Lisede Python öğrenilmeli mi?

KufurbazHaydo5

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, şu anda 10. sınıfım, seneye biliyorsunuz ufaktan ders çalışma süresi artacak. Yazılıma ilgim vardı fakat sürekli erteliyordum. Python öğrenmeye başlamıştım ancak sonrasında aklıma bir soru takıldı. Gelecek sene büyük ihtimalle çok fazla veya bu sene ki uğraştığım kadar yazılımla uğraşamayacağım ve bilgileri büyük ihtimalle unutacağım. Sizce öğrenmeli miyim yoksa üniversitede mi öğrenmeliyim? Tavsiyeleriniz ne olur? Deneyimli kişiler yazarsa mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Net bir temel çıkar. Ki Python çok kolay. Üniversitede C++'a geç. Yazılımda daha önemli bir dil. Ama lisedeysen Python yeterli olacaktır. Kafanı bulandırma.

Programlama dilini amacınıza ulaşmak için kullandığınız bir araç olarak görmek gerekiyor. Yazılım dünyası çok geniş. Bu bağlamda hangi problemleri çözmek istediğiniz ve o problemler için en uygun dili seçmeniz gerekiyor. Zaten aslında dillerin hepsi benzer temellere dayanıyor yani değişkenler, fonksiyonlar, akış kontrolü, veri yapıları gibi gibi.

Sonuç olarak, back-end alanında ilerlemek istiyorsanız o ekosistemde güçlü ve yaygın olarak kullanılan dillere yönelmeniz gerekir. Bu oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme, front-end geliştirme ve yapay zekâ gibi diğer tüm yazılım alanları için de geçerli.

Programlama dilini amacınıza ulaşmak için kullandığınız bir araç olarak görmek gerekiyor. Yazılım dünyası çok geniş. Bu bağlamda hangi problemleri çözmek istediğiniz ve o problemler için en uygun dili seçmeniz gerekiyor. Zaten aslında dillerin hepsi benzer temellere dayanıyor yani değişkenler, fonksiyonlar, akış kontrolü, veri yapıları gibi gibi.

Sonuç olarak, Back-End alanında ilerlemek istiyorsanız o ekosistemde güçlü ve yaygın olarak kullanılan dillere yönelmeniz gerekir. Bu oyun geliştirme, mobil uygulama geliştirme, Front-End geliştirme ve yapay zekâ gibi diğer tüm yazılım alanları için de geçerli.

Anladım sağ olun. Aklımda bilgisayar mühendisliği var. Şu anda ki hedefimde Python öğrenip ardından C# öğrenmek var. Python ve C#'ta uzmanlaşmayı hedefliyorum. Hem mobil uygulama ve oyunlara hem de yapay zekaya ilgim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Phytonun temelini bilmek bile yazılımda bir gün işe mutlaka yarar.

Hayir, derslerine calis. Temelin eksikken ogrendigin programlama dilinin kariyerine etkisi sifira yakin.

Eger programlama yapmak seni iyi bir universite kazanmaya motive edecekse, bununla ilgili hayaller kurmana yardimci olacaksa ogren. Aksi durumda realist olarak soylemeliyim ki sifir katkisi olur gerekli matematik, Ingilizce temeli olmayadan kendi kendine ogrenecegin herhangi bir programlama dilinin.

Anladım sağ olun. Aklımda bilgisayar mühendisliği var. Şu anda ki hedefimde Python öğrenip ardından C# öğrenmek var. Python ve C#'ta uzmanlaşmayı hedefliyorum. Hem mobil uygulama ve oyunlara hem de yapay zekaya ilgim var.

Mobil uygulama için C# ve Python mu? C++ öğren eğer öyle bir hedefin varsa. Ve çok kolay benim şu an 3.ayım basit şans oyunları, hesap makinesi, gündelik oyunlar
yapabiliyorum.

Hayir, derslerine calis. Temelin eksikken ogrendigin programlama dilinin kariyerine etkisi sifira yakin.

Eger programlama yapmak seni iyi bir universite kazanmaya motive edecekse, bununla ilgili hayaller kurmana yardimci olacaksa ogren. Aksi durumda realist olarak soylemeliyim ki sifir katkisi olur gerekli matematik, Ingilizce temeli olmayadan kendi kendine ogrenecegin herhangi bir programlama dilinin.
Bende sizin gibi düşünüyorum.

Mobil uygulama için C# ve Python mu? C++ öğren eğer öyle bir hedefin varsa. Ve çok kolay benim şu an 3.ayım basit şans oyunları, hesap makinesi, gündelik oyunlar
yapabiliyorum.
Yapay zekayada ilgim olduğu için ve herhangi bir yazılım dili bilmediğimden dolayı ilk Python tercih ettim. İleride neden olmasın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı