Lisede dil bölümünde nelere çalışmalı ve dikkat etmeli?

kompanzasyontuk

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650
İ5-12450
Ram 16gb
Ssd 1tb
Selamlar, daha dün dil bölümünü seçtim ve bunun matematiği sevip sevmememle ya da yapıp yapamamla alakası yok, dili seviyorum.
Her neyse, konumuza gelecek olursak, forumlardan falan genel bilgi edindim ancak detaylı öğrenmek isterim. Bütün düşüncelerinize açığım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, daha dün dil bölümünü seçtim ve bunun matematiği sevip sevmememle ya da yapıp yapamamla alakası yok, dili seviyorum.
Her neyse, konumuza gelecek olursak, forumlardan falan genel bilgi edindim ancak detaylı öğrenmek isterim. Bütün düşüncelerinize açığım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

12. sınıf dil öğrencisiyim, gramerde geride kalma, sonra gittikçe yığılıyor. Anlamadığın konu varsa asla erteleme o konuyu, otur çalış. Bir de kendi kendine konuş, konuşurken bilmediğin kelimelere bak. Soru çözerken anlamını bilmediğin kelime olursa kesinlikle anlamına bak soru çözerken anlamına baktığın kelimeler çok iyi akla giriyor.

Okul derslerinde 14 saate yakın ingilizce olacak. Bunun iyi yanı şu ki YDT çalışırken öğrendiğin bilgilerin daha kolay hali okul sınavlarında çıkıyor ve sadece ingilizcenin iyi olmasıyla bile OBP puanın yüksek olabiliyor. Senin şusn en iyi yapman gereken şey düzenli bir şekilde ingilizce konularına çalışmaya başlamak. Okuldakilerden önde gidersen hem konuları daha iyi kavrar hem de YKS için YDT kısmını (%60) büyük oranda halleder 12. sınıfta çok daha rahatlarsın.

Evet matematik sevmek zorunda değilsin yapmak zorunda da değilsin. Kişinin genetik bir faktörü bu sözel ya da sayısal zeka herneyse. Sen tercihini bu yönde yapmışsın çok güzel hani ilk başta dediğini belirtmene gerek yoktu neyse. Tyt önemli dil çalışanlar genelde tyt yi pek önemsemez ama tyt de belirleyici matematik sevmiyorsan yapamıyorsan da türkçe sosyal bunları tyt de fullemeye bak fen de çalış. Gelelim dile onun için de bolca test ydt denemesi çıkmış sorular bunları çöz zaten soru formatı hep aynı oluyor. Birde kelime genelde ydt de en çok çıkan kelimeler diye aratınca elbette sonuçlar öıar o kelimeleri öğreneceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı