Rehber Lisede sınıfı geçme şartları

Önceki seneyle beraber toplam 4 (ya da 6 tam hatırlamıyorum) dersten kalırsan sınıfta kalıyorsun gibi bir şeyler söyleniyor ama tam emin değilim doğru mu değil mi?

Eğer 2 dönem ortalaman 50 altında ise 6 ders 2 dönem ortalaması 50 üstü ise geçıyorsun.

Merhaba, bugün kesin bir açıklama yapacağım.

9. sınıflar için sınıf geçme şartları:

-En fazla 3 zayıf olması.
-Devamsızlığın 30 günü aşmaması.

9. sınıfım ve 3'ten fazla zayıfım var geçiyor muyum?

-Hayır geçmiyorsun, maalesef sınıf tekrarı yapacaksın.

Ben 10, 11, 12'inci sınıfım ve 3'ten fazla zayıfım var, sınıf tekrarı yapacak mıyım?

-Hayır, sınıf tekrarı yapmayacaksın. Sadece 9. sınıflara yeni sistem geçerli 10, 11 ve 12. sınıflara hala eski sistem geçerli.
Baraj derslerden kalmadığın sürece isterse 10 tane zayıfın olsun baraj ders ve meslek derslerini geçersen bir üst sınıfa geçmeye hak kazanırsın.

Yeni yönetmenlik bize ne zaman gelecek?

-2026/2027 öğretim yılında.

Hocam şimdi 9-10.sınıfta benim 7 tane toplam zayıfım vardı 11.sınıfa ortalama ile geçmiştim şimdi bu 11.sınıfta da kimya fizik ve edebiyattan kalıyorum yani zayıf edebiyattan sorumlu mu kaldım sadece herkes öyle diyor ama anlayamadım hesaplama.net sitesinden bakındım sonuçta 2-geçer yazıyordu bir de doğrudan (not: 9-10. sınıftaki zayıflar baraj derslerden değil normal diğer dersler)

Hocam şimdi 9-10.sınıfta benim 7 tane toplam zayıfım vardı 11.sınıfa ortalama ile geçmiştim şimdi bu 11.sınıfta da kimya fizik ve edebiyattan kalıyorum yani zayıf edebiyattan sorumlu mu kaldım sadece herkes öyle diyor ama anlayamadım hesaplama.net sitesinden bakındım sonuçta 2-geçer yazıyordu bir de doğrudan (not: 9-10. sınıftaki zayıflar baraj derslerden değil normal diğer dersler)
cevaplayabilen yok mu?

Son düzenleme:

cevaplayabilen yok mu?
Sınıfı sorumlu geçip sadece Edebiyattan sorumluluğa girersin diye biliyorum

Ben 9. sınıfta 4 dersden kalmıştım bu senede 10. sınıfta 2 dersden kaldım toplamı 6 ders olunca bir sorun oluyor mu acaba?

Ben 9. sınıfta 4 dersden kalmıştım bu senede 10. sınıfta 2 dersden kaldım toplamı 6 ders olunca bir sorun oluyor mu acaba?
Yıl sonu başarı puanın 50'nin üzerindeyse sınıfı herhangi bir dersten sorumlu olmadan geçiyorsun (tabii baraj derslerinden kaldıysan baraj derslerinin sorumluluk sınavlarına girersin), bir sorun olmuyor. O 6 ders sınırı yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olanlar için; ki sen yıl sonu başarı puanın 50'nin altında olsa bile kalmıyorsun çünkü henüz 6 ders sorumlu hakkını aşmamışsın.

Yıl sonu başarı puanın 50'nin üzerindeyse sınıfı herhangi bir dersten sorumlu olmadan geçiyorsun (tabii baraj derslerinden kaldıysan baraj derslerinin sorumluluk sınavlarına girersin), bir sorun olmuyor. O 6 ders sınırı yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olanlar için; ki sen yıl sonu başarı puanın 50'nin altında olsa bile kalmıyorsun çünkü henüz 6 ders sorumlu hakkını aşmamışsın.

Tamamdır teşekkür ederim hocam.

Hocam şu konyla ilgili bilginiz var mı acaba @Wlixe

Dosya Ekleri

• 441383859_1002188227654083_4260731650829145152_n.jpg
    441383859_1002188227654083_4260731650829145152_n.jpg
    25,8 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı