Lisede sınıf dondurmak

• Konuyu başlatan Wnairz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 16.591

Wnairz

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba. Öncelikle konu hakkında ciddi bilgi sahipleri yardımcı olursa sevinirim. Diğer konularda gördüm ki bilgi sahibi olmayıp sırf etkileşime girmek için bu tarz ciddi bir konuda saçmalayan insanlar var. 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. Sene başında eşit ağırlıktım fakat bir tanıdığım ve rehberlik öğretmenimle konuşup yetenekli olduğum yazılım işleri doğrultusunda sayısal sınıfa geçmeye karar verdim. Derslerim oldum olası kötüydü özellikle matematiğim fakat bir şekilde dershaneye gidip düzeltirim diye düşündüm, birkaç sebepten dolayı gidemedim. Bu sene ilk iki haftanın açığını kapatmaya çalışacağım diye ilk sınavlardan çok düşük notlar aldım, ikinci sınavlarım yarın başlıyor ve konuların birçoğunu bilmiyorum. Bu sene gerçekten boş bir sene olacak ve bu saatten sonra düzeltebileceğimi de sanmıyorum. Bu yüzden bu sene dondurup seneye tekrar en baştan 11. sınıfı okumak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

Hocam ilk yazdığımı okudunuz mu? Bu yaptığınız yorum şahsen bana saçma geliyor. Benim nasıl bir psikolojide nasıl bir durumda olduğumu bilmeden mantıksız deyip geçiyorsunuz.

Açığa geçip, oyle ders çalışın. Sizi çok rahatlatır ve dondurma işlemi yok diye biliyorum.
Lisede dondurma işlemi yok diye biliyorum. Açığa geçebilirsiniz. Açığa geçmeye niyetliyseniz @333365 hocam size yardım edebilir.
Açığa geçmek benim için zor olur çok. Okula giderken bile ders çalışmak zor benim için kendime bu konuda güvenemiyorum. Derslerden iyice kopabilirim.

@Wnairz hocam dondurmakla eş değer, öğrenim hakkını kullanmama diye bir madde var fakat;

• Dilekçenizle müteakiben öğrenim hakkınızı kullanmamış ve sınıf tekrarı durumuna düşmeden sınıfınızı bir sonraki eğitim-öğretim yılında yeniden okursunuz.
  • Yönetmeliğin ilgili maddesiyle alakalı pek bir yorum bulamadım, verdiğim bilgileri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde teyit etmenizi tavsiye ederim.
Özürleri nedeniyle; okula devam edemeyen, okula devam ettikleri hâlde iki dönem puanı alamayan öğrenciler, durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, o yıla ait öğrenim haklarını kullanmamış sayılır. Öğrenim hakkının kullanılmamış sayılması hâli, öğrenim süresince iki eğitim ve öğretim yılıyla sınırlıdır.

Arkadaşın dersleri oldukça kötüymüş. Eğer sınıf tekrarına kalırsa, tekrar kalması durumunda sıkıntıya düşebilir. Tabii üçüncü bir kalma hakkı var yanlış hatırlamıyorsam fakat burada yapılacak en doğru şey: Ciddi bir motivasyonla liseyi başarılı ve gayet verimli bitirebilirsin. Üniversitede benzer sıkıntıları çekmiştim. Üç yıllık kötü periyordu, dördüncü sınıfta yüklenerek kurtarmıştım. Bence yine PDR öğretmeninizden rehberlik alın. İyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı