Lisede sınıf değiştirme talebi reddedilebilir mi?

Cemtastan23

Hectopat
Makaleler
1
Bir arkadaşımın kardeşinin geçen seneden kalma başka sınıflardan birkaç tiple kavgası vardı ve bu kavga müdüre kadar gitti yani disiplin olayları falan da yaşandı. Bu sene de sanki elleriyle yapmışlar gibi kavga ettiği tiplerin tamamıyla beraber tek başına bu çocuğu aynı sınıfa koymuşlar. Arkadaşımın kardeşi de bunun üzerine sınıf değiştirmek için müdüre gitti ve müdür de değiştirmeyeceğiz dedi. Bunu deme hakkına sahip mi? Yani bu çocuğun başına bir şey gelse kim sorumlu olacak bundan? Bu konu MEB'e taşınabilir mi?

Tabii ki de sahip, MEB'e gitmesi yeterli olur, dilekçeler yazılır ve gerekçeler belirtilir, sınıf değiştirmeyi bırak bu tip problemler için okul değiştirenler var.

Tavsiyem ailesini alıp bir dilekçe örneğiyle "şu şu sebepten dolayı, zamanında kavga ettiği çocuklarla aynı sınıfta olmak istemiyor, bunun için psikolojik destek bile almayı düşünüyor." diye müdüre son kez çıkılsın, uğraşmak istemediğinden değiştirmemiş müdür? Bu denli hakkını arayacaklarını bildiklerinde şu an ceza yemek için söyleyemiyorum ama anladın beni seve seve değiştirecektir üşenmeyip, müdür denirse tabii o varlığa.

Tabii ki de sahip, MEB'e gitmesi yeterli olur, dilekçeler yazılır ve gerekçeler belirtilir, sınıf değiştirmeyi bırak bu tip problemler için okul değiştirenler var.

Tavsiyem ailesini alıp bir dilekçe örneğiyle "şu şu sebepten dolayı, zamanında kavga ettiği çocuklarla aynı sınıfta olmak istemiyor, bunun için psikolojik destek bile almayı düşünüyor." diye müdüre son kez çıkılsın, uğraşmak istemediğinden değiştirmemiş müdür? Bu denli hakkını arayacaklarını bildiklerinde şu an ceza yemek için söyleyemiyorum ama anladın beni seve seve değiştirecektir üşenmeyip, müdür denirse tabii o varlığa.
Zaten çocuk sürekli ailesiyle gidiyor ama yine de değiştirmediler. Dediğiniz gibi son çare bir dilekçe olayını da denesin o zaman ama pek umursayacaklarını sanmıyorum. MEB'e şikayette bulunabiliyorsa zaten değiştirirler muhtemelen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı