Lisede saç uzatmak serbest mi?

Eskiden ben çok çektim bu idareden saç konusunda, lakin kestirmedim. Her saçın uzun girdiğinde seni kenara çeker müdür; odasına alır. Saçın temiz ve bakımlı olmasına rağmen der bu saç ne kılık ne erkek misin sen vıdı vıdı boş yapar. Gözünü korkutmaya çalışır lakin yönetmelikte saç hakkında bir şey demediğinden dolayı disiplin işlemi uygulayamaz. Uygularsa başka bir madde üstünden uygular eğer öyle yaparlarsada CIMER veya İlçe Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe yazabilirsiniz.

17 sene önce lise 1'e başladığımda açık hava hapishanesine girdiğimi sanmıştım. Saç uzatmak bir yana dursun sanki Kore askeri gibi nizami, kundura ayakkabı, saçlar kısacık, üniforman nizami, daha neler neler. Şu anki kurallar nedir bilmiyorum ama okul yönetimiyle çok da dikleşmemeni tavsiye ederim. Sen uzat, laf ederlerse kısaltırsın.

Eskiden ben çok çektim bu idareden saç konusunda, lakin kestirmedim. Her saçın uzun girdiğinde seni kenara çeker müdür; odasına alır. Saçın temiz ve bakımlı olmasına rağmen der bu saç ne kılık ne erkek misin sen vıdı vıdı boş yapar. Gözünü korkutmaya çalışır lakin yönetmelikte saç hakkında bir şey demediğinden dolayı disiplin işlemi uygulayamaz. Uygularsa başka bir madde üstünden uygular eğer öyle yaparlarsada CİMER veya ilçe milli eğitim bakanlığına dilekçe yazabilirsiniz.

Liseye geçtiğim için okul da değiştirmiş oluyorum. Bana okul kuralları ile alakalı imzalanması gereken bir kağıt vermişlerdi. O kağıt MEB'den bağımsız mı? Yoksa MEB'in dediklerini tekrarlayan bir kağıt mı? Bağımsız ise kurallara tekrar bakacağım.

Liseye geçtiğim için okul da değiştirmiş oluyorum. Bana okul kuralları ile alakalı imzalanması gereken bir kağıt vermişlerdi. O kağıt MEB'den bağımsız mı? Yoksa MEB'in dediklerini tekrarlayan bir kağıt mı? Bağımsız ise kurallara tekrar bakacağım.
Okulun bağımsız kuralları olamaz. Okulun kuralları doğrudan, MEB yönetmeliklerini esas alır. O imzaladığınız kağıdın maddelerini hatırlıyor musunuz?

Okulun bağımsız kuralları olamaz. Okulun kuralları doğrudan, MEB yönetmeliklerini esas alır. O imzaladığınız kağıdın maddelerini hatırlıyor musunuz?

Hatırlamıyorum. Tekrar bakacağım dedim zaten.

Baktım. Saç uzatmak yasak diye bir madde gördüm. Bağımsız kural mı diye sorduğumda: 'evet bizim yazılı olmayan kuralımız.' dediler. İmzaladığım kağıtta böyle bir madde var. Belki de imzaladığımız kağıtta böyle bir madde yoktur ve bizi korkutmak için sahtesini gösteriyorlardır.
Bilemiyorum. Ama mantıkken ikisi de suç. Değil mi?

Son düzenleme:
Hatırlamıyorum. Tekrar bakacağım dedim zaten.

Baktım. Saç uzatmak yasak diye bir madde gördüm. Bağımsız kural mı diye sorduğumda: 'evet bizim yazılı olmayan kuralımız.' dediler. İmzaladığım kağıtta böyle bir madde var. Belki de imzaladığımız kağıtta böyle bir madde yoktur ve bizi korkutmak için sahtesini gösteriyorlardır.
Bilemiyorum. Ama mantıkken ikisi de suç. Değil mi?
Korkutmak amaçlı, yazılı olmayan bir kuraldan sizi disiplin kuruluna götüremezler. Dediğim gibi başka madde üzerinden tutanak yazarlar, disipline gönderirler öyle yaparlarsada İlçe Milli Eğitim Bakanlığına veya CIMER'e dilekçe yazın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı