Lisede hangi bölüm seçilmeli?

tahaakinn11

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sayısal sınıfına düşmüşüm de, dile geçsem yurt dışına gitme hayallerim var, bir yandan da lisanslı futbol oynuyorum ve BESYO okuyacağım. Sizce dil bölümüne gemeli miyim yoksa başka bir bölüme mi geçiş yapayım?

Merhaba, sayısal sınıfına düşmüşüm de, dile geçsem yurt dışına gitme hayallerim var, bir yandan da lisanslı futbol oynuyorum ve BESYO okuyacağım. Sizce dil bölümüne gemeli miyim yoksa başka bir bölüme mi geçiş yapayım?

Ben de 10. sınıf olacağım be ortaokuldan beri sayısal seceçeğim kesin olduğundan hiç de dert etmiyorum. Dil seçen herkes "yurt dışı = Dil seçmek" olarak bakıyor. Bakıyoruz dil bölümlerine. Hepsi İngilizce hocası cart curttan öteye gitmiyor. Sözelde de aman aman bölüm yok eğer aklınızda spesifik bir bölüm yoksa eğer. EA ve MF en garantisi yani. MF genel olarak en çok bölümün olduğu alan. Günümüzde deli gibi seçilen mühendislikler falan hepsi orada. Eğer fenim çok iyi değil diyorsanız EA. İyi diyorsanız MF yani.

Her şeyden önce ne olmak istediğine bağlı. Okul ile ilgili birngelecek düşünmüyorsan dile geçmek mantıklı. Seçtiğin bölüm üniversite sınavına girmene engel değil. Sayısal da çözersin eşit ağırlık da. Dildeki arkadaşlar daha relax ilerliyordu. Sporuna da devam edeceksen dil derim. Ama hard YKS çalışıp sayısal eşit ağırlık bölümlerinde gözün varsa ya sporun derslerini aksatır ya da derslerin sporu.

Fenin iyiyse MF kal değilse EA geç. Dil okuyup yurt dışına gitmek diğerleriyle eşit derecede zor EA geçip oradan devam edersen kafan rahat olur dersler zor değil matematik zorlar sadece. İngilizceyi kendin de öğrenirsin.

Fenin iyiyse MF kal değilse EA geç. Dil okuyup yurt dışına gitmek diğerleriyle eşit derecede zor EA geçip oradan devam edersen kafan rahat olur dersler zor değil matematik zorlar sadece. İngilizceyi kendin de öğrenirsin.

Eğer imkanın varsa yurt dışına imkanlarım ile girerim diyorsan dil daha mantıklı ama dil okursam giderim diye düşünme bence. BESYO da eminsen tabii rahatlık açısından dil de iyi ama herkes BESYO okuyor bu zamanlar iyice bir düşün derim. Ben şahsen Lisanslı Voleybolcu olarak EA seçtim bu senede sınav senem hukuk istediğim için günlük 3-4 saat arası ders çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı