Lisede para vermek zorunlu mu?

Kağıt neyse de okuldayken müdür gelip bağış zarfları veriyordu bize ve zarfın içinden kağıt çıkıyordu kağıtta "gönüllülük esasına göre" diyordu faka 10 TL götürdüm diye hoca kızmıştı.

"Bağış" adı altında verilen paranın miktarı olmayacağını bilecek kadar ince olamayabiliyor herkes, aldanış etmeyin.

Ben olsam vermezdim, paranın nereye gittiği belli değil, müdür pavyonda yiyecek olabilir, bu "bağış" adı altında toplanılan paranın nereye gittiğini sorun, 1000 TL az değil.

Bizden sene başında 2 top A4 kağıdı istemişlerdi bizde fazla pahalı değil diye alıp vermiştik bize kullanmışlardı, ama 1000 TL az bi para değil kesinlikle yasal değil bu yaptıkları.
Yine iyiymiş sizinkiler. Liseye kayıt olurken 4 top a4 ile 5 kutu tebeşir, 1 tahta silgisi, 600tl istediler. Verdik salak gibi.

Yine iyiymiş sizinkiler. Liseye kayıt olurken 4 top a4 ile 5 kutu tebeşir, 1 tahta silgisi, 600tl istediler. Verdik salak gibi.
Valla bizim sınıftan birkaç s*lak akıllı tahtayı bozmuştu kişi başı 40 TL istediler vermezseniz müdür ile konuşursunuz dediler, ben ve birkaç kişi vermedik hiç soran da olmadı

Bağış, adı üstünde lütuf üzerine yapılır, zorlanamaz.
Eğer bağış adı altından aidat istiyorlarsa o zaman sıkıntı var demektir. Bağış karşılıksız yapılır. Karşılığında bir ürün/hizmet satılmadığı için devlete vergilendirilmez. Eğer okuldaki uyanığın birisi bu şekilde vergi kaçırıyorsa vergi dairesine bildirin onlar gereğini yaparlar.

Okulun bağış adı altında bile olsa para istemesi yasaktır sadece yıldan yıla okul ihtiyaçları için aidat parası almalılardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…