Lisede tiyatro kulübü kurulabilir mi?

Matigre

Hectopat
Bir Anadolu lisesinde 11.sınıfım. Okulda kulüpler olsa da hiçbiri aktif değil, toplantıya dahi çağırmıyorlar. Okulda da maalesef ki sinema-tiyatro kulübü yok. Eğer öğrenciler olarak yeteri kadar imza ve istek toplayıp idareye iletirsek kulüp açılabilir mi?

Bir Anadolu lisesinde 11.sınıfım. Okulda kulüpler olsa da hiçbiri aktif değil, toplantıya dahi çağırmıyorlar. Okulda da maalesef ki sinema-tiyatro kulübü yok. Eğer öğrenciler olarak yeteri kadar imza ve istek toplayıp idareye iletirsek kulüp açılabilir mi?
Evet mümkün. Yeter sayı benim zamanımda (2015-2020) 10 kişiydi.
Eğer 10 kişi toplarsan okula dilekçe vererek kulüp açabilirsin fakat herhangi bir maddi destek bulamazsınız.
Bütün giderler cebinizden olur.

Maddi destek verirlerse olur ama vermez iseler kendi cebinizden yapmanız lazım.

Benim bildiğim kulüp olabilmek için bir kulüp öğretmenine ihtiyacınız var, öbür türlü sadece bir topluluk olarak kalırsınız.
Yeterli sayıda talep ve bir öğretmen ile kulüp açılabilir.

Maddi destek verirlerse olur ama vermez iseler kendi cebinizden yapmanız lazım.
Her halükarda öğretmenler arkalarında olacaktır. Gerekirse tiyatro etkinlikleri için giysi bağışı alan okullar oluyor. Oralardan tiyatro konseptine göre kıyafet verilir. Onun dışında kalan konularda öğretmenlerde maddi destek sağlamaz. Zaten MEB'den alacaklarını hiç sanmıyorum.

Durum vahim ama olursa çok güzel olur. Sonuçta gençlik Tiktokta abuk subuk şeylerle uğraşmaktan ve kendi benliğini kaybetmektense bu tarz şeylere yönelmesi daha iyi olur.

Benim bildiğim kulüp olabilmek için bir kulüp öğretmenine ihtiyacınız var, öbür türlü sadece bir topluluk olarak kalırsınız.
Yeterli sayıda talep ve bir öğretmen ile kulüp açılabilir.

Okulda sistem şöyle ilerliyor. Her öğretmen ya sınıf öğretmenliği yapıyor ya da halihazırda formalite icabı olan, yılda bir kez öğrencileri çağıran başka bir kulübün başkanlığını yapıyor. Bu yüzden öğretmenleri nasıl ikna edebileceğimi bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı