Lisede yapılan yeni düzenlemelerden sonra okul bırakılır mı?

KargaReis27

Decipat
Daha fazla  
Sizce şu an okul bırakılır mı? Yeni sistemle zeki olmayan öğrenciler okula devam edemeyecek? Yeni düzenleme ile bildiğiniz gibi 3 dersten kalınca malisef sınıf tekrarı olacak. Yani okumak gün geçtikçe zorlanıyor. Sizce başaramayacağımızı bildiğimiz halde yine de devam etmeli miyiz? Okul bırakılır mı? Bırakılırsa ne gibi işlere yönelim olabilir?

Sizce şu an okul bırakılır mı? Yeni sistemle zeki olmayan öğrenciler okula devam edemeyecek? Yeni düzenleme ile bildiğiniz gibi 3 dersten kalınca malisef sınıf tekrarı olacak. Yani okumak gün geçtikçe zorlanıyor. Sizce başaramayacağımızı bildiğimiz halde yine de devam etmeli miyiz? Okul bırakılır mı? Bırakılırsa ne gibi işlere yönelim olabilir?

Zeka ile mi sınıf geçiliyor zeki olmayıp sınıf geçen çok kişi var. Eğer meslekte okuyup tek amacı sınıfı geçmek olan biriysen zaten sanayiye gitmen daha iyi olur.

Git bir hafta sanayide çalış ne yapman gerektiğini anlarsın.

Zeka ile mi sınıf geçiliyor zeki olmayıp sınıf geçen çok kişi var. Eğer meslekte okuyup tek amacı sınıfı geçmek olan biriysen zaten sanayiye gitmen daha iyi olur.
Öyle dediğiniz gibi olmuyor işte, ailelerin çocuklarından beklentileri var ve çocuğun kapasitesini aşacak düzeyde bir beklenti. Adamın matematiğe ilgisi falan olmadığı için sınavdan düşük alabilir gayet normal. Öyle sadece öğrenci kararıyla okul bırakma olsaydı baskı olmadan, herkes bırakırdı. Aileler "oku" diye robota komut verir gibi komut verdikleri için çocuk kaygılanıyor. "Sınıfta kalırsam döverler mi, evden atarlarmı" diye.

Öyle dediğiniz gibi olmuyor işte, ailelerin çocuklarından beklentileri var ve çocuğun kapasitesini aşacak düzeyde bir beklenti. Adamın matematiğe ilgisi falan olmadığı için sınavdan düşük alabilir gayet normal. Öyle sadece öğrenci kararıyla okul bırakma olsaydı baskı olmadan, herkes bırakırdı. Aileler "oku" diye robota komut verir gibi komut verdikleri için çocuk kaygılanıyor. "sınıfta kalırsam döverler mi, evden atarlar mı" diye.

Onlar sizin potansiyelinizi bilsem üyep Deneyap LGS sonuçlarından görmesi gerekirdi diye düşünüyorum hem bir aile neden dövsün ki polise ihbar edebilir.

Öyle dediğiniz gibi olmuyor işte, ailelerin çocuklarından beklentileri var ve çocuğun kapasitesini aşacak düzeyde bir beklenti. Adamın matematiğe ilgisi falan olmadığı için sınavdan düşük alabilir gayet normal. Öyle sadece öğrenci kararıyla okul bırakma olsaydı baskı olmadan, herkes bırakırdı. Aileler "oku" diye robota komut verir gibi komut verdikleri için çocuk kaygılanıyor. "Sınıfta kalırsam döverler mi, evden atarlarmı" diye.
Aslında iyi birşey fakat eğitim sistemi berbat. Gençler hayatlarını yaşamıyor. Ama sorumluluk almakta gerekli.

Çokta takılmayın sadece sohbet etmek amacıyla fikirlerinizi merak ettim

Onlar sizin potansiyelinizi bilsem üyep Deneyap LGS sonuçlarından görmesi gerekirdi diye düşünüyorum hem bir aile neden dövsün ki polise ihbar edebilir.
Kardeşim o polis işini unut, burası Türkiye, Aile zaten iyi, gelişmiş bir aile olsa dediğin gibi lgs durumundan anlar, ama "elaleme rezil olmayalım" düşüncesinde çocuğu zorla okula yolluyor. Sence bu mantıklı mı?

Okumaktan başka çaren yok. Türkiye'de reis. Öğretmen felan gibi meslekler bence seçme atanması zor çünkü. Hobilerine göre yapacağın mesleği sec ilerde hep onu yapacaksın. Yani önemli bir yere gidince, ne iş yapıyorsun denildiğinde, tekstilde çalışıyorum demek mi daha iyi? Yoksa doktorum demek mi? Doktoru örnek olsun diye yazdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı