Lisede sınıf nasıl geçilir?

Hocam istersen her dersin zayıf olsun ortalaman 50 üstü ve Türk Dili ve Edebiyat dersinin ortalaması 75'in üstündeyse geçiyorsun yeni yönetmeliğe göre benim bildiğim. Ha tabi devamsızlık olayı da var 10 günü geçerse sınıf tekrarı.
Devamsızlıktan yana sorunum yok edebiyattan 80 aldım ve proje ödevi vereceğim ayrıyetten hocayla aram da iyi yani edebiyattan her türlü geçeceğim. Tek korktuğum bu kademeli sistem bizi içine alıyor mu?

Ne kadar doğru bilmiyorum ama bu 9. sınıflar ile çıkan kurallar kadem kademe yükselecekti. Yani 9. sınıfta var olan kurallarınız sizinle beraber gelecek ve 4 sınıf içinde var olacak. İlk çıktığı zaman 10 ile 12'ler için zorluk olmasın diye ilk 9'lar ile başlattılar.
Yani şu an 10.sınıflar için geçerli mi?

Şu an 10. sınıfsan içine alıyor evet.
Yani 3 zayıf mı yapabilirim en fazla

Yani şu an 10.sınıflar için geçerli mi?

Yani 3 zayıf mı yapabilirim en fazla
Mantıken evet. 10. sınıflar için geçerli ve sonraki senede 11'ler için. O şekilde gidecek.
Tabi MEB kafasına göre durmadan değiştiriyor. Gene değiştirmiş olabilirler.

Hocam öğrenemez miyim şuanki sistem nasıl işliyor diye ?
Sınıfınız, hocalarınız veya müdür yardımcıları ile rehberlik iyi bir kaynak olur. Şahsen ben lisedeyken her zaman bu kişiler birşeyler biliyordu. Özellikle sınıfın kızları.

MEB açıklamalarınıda takip edebilirsiniz. Tabi benim onlarla işim bittiği için bilmiyorum durum ne.

Sınıfınız, hocalarınız veya müdür yardımcıları ile rehberlik iyi bir kaynak olur. Şahsen ben lisedeyken her zaman bu kişiler birşeyler biliyordu. Özellikle sınıfın kızları.

MEB açıklamalarınıda takip edebilirsiniz. Tabi benim onlarla işim bittiği için bilmiyorum durum ne.
Hocam sizce bu geçerli midir?

İkinci resimde öncelik ortalama olmuş. Ortalaman 50 ise geçersin demiş ve bunun öncesinde kaç dersten kaldın dememiş. Anlamadım herkes farklı kafa.

Dosya Ekleri

• IMG_2284.png
    IMG_2284.png
    94,9 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_2285.png
    IMG_2285.png
    152,6 KB · Görüntüleme: 26

İkinci resimde öncelik ortalama olmuş. Ortalaman 50 ise geçersin demiş ve bunun öncesinde kaç dersten kaldın dememiş. Anlamadım herkes farklı kafa.
Benim zamanımda geçerliydi. 7 ders zayıfı olduğu halde geçen bir arkadaşımız bile vardı.
Tabi bilemiyorum hocam, deneyim etmeden veya biri yaşamadan net birşey diyemeyiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı