Lisede giriş kartı parası istenmesi normal bir şey mi?

Eski okulumda 70 TL istenmişti bundan 2 sene önce. Tamamen öğrenciyi, veliyi kazıklamak adına, parayı cebe atmak adına yapılan bir uygulama. Veliniz ile gidip sorgulayın müdürünüzü, bu 1500 TL içerisinde neler dahilmiş diyerekten. Eğer uyduruk cevaplar veriyorsa hiç uğraşmadan şikayet etmeniz yeterli olacaktır. Dandik, 10 santimlik kart ne zaman 1500 TL etmiş, o da büyük soru.
Bizim okul sıkıntılı herhalde hocam

Kalite olarak düşük seviyede ise bu olaylar çok oluyor. Kaliteli okullarda bu yaşanmaz. Bir şikayetinize bakar. 1500 TL için kart dışında başka gerekçe gösteremezlerse okula ceza hayırlı olsun.
Fen lisesi aslında demek ki fen de olsa içindekiler değerini düşürüyor. Cimere meb'e falan şikayet etmeyi düşünüyorum

Fen lisesi aslında demek ki fen de olsa içindekiler değerini düşürüyor. Cimere meb'e falan şikayet etmeyi düşünüyorum
Bir kanıt sunmanız gerekebilir. Sözde kalmaması lazım bu tür olayların. Eğer kartı aldıysanız, verildiyse uğraşmayın, parayı da vermeyin. Kardeşiniz devam etsin okula. Eğer kartı vermedilerse daha o zaman evet şikayet etmeniz gerekir.

Bir kanıt sunmanız gerekebilir. Sözde kalmaması lazım bu tür olayların. Eğer kartı aldıysanız, verildiyse uğraşmayın, parayı da vermeyin. Kardeşiniz devam etsin okula. Eğer kartı vermedilerse daha o zaman evet şikayet etmeniz gerekir.
Kartı aldık maalesef şuan para vermedik daha

Kartı aldık maalesef şuan para vermedik daha
Vermediyseniz devamında da vermeyin. Sorun çıkartırlarsa velisi okula gitsin öğrencinin. Kendi okulumda da o kartlardan dağıtıldı, hemen hemen aynı paralara, çoğu kişi parayı vermedi. 1-2 ay müdür yardımcısı odasına çağırdı, getirin gibisinden uyarı yapıldı. Devamı faso fiso, parayı vermedim.

Vermediyseniz devamında da vermeyin. Sorun çıkartırlarsa velisi okula gitsin öğrencinin. Kendi okulumda da o kartlardan dağıtıldı, hemen hemen aynı paralara, çoğu kişi parayı vermedi. 1-2 ay müdür yardımcısı odasına çağırdı, getirin gibisinden uyarı yapıldı. Devamı faso fiso, parayı vermedim.
Tekrar istemediler mi?

Hocam her ne kadar bağış adı altında olsa da bir nevi zorunlu tutmuş gibiydiler. Biz de daha okul başlamadan idare ile kötü bir başlangıç yapmamak için o parayı verdik. Parayı vermeyen biri var mı bilmiyorum ama birkaç ay boyunca vermeyen kişiler bile en sonunda vermişti. En kötü öğrencisini 0.30 ile falan almış bir okuldan bahsediyorum birde.
O zamanın parasıyla servet de devlet okulu bir de.
Gerçekten çok ciddi bir paraydı.

Hocam her ne kadar bağış adı altında olsa da bir nevi zorunlu tutmuş gibiydiler. Biz de daha okul başlamadan idare ile kötü bir başlangıç yapmamak için o parayı verdik. Parayı vermeyen biri var mı bilmiyorum ama birkaç ay boyunca vermeyen kişiler bile en sonunda vermişti. En kötü öğrencisini 0.30 ile falan almış bir okuldan bahsediyorum birde.

Gerçekten çok ciddi bir paraydı.
Vermeyin, zorlasa bile. Hakkı yok. Anca 50-100 lira bir fiyat talep ederse verin. Kartın genel değeri o kadar bile değil ama gene de düşük fiyat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı