Lisede fazla zorbalanmak

Ben olsam dayanamazdım gerçekten. Gerekirse kavga ederdim. Bunlara ne yapsan, ne desen haklısın.
Kavga etsem önümde 20 kişi duruyor ne yapabilirim ki? Ayrıca adım çıkar diye de hiç bir şey yapmıyorum açıkçası.

merhaba bunlardan kurtulmak zordur anladığım kadarıyla başta çok rahat takılmışsın ve seni istediklerini yapabilecekleri birisi sanmışlar bu sayede ego tatmin ederler . ciddi bir tavır takın onlara karşı bu onları uzaklaştırmayacak ama ciddi tavrın devam ettikçe ve biraz da sağlam durunca (sadece sağlam dursan bile yeterli) emin ol bırakacaklardır çokta takma bir zaman sonra gülerek hatırlıyosun bu olayları kendine iyi bak kardeşim takma

Kavga etsem önümde 20 kişi duruyor ne yapabilirim ki? Ayrıca adım çıkar diye de hiç bir şey yapmıyorum açıkçası.
Hocalarının güvenini kazan, belli bir zaman geçince en yakın olduğunu ve en çok yardımcı olabilecek olana anlat bu olayları. Ben 1 tanesine anlatmıştım ve beni tanıyıp güvenen bütün hocalar bana yardım etmişti. Bu olayın özeti. 1 senelik bir süreçti, bir sürü şey oldu, daha sonra hepsi sınıfta kaldı. Tabii bundan önce hepsi bana yalvardı. Tehdit etti. Yine de korkmadım. Yaptığım şeyden pişmanlık duymadım. Sen de duyma.

Kavga etsem önümde 20 kişi duruyor ne yapabilirim ki? Ayrıca adım çıkar diye de hiçbir şey yapmıyorum açıkçası.

Sadece karşı gel onlara senle dövüşmeye çalışırsa karşı gel. En fazla ne yapabilirki sonuçta bunlar serseri değil dedin bıçak taşımıyorlarsa ciddi bir risk teşkil etmiyorlar bana göre.

Hocam en başından tavrınızı koymanız çok güzel olurdu aslında. Sizi şuan sessiz bücürük birisi olarak biliyorlar, ensesine vurabileceğimiz, dalga geçebileceğimiz ve tüm bunları yaparken karşılık görmeyeceğimiz birisi olarak görüyorlar yani.

Sizin bundan sonra yapabileceğiniz şeyler, mesela birisi geldi ensenize vurdu, yüksek bir sesle ''yapma la yapma'' gibisinden bir şey söyleyin. Herkes varken muhtemelen utanacaktır, anladığım kadarıyla serseri tipler değiller, duygulara sahipler yani.

Ben ilk geldiğimde bilirsiniz, link kapağından pat pat diye ses çıkartıyorlar kulağınızın dibinde ve kulağınız çınlıyor. Bunun komik olduğunu düşünen birisi bana uyarmama rağmen 2-3 kez yapınca korkutmak amacıyla bağırıp üstüne yürümüştüm. Ondan sonra bir daha da yapmadı, yapacak olanlar da ezik olmadığımı gördükleri için yapamadılar. Bunu neden söylüyorum? Olur da bunu ileride okuyacak kişiler olursa, liseye yeni geçmişlerdir, yeni bir okula geçmişlerdir de işlerine yarar belki diye.

Annenle ve babanla paylaş bunu. Biz erkekler biraz gurur yapıyoruz bazen, her şeyi tek sırtlamaya çalışıyoruz ancak işin içinden çıkamadığımız zaman da en yakından yardım almayı bilmek lazım. Aile böyle günler destek için var. Hatta güvendiğin öğretmenlerine konuyu açabilirsin. Emin ol anlattıkça rahatlarsın, bir çözüm bulurlar. Bu zorbalama olayı dünya genelinde o kadar yaygın bir şey ki anlatamam. Anormal olan sen değilsin yani bunu bilsen yeterli, en iyisi paylaşmak.

Annenle ve babanla paylaş bunu. Biz erkekler biraz gurur yapıyoruz bazen, her şeyi tek sırtlamaya çalışıyoruz ancak işin içinden çıkamadığımız zaman da en yakından yardım almayı bilmek lazım. Aile böyle günler destek için var. Hatta güvendiğin öğretmenlerine konuyu açabilirsin. Emin ol anlattıkça rahatlarsın, bir çözüm bulurlar. Bu zorbalama olayı dünya genelinde o kadar yaygın bir şey ki anlatamam. Anormal olan sen değilsin yani bunu bilsen yeterli, en iyisi paylaşmak.

Hocam öyle yaparsa ne zorbalara bir şey olur ne de hocalara bu sefer de zorbalar iyice üstüne gider.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı