Lisede nasıl arkadaş edinilir?

PanMan

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 9. sınıfa gidiyorum normalde ortaokulda çok sosyaldim 30 kişilik sınıfta 28 kişi ile konuşurdum ama lisede dışlanıyorum. İnsanlar beni aralarına almıyor alanlarda hiç muhabbeti sarmayan tipler, teneffüslerde hep yapayalnızım, bu durum yüzünden ne ders dinleyebiliyorum ne bir şey yapabiliyorum. Yemek bile yiyemez oldum. Okula gitmemek için türlü türlü yalanlar kuruyorum. Psikolaga gittim test kağıdı verdi ağır depresif sonucu çıkt. I ilaç vardi ama hiçbir işe yaramıyor. Arkadaşımın olduğu liseye nakil aldıracaktım o da onaylanmadı. Her şey berbat gidiyor ne yapacağım bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz?

Merak etme illaki muhabbeti sarmıyor dediğin insanlarla bile yakın arkadaş olacaksın çünkü haftanın 5 günü onlarlasın daha 2 hafta oldu.

Liseye geçişte garipsenebilir de bu zaten çok doğal. Akışta kal. Bu konuları pek düşünme. Dersini dinle çıkışta git evine. Zamanla ilişkiler oturacaktır.

Daha dur önce birbiri ile samimi olan insanlar göreceksin onlar nasıl arkadaş oldular ben neden arkadaş bulamıyorum diyeceksin, 3 gün sonra bir bakacaksın halı saha maçına gitmişsin yada beraber dışarıda takılıyorsunuz, zamanla olur o zaten akışına bırak rahat ol

Okulda beden derslerinde kızlar oyun falan oynuyor mu?

Ben de dokuzum okulun ikinci günü beden dersi vardı. İlk gün 3 kişi ile tanıştım ikinci gün erkeklerle maç yaptık şu an kız- erkek herkes ile samimiyetim var. Oyunlar hızlı kaynaşma sağlıyor. Tabii ben fen lisesinde yim arkadaşlarım düzgün insanlar ondan da olabilir.

Merhaba, 9. sınıfa gidiyorum normalde ortaokulda çok sosyaldim 30 kişilik sınıfta 28 kişi ile konuşurdum ama lisede dışlanıyorum. İnsanlar beni aralarına almıyor alanlarda hiç muhabbeti sarmayan tipler, teneffüslerde hep yapayalnızım, bu durum yüzünden ne ders dinleyebiliyorum ne bir şey yapabiliyorum. Yemek bile yiyemez oldum. Okula gitmemek için türlü türlü yalanlar kuruyorum. Psikolaga gittim test kağıdı verdi ağır depresif sonucu çıkt. I ilaç vardi ama hiçbir işe yaramıyor. Arkadaşımın olduğu liseye nakil aldıracaktım o da onaylanmadı. Her şey berbat gidiyor ne yapacağım bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz?
Hocam insanlarla iletişim kurmaya çalışın. Kendinizi buna zorlayın. Farklı sınıflarla bir samimiyet kurun. Ama bizim keko dediğimiz pirimatlarla arkadaşlık kurmayın lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı