Lisede nakil işlemi nasıl işliyor?

herzMONTY

Femtopat
Ben şu an 10. sınıfım ve 15 tatilde başka şehre taşınacağımız için nakil aldırmayı düşünüyorum. Birkaç sorum var internette bayağı bir baktım ama net bir şey bulamadım ya da ben anlamadım bilgisi olan varsa detaylıca bilgilendirirse sevinirim.
1. sorum: Şu internette baktığım kadarıyla aralık ve mayıs arasında nakil işlemi olmuyor diyor yani ben şimdi 15 tatile girmeden 1 hafta önce pazartesi günü nakil başvurusu yapacak olsam yapamayacak mıyım?
2. sorum: Eğer aralık ve mayıs ayları arasında nakil işlemi olmuyorsa benim illa Haziran'da mı nakil aldırmam lazım, yoksa yaz tatili içerisinde yine nakil aldırabilir miyim?
3. sorum: Bizim nakil başvurusu için illa bizzat eski okuluma gidip oradan mı yapmamız gerekiyor, biz kendimiz yapamıyor muyuz? Eğer illa eski okulumdan yaptırmam lazım ise nakil başvurusu yaptırdıktan sonra kabul olursa bizim ekstra bir şey yapmamız gerekiyor mu, sonradan onay vs yoksa başvuru yapmamız yeterli mi?
4. sorum: Şu ben şimdi eğer 15 tatilde başvuru yapabilirsem nakilde OBP puanlı bir lise ise 9. sınıf ortalamasına mı bakılacak yoksa genel tüm ortalamalarıma mı bakılacak? Eğer Haziran'da ya da yazın nakil başvuru yaparsam bu sefer 10 sınıf ortalamamı, yoksa yine genel ortalamaya mı bakılacak?
5. sorum: Eğer ben LGS puanlı bir liseye nakil başvurusu yaparsam o lisenin yüzdelik dilimine girebilmiş olmam yeterli mi yoksa bende daha iyi birileri başvuru yapmışsa en yüksek yüzdelik dilimli kişiler mi alınır?
6. sorum: Biz nakil başvurusu yapsak ve taşınsak daha sonra başvurunun reddedildiğini görsek illa geri eski okulumuza gelip tekrar başvuru yapmak mı gerekiyor?

Biraz uzun oldu, bazı sorular saçma oldu ama internette tam cevaplar bulamadığım için bu kadar soru sordum bazı yerler birbirinden farklı şeyler söylüyor o yüzden olabildiğince net cevaplar verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhabalar ben geçen sene hocaların bilgisizliği yüzünden nakil alamamış biri olarak bazı sorularına cevap vermeye çalışayım.
1. Eğer Meslekten-Anadolu veya İmam Hatip-Fen gibi dal değiştireceksen 2.dönem veya ara tatilde kesinlikle nakil alamazsın.
2. Nakil için okulunla iletişime geçmene hiç gerek yok Velin olan kişinin E-Devleti üzerinden nakil alabilirsin. İlgili videolar youtube'ta bulabilirsin.
3. Gideceğin okulun puanlarına bak burada kaçıncı sırada olduğun çok önemli eğer gideceğin okula çok talep yok ise daha düşük puan ile bile gidebilirsin. Ama Sıran, Okula olan talep ve senin puanın çok önemli. Gideceğin okula önceden gidip bilgi almanı tavsiye ederim imkanın var ise.
4. Başıma gelmedi ama nakil başvurun kabul edilmez ise kaydın o okulda kaldığı için ve artık açığa geçme falanda olmadığı için yeni okula geçene kadar yok yazılırsın büyük ihtimalle ama farklı bir okula alacağın nakil okul başladıktan sonra ilk hafta cuma günü sonuçlanır ve sonrasında ailen devamsızlığını izinliye çevirebilir. Bol şans

Merhaba ben geçen sene hocaların bilgisizliği yüzünden nakil alamamış biri olarak bazı sorularına cevap vermeye çalışayım.
1. eğer meslekten-Anadolu veya imam hatip-fen gibi dal değiştireceksen 2.dönem veya ara tatilde kesinlikle nakil alamazsın.
2. nakil için okulunla iletişime geçmene hiç gerek yok velin olan kişinin e-Devlet'i üzerinden nakil alabilirsin. İlgili videolar YouTube'ta bulabilirsin.
3. gideceğin okulun puanlarına bak burada kaçıncı sırada olduğun çok önemli eğer gideceğin okula çok talep yok ise daha düşük puan ile bile gidebilirsin. Ama sıran, okula olan talep ve senin puanın çok önemli. Gideceğin okula önceden gidip bilgi almanı tavsiye ederim imkanın var ise.
4. başıma gelmedi ama nakil başvurun kabul edilmez ise kaydın o okulda kaldığı için ve artık açığa geçme falan da olmadığı için yeni okula geçene kadar yok yazılırsın büyük ihtimalle ama farklı bir okula alacağın nakil okul başladıktan sonra ilk hafta cuma günü sonuçlanır ve sonrasında ailen devamsızlığını izinliye çevirebilir. Bol şans.

Merhaba cevabın için çok teşekkür ederim ben Anadolu lisesinden başka bir Anadolu lisesine geçmeyi düşünüyorum bu şekilde aynı alanlarda okul değişikliği yapmak istersem yaz tatilinde ya da 15 tatilde nakil aldırabilir miyim?

Merhaba cevabın için çok teşekkür ederim ben Anadolu lisesinden başka bir Anadolu lisesine geçmeyi düşünüyorum bu şekilde aynı alanlarda okul değişikliği yapmak istersem yaz tatilinde ya da 15 tatilde nakil aldırabilirim
Eğer X anadolu lisesinden başka bir Anadolu lisesine geçecek isen istediğin zaman nakil olabilirsin ama tavsiyem hemen olman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı