Lisede sınıfta kalma, dersten kalma konusunda kolay bir açıklama yapabilir misiniz?

mastayonko

Decapat
Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, onuncu sınıfım liseye gidiyorum ve internette araştırsam da bulduğum sonuçlar karmaşık olduğu için buradan sormak istedim. Sınıfta kalmak için ortalama notumun 50 altında olması yeterli midir? Dersten kalırsam telafi sınavı vb. mi olacak bu sınıfta kalmayı etkiler mi, sınav sonucunda geçebilir miyim? Düzgünce açıklayabilirseniz çok memnun olurum teşekkürler.

Normal şartlar altında sınıfta kalmak için ya Edebiyat dersinin zayıf olması gerekliydi ya da 3 zayıftan fazla zayıfın olması gerekli. 4-5 dersin zayıf olduğu vakit ortalaman 50 üstü ise kalmıyordun fakat Edebiyat zayıf ise her türlü sorumlu geçiyordun. Fakat pandeminin yarattığı etki yüzünden bu sene tölerans tanınacaktır ve her türlü doğrudan geçilecektir.

Normal şartlar altında sınıfta kalmak için ya Edebiyat dersinin zayıf olması gerekliydi ya da 3 zayıftan fazla zayıfın olması gerekli. 4-5 dersin zayıf olduğu vakit ortalaman 50 üstü ise kalmıyordun fakat Edebiyat zayıf ise her türlü sorumlu geçiyordun. Fakat pandeminin yarattığı etki yüzünden bu sene tölerans tanınacaktır ve her türlü doğrudan geçilecektir.
Hocam, peki tek bir dersten kalırsak sorumlu mu geçiyoruz?

Zayıf olan derslerinizden sene sonunda veya dönem sonunda sorumluluk sınavına girersiniz. Bu sınavları geçemezsen 12. sınıfa kadar vermen gerekiyordu bu dersleri. Yanlışım olabilir düzeltirseniz sevinirim. 50 altı not almamanız gerekli biraz çalışmayla yapılabilir. Ben yapamıyorum.
Hayır hocam. Zamanında Kimya, Fizik, Matematik derslerinden kalmıştım fakat ortalamam 68 küsürlerdeydi. Sorumlu geçmedim, kalmadım. Fakat dediğiniz gibi 50 üstü ortalama şart.

Daha önce görmemişim. Sonda dediğiniz MEB'in bir açıklaması mıdır acaba?

Daha önce görmemişim. Sonda dediğiniz MEB'in bir açıklaması mıdır acaba?
Yok hocam. O benim tahminim. Böyle saçma sapan bir eğitim sisteminde ve hiçbir şeyin normal olmadığı bir sistemde normal sistemi kullanıp insanları sınıfta bırakamaz. Aynı geçen sene gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı