Lisede devamsızlık nasıl sildirilir?

yusuf5400

Decapat
Daha fazla  
Sonuç olarak silinmiyor. Nöbetçi veya okul etkinliği sebebiyle girilen devamsızlıklar da özürlü devamsızlık kategorisine giriyor. Nöbetçi olunan gündeki devamsızlık sayısal olarak bir şey ifade etmiyor, yani sizin de dediğiniz gibi devamsızlık yapılmamış gibi görünüyor.

Sisteme nöbetçi veya etkinlik olarak işleneceğini sanmam, bu işlemi yapan görevli müdür/müdür yardımcısı için de sıkıntı oluşturacaktır. Sonuçta bir öğrenci her devamsızlık yaptığı gün nöbetçi olamaz değil mi?

Hocam lise 3'teyim, hep geç kalıyorum 1 saate yakın. Annem sildirdi fakat 3 günümü silmisler, daha fazla silinemez demişler. Şu an devamiszlik 11 gün olacak, ne yapmam lazım? Annem okula gelip dediğiniz dilekçeyi verirse kesin silinir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam lise 3'teyim, hep geç kalıyorum 1 saate yakın. Annem sildirdi fakat 3 günümü silmisler, daha fazla silinemez demişler. Şu an devamiszlik 11 gün olacak, ne yapmam lazım? Annem okula gelip dediğiniz dilekçeyi verirse kesin silinir mi?
Dilekçeyle özürlüye geçiriliyor, devamsızlık silinmez.

Özellikle sildirme diye bir şey yok sanırım, ama ben lisedeyken velin okula gidip müdür yardımcılarıyla konuştuğunda özürsüz devamlıksızlarını özürlüye geçirebiliyorlardı.

Lisede devamsızlık sildirme olayı yok. Eğer okul idaresi bunu yapıyorsa da yasal değil, öncelikle bunu belirteyim ve özürsüz devamsızlıklarınızı, devamsızlık yapıldıktan sonraki "beş" iş günü içerisinde özürlüye aktarılabiliyor. Bunu da velinizin izin kağıdı yazması gerekiyor, okul idaresine gitmesi yeterli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı