Lisede telefon toplamak yasal mı?

Papaz Ricirt

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Okumaya Çalışan Bir Öğrenci
Okulumuzda telefonlar toplanmıyor, sadece derslerde kullanılmaması söyleniyor. Hatta bazı derslerde (müzik, görsel, beden, İngilizce aklıma gelenler) telefonları müzik dinlemek veya çeviri yapmak gibisinden kullanabiliyoruz. Din öğretmenimiz ise derse girdiği an telefonları dolaba ya da kutuya topluyor. "telefon vermeyen var ise disipline yollar, yasal işlem yaparım." diyor. Bunu yapmaya hakkı var mı?

Olup olmadığını bilemiyorum da saçma bulduğum bir uygulamadır. Telefon kapalı bir şekilde çocuğun cebinde duruyorsa kime ne zararı var yahu? Artık teknoloji çağındayız, her şey teknoloji üzerinden yürüyor. En basitinden İngilizce dersi için kullandığınızı belirtmişsiniz, 20 yıl önceki gibi sözlük karıştıracak haliniz yoktu Benim bildiğim, ders saatlerinde açık tutmak yasak. Onun dışında sorun olmaması lazım.

E sen telefon oynamıyorsun diye farz edelim, sınıfta 2-3 kişi yine oynuyor. Sen bir şeyler anlatırken karşındaki başka şeyle uğraşsa bu saygısızlık olmaz mı? Cebinde duracağına 40dk dolapta dursun. Madem kullanmayacaksın?

E zaten kapalı bir şekilde durmasıyla alınması farketmiyor. Bütün derslerde kapalı olarak durulabilirken başka bir hocanın hepsini toplaması çok saçma. Ve madem okulun genelinde böyle o zaman kullanandan alsınlar kardeşim.

Öğretmenin işi gücü yok sizin telefonunuzun kapalı/açık olduğumu mu kontrol edecek? Nasıl bir bağımlılıksa 40 dakika bile uzaklaşamıyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz lise yurdunda kalıyoruz saat 19'da telefonları topluyorlar ertesi gün 4'te veriyorlar. Kendi telefonumuzu 48 saatte 6 saat kullanabiliyoruz. Bunun 2 saati zaten yemek.

Öğretmenin işi gücü yok sizin telefonunuzun kapalı/açık olduğumu mu kontrol edecek? Nasıl bir bağımlılıksa 40 dakika bile uzaklaşamıyorsunuz.
Önce şu genel konuşmayı bırakın. ''40 dakika bile uzaklaşamıyorsunuz bağımlısınız'' ben okulda ki kurallar böyle olduğu için başka dersde alınması saçma dedim. Daha fazla uzatmaya gerek yok.

Bizde girişte topluyorlar çıkışta veriyorlar. Sizinki gayet iyi. Dua edin de elinizdekinden de olmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…