Lisede fazla zorbalanmak

Sadece karşı gel onlara senle dövüşmeye çalışırsa karşı gel. En fazla ne yapabilir ki sonuçta bunlar serseri değil dedin bıçak taşımıyorlarsa ciddi bir risk teşkil etmiyorlar bana göre.
Hiç belli olmaz. Anladığım kadarıyla arkadaşın gittiği okul kötü değil, öyle serseri kekolar yok ve muhtemelen çakı, muşta falan da taşımayacaklardır. Ama şöyle bir durum var, sayıca üstün olmaları otomatikman ölümcül oluyor ve bıçak taşımış kadar oluyorlar.

Ne oldukları da belli olmaz, ben iyice tanıyorsam o kişileri ve herhangi bir eğitim almadıklarını, abilerinin falan kavgaya gelmeyeceklerini biliyorsam, teke tekte dövüşebilirim. Ama bu demek değil ki dövüşürüm.

Ya çok felsefe yaptın, boş yapma diyorsunuz buradan duydum ama, demek istediğim şey kısaca;
Kavga çözüm değildir. Arkadaş hiç dövüş eğitimi aldı mı bilmiyorum ama (alsaydı muhtemelen bu konu, ''zorbanın 4 omurga kemiğini ve kolunu 2 yerinden kırdım, bir şey olur mu?'' diye açılırdı) almadığını varsayarak konuşuyorum, hiç bir şey belli olmaz. Teke tek çıkar, belki döver sonra diğeri gelir, diğeri gelir ve sonuç olarak dayak yiyen arkadaş olur.

He biz burada aslında çok basite indiriyoruz kavgaları, ters bir yerine gelse nakavt olup kafanı kaldırım taşına çarpıp beyin kanamasından gidebilirsin yada aynı şekilde karşındaki bunu yaşayabilir. O yaşlarda, gerçi yaşı geçtim genel olarak eğitim almamış bir insan kavga anında anlık bir adrenalin patlaması yaşıyor, eli ayağı titriyor ve gücünü kontrol edemiyor. O anda eğitimsiz bir insandan bile olsa gelen bir yumruk, seni nakavt etmeye yeter. Zaten normal bir insan, nakavt olduktan sonra kolay kolay kalkamayacaktır.

Dayak yedin, sakatlanmadın etmedin sıkıntı değil, morluk olur 1 haftada geçer, ağrı hissedersin 1 günde geçer falan ama sorun, o yediğin dayağı sen unutsan bile sınıfının 4 yıl boyunca unutmayacağı olmasıdır.
Kısacası çok sıkışmadıkça okulda kavga etmiyorum, tasvip etmiyorum.

Ailem genelde en ufak sorunu ben yapsam oklar beni gösterir hocam..
Dostum sana verebileceğim 3 tavsiye var;

1-Ailen ile ne olursa olsun konuş,
2-Öğretmenlerin ile konuş,
3-Hemen güzel bir boks salonuna gidip eğitim almaya başla. Tavsiyem haftada 3 gün 1'er saat olur. Örneğin Pazartesi-Çarşamba-Cuma. Fazlasında çok yorulursun, 1 saatten fazla olursa pestilin çıkar ne kadar kondisyonlu olursan ol.
Sokak kavgalarında, okul kavgalarında en kullanışlısı bokstur.

Hiç belli olmaz. Anladığım kadarıyla arkadaşın gittiği okul kötü değil, öyle serseri kekolar yok ve muhtemelen çakı, muşta falan da taşımayacaklardır. Ama şöyle bir durum var, sayıca üstün olmaları otomatikman ölümcül oluyor ve bıçak taşımış kadar oluyorlar.

Ne oldukları da belli olmaz, ben iyice tanıyorsam o kişileri ve herhangi bir eğitim almadıklarını, abilerinin falan kavgaya gelmeyeceklerini biliyorsam, teke tekte dövüşebilirim. ama bu demek değil ki dövüşürüm.

Ya çok felsefe yaptın, boş yapma diyorsunuz buradan duydum ama, demek istediğim şey kısaca;
Kavga çözüm değildir. Arkadaş hiç dövüş eğitimi aldı mı bilmiyorum ama (alsaydı muhtemelen bu konu, "zorbanın 4 omurga kemiğini ve kolunu 2 yerinden kırdım, bir şey olur mu?" diye açılırdı) almadığını varsayarak konuşuyorum, hiçbir şey belli olmaz. Teke tek çıkar, belki döver sonra diğeri gelir, diğeri gelir ve sonuç olarak dayak yiyen arkadaş olur.

He biz burada aslında çok basite indiriyoruz kavgaları, ters bir yerine gelse nakavt olup kafanı kaldırım taşına çarpıp beyin kanamasından gidebilirsin ya da aynı şekilde karşındaki bunu yaşayabilir. O yaşlarda, gerçi yaşı geçtim genel olarak eğitim almamış bir insan kavga anında anlık bir adrenalin patlaması yaşıyor, eli ayağı titriyor ve gücünü kontrol edemiyor. O anda eğitimsiz bir insandan bile olsa gelen bir yumruk, seni nakavt etmeye yeter. Zaten normal bir insan, nakavt olduktan sonra kolay kolay kalkamayacaktır.

Dayak yedin, sakatlanmadın etmedin sıkıntı değil, morluk olur 1 haftada geçer, ağrı hissedersin 1 günde geçer falan ama sorun, o yediğin dayağı sen unutsan bile sınıfının 4 yıl boyunca unutmayacağı olmasıdır.
Kısacası çok sıkışmadıkça okulda kavga etmiyorum, tasvip etmiyorum.

Dostum sana verebileceğim 3 tavsiye var;

1-ailen ile ne olursa olsun konuş,
2-öğretmenlerin ile konuş,
3-hemen güzel bir boks salonuna gidip eğitim almaya başla. Tavsiyem haftada 3 gün 1'er saat olur. Örneğin pazartesi-çarşamba-cuma. Fazlasında çok yorulursun, 1 saatten fazla olursa pestilin çıkar ne kadar kondisyonlu olursan ol.
Sokak kavgalarında, okul kavgalarında en kullanışlısı bokstur.

Öğretmenlerimle konuşmayı deneyeceğim hocam. Uğraşmadığım için kavga etceklerini sanmıyorum, eğer öyle bir şey olursa aileme bildiririm. Mesajınız için çok teşekkür ederim hocam.

Konuyu baştan berri okudum çok geçmiş olsun size tavsiyem onlara karşı dimdik durun sakın korkmayın.
Korkmuyorum hocam sadece rahatsız oluyorum kendileri ilgi istiyor yada gülecek bir şey arıyorlar muhtemelen.

Korkmuyorum hocam sadece rahatsız oluyorum kendileri ilgi istiyor ya da gülecek bir şey arıyorlar muhtemelen.

O kişilere genellikle serseri denilir ve zaten okulada bir şey öğrenmek için değil insanlarla kavga etmek için gelirler bir de aynı sınıftaysan dersi bile batırabilecek tiplerdir bunlar.

Korkmuyorum hocam sadece rahatsız oluyorum kendileri ilgi istiyor yada gülecek bir şey arıyorlar muhtemelen.
Kavgadan da korkmayın, en kötü ihtimale karşın en azından internette 5-10 dakikalık eğitimler var. Gard almasını, basitinden direk atmasını falan öğrenin. Tabii ne desek boş, yumruklardan korkmamak zamanla alışılacak bir şey tabii ki ve bunu da eğitim alarak sağlayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı