Lisede kavgacı tipler için ne yapılabilir?

Kavga etmeden de, çevre toplayıp kalabalık yapmadan da bunlarla mücadele etmek mümkün. Zorbalık yaptıklarında korku emaresi gösterme, geri adım atma. Madem fiziksel olarak kendine güveniyorsun sana dokundukları an senin yaptığın nefsi müdafaya girer. Eğer sen korkmaz ve geri adım atmazsan, bi iki tanesini de tenha yerde kıstırıp ufaktan canını yakarsan sana bulaşmazlar. Canını yakmaktan kastım bileğini büküp kıvrandırma vs. gibi.

Kaçmak çözüm değil. Okul bitince de o tiplerle aynı iş yerinde, aynı sinemada, aynı otobüste karşılacaksın.

Ya ezilip büzülüp kaybeden olacaksın, yada hayata tutunacaksın.

Üzülme, büzülme, düzülme.

Üzülürsen büzülürsün, büzülürsen düzülürsün. Sonra senaryo başa sarar "übd dönğüsü"nden çıkamazsın.
Tamamdır Hocam Teşekkürler Cevap Veren Herkese

Bulaşmamanı tavsiye ediyorum ama eğer onlar sana bulaşırsa hocaya söyle. Disiplinlik olmak istemiyorsun ki doğal.

Bizzat yaşadığım bir olaydan biliyorum çok bulaşma okulda içinde benim de bulunduğum 2 grup arasında tartışma(sadece sözlü) çıktı bir arkadaş farklı liselere söyleyince bizim haberimiz olmadan karşı tarafı kalabalık bir grup sıkıştırmışlar biz yapmayın olayın sizle alakası yok boşa uzatmayın dememize rağmen umursamıyorlar adamların hayat felsefesi kavga etmek her şeyi kişiselleştiriyorlar.

Bütün okullarda kavhacı tipler vardır
400 le alan fen lisesindeyim ve buradada var
Sınıfta kavhacı olmayan bir iki tane vardır onlarla arkadas ol veya baska sınıftan varsa onlarla arkadas ol ve gerekirse sınıfı degistir.

Eğer karşılık verirlerse karşılıksız bırakma. Sözel konuda da geri çekilme eğer laf atarlarsa cevabını ver. Ama boş yere de bulaşma. İdareye şikayet etmek ne bileyim sıkıştığında çözüm olabilir ama korkak ilan edip dalga da geçebilirler. O yüzden bekle aynı şekilde devam ediyorlarsa gerekeni yaparsın kanka.

Hocam bu tipler Herşeyde Bulaşan Tipler. Yaşadığım şehirede yeni taşındım Çevremde yok. Bu bahsettiklerim çevresi bol olan tipler. Yani 4 Sene Sabredemem bu yüzden Kavgaya Girip birini indiricem heralde akıllanmaları için.

Yok hocam Çevresi Bol bunların Tek gelse indiririm ama adam toplayıp sıkıştırır illaki
2-3 Kardeşim dediğin adam yok mu çevrende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı