorsanız örneğin bir oda belirleyin kendinize ve o odayı (bir kütüphane olarak hayal edin) saat 09.00 da açılan bir kütüphane. Sabah kalktınız, üstünüzü giyindiniz tam olarak gerçek hayatta bir kütüphaneye gider gibi hazırlanıp odaya geçtiniz. Yanınıza dikkatinizi dağıtacak bir şey almadığınız ve odanızı tam bir kütüphane edasıyla (imkanlarınız dahilinde) oluşturduğunuz sürece o gün kütüphaneden çıkmak isteyene kadar orada rahat bir şekilde çalışabilirsiniz.
bunlar nasıl tavsiye hiç anlamıyorum valla sizin ev 5+1 galiba bir oda belirleyin derken
 
Şimdiki durumunuzun ne olduğunu bilmiyorum ancak lisede anlık ders çalışmayı bırakmanın sebebi genellikle çevre ve 8. sınıfta LGS için çok çalışmadan kaynaklanır. Çocuk zaten yarış atı gibi sınava çalıştığı için hiç değilse lisede yatayım, iyi bir lise kazandım zaten havalarına giriyor ancak bu işin üniversitesi de var. Üniversite sınavına da girilecek o yüzden az az da olsa günlük tekrarınızı yapmalısınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı