Lisede kınama cezası alır mıyım?

İyi sosyaller, 9.sınıfım son zamanlarda suç teşkil edecek bir olaya karıştım. Bir arkadaşım okula telefonunu getirip telefon toplama kutusuna koymamıştı daha sonra telefonla videolar vs. çekmeye başladılar. Bir arkadaşımız şiir yazıp bir yerlere atıyordu (saçma sapan şiirler) telefonu getiren arkadaş yakında nakil isteyecekti buna güvenerek anı olsun diye video çekelim dedi. İlk kendisi şiiri alıp okudu şiir ile alay etti (küfür dahilinde) şiiri bir yerlerine sürdü. Sonra gel senle de çekelim dedi bende şiiri okudum alay etsem de herhangi bir küfür etmedim. Daha sonra başka arkadaşlar da okudu onu da çekti. Bu arkadaş bu videoları gruba attı (şiirleri yazan çocuk grupta değildi) attıktan hemen 2-3 dk içerisinde sildi fakat olan oldu çocuğun arkadaşı telefon getiren arkadaş ile benim videomu alıp hocalara iletti. Grupta ne konuşulduysa onları da iletti. Olayda yer aldığım için pişmanım hem arkadaşı çektiğim hem de benim de videom olduğu için suçlanıyorum. Bugün müdür yardımcısı tarafından çağırıldık, videolar ve konuşmalar elinde bunların bir cezası olacak dedi. Tüm hocalar videodan haberdar durumda. Hocaların yüzüne bakamıyordum. Daha önce birkaç kez şakadan dolayı uyarılmıştık (hafif uyarılar) artık ne olur bilemiyorum. Bu olay tatilimin içine etti artık düşünmeden edemez duruma geldim. Kınama cezası alırım diye düşünüyorum iş uzaklaştırma veya okuldan atılmaya gelmez değil mi?

Uzaklaştırma ve okuldan atmaya gitmez. En fazla kınama alırsın.

Yönetim insiyatifine kalmış bir şey. Bizimki pamuktu (nur içinde yatsın). Hoş bizim zamanımızda telefonlar toplanmazdı sadece sigara araması olurdu. Eğer her halükârda ceza almak istemiyorsan adam gibi özür dilemeyi deneyin. Pişman olduğunuzu söyleyin.

Ha şunu da diyeyim. Eğer şiiri yazan arkadaşın ailesi de bu durumun peşine düşerse, ayrı sıkıntılı olabilir sizin için.

Adam sadece alay ederek şiiri okumuş bir şey çıkmaz bence.

Birincisi yaptığınız emeğe saygısızlık. Arkadaşınız telefonu vermemekle ilgili disiplin cezası alır. Onun yazdığı şiiri daha anlayışlı birine gösterseydi belki hoşuna gidecekti. Arkadaşınıza saygısızlık yapmışsınız. Olaya gelince, 2 hafta sonra unutulur merak etme.
Her emek saygıyı haketmez.

Eğer şiirin içinde halkın hassas değerleri bulunmuyorsa aşırı gereksiz bir tartışma. Bu arkadaşların yaptığı ayrı bir hata da bu duruma gelecek kadar abartılmamalı.

Ben olsam o çocuğu tenhada...

Sınıfın çoğunluğu artık ne yapsa onunla konuşmuyor kendi ayağına sıktı zaten.

Şiirlerin içinde hakaret veya dini veya milli değerlere saygısızlık yoksa çok da bir şey olacağını sanmıyorum.
Yoktu aşk tarzı şiirlerdi

Kendi tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki, okuduğun il ve okulun ne lisesi olduğu önemli. Ben meslek lisesi okurken sınıfta sigara içip torpil patlattığımız, hocalara küfür ettiğimizde oldu. O zamanlar komik geliyordu tabii ki. Herhangi bir kınama veya ceza almadım. Senin içinde aynı şeyleri söylemek mümkün muhtemelen bir şey olmayacak. Sen gene de bundan sonraki süreçte dikkatli ol derim, insan zarar vermeyi çok seven bir varlık.

Fen lisesindeyim. Disiplin katı biraz pek acımıyorlar. Hoca siz bunun cezası çok çekeceksiniz gibi cümlelerle korkuttu bizi. Diğer yazdıkların hakkında haklısın bundan sonra çekidüzen vereceğim davranışlarıma.

Birincisi yaptığınız emeğe saygısızlık. Arkadaşınız telefonu vermemekle ilgili disiplin cezası alır. Onun yazdığı şiiri daha anlayışlı birine gösterseydi belki hoşuna gidecekti. Arkadaşınıza saygısızlık yapmışsınız. Olaya gelince, 2 hafta sonra unutulur merak etme.

Emeğe saygı olmadığını biliyorum. Zaten elimde olsa şu an yapmazdım. Çocuk benimle iyi geçinmiyordu beni kıracak şakalar yapıyordu bizde buna karşılık yapmıştık.

Bugün kınama cezası aldım. Cevap veren herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı