Lisede yatılı kalmak mantıklı mı?

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese selam.

1688154999322.png

LGS'den böyle bir sonuç aldım ve 2 lise arasında kaldım. Bir tanesi fen lisesi ve proje okulu ama eve uzak ve gidersem hafta içi günleri orada yatılı olarak kalacağım, hafta sonu eve geleceğim. Diğer lise ise Anadolu lisesi ama haftanın her günü evde olacağım, servisle gidip geleceğim. Fen lisesinin gelme olasılığı var ama kesin değil. Anadolu lisesinin gelme olasılığı ise kesin gibi bir şey. Sizce fen lisesini yazmalı mıyım? Okul yüzdeliklerini resim olarak bırakıyorum.

1688155429613.png

Okuldan okula değişebilir pansiyonda kalma konusu. Kalmaya değerse ve ortamı seversen bence değer. Zaten 12'de okulun geneli açığa geçtiği için çalışma vs. rahat halledersin. 🌚🌝

Para meselesi de var tabii. Ya burstan vazgeçeceksin ya para ödeyeceksin. Geliriniz belli bir sayının altındaysa ücretsiz de kalabilirsin. 🧚🏻

Her gün servisle gidip gelme mevzusu ise eğer 30 dakikada fazla sürüyorsa gidiş-geliş değmez bence. 🥹

Eğer gidiş geliş 2.5 saat civarı veya geçiyor ise hergün belli bir süre sonra çekilmez olabilir. Yatılı kalmak daha mantıklı. Bir de siz eşit ağırlık mı yoksa sayısalda bir bölüm mü istiyorsunuz bunu göz önünde bulundurun. Ona göre liseyi seçin. Daha sonra yol çekemem diyorsanız yatılı kalın.

Her gün servisle gidip gelme mevzusu ise eğer 30 dakikada fazla sürüyorsa gidiş-geliş değmez bence.

Anadolu lisesine gidersem tahminimce 30 dakika civarı sürer servisle gidiş.

Bir de siz eşit ağırlık mı yoksa sayısalda bir bölüm mü istiyorsunuz bunu göz önünde bulundurun.

Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum, sanırsam sayısal bölüm oluyor.

[/QUOTE]

Hocam bilgisayar mühendisliği istiyorsanız fem lisesi kesinlikle hayallerinize daha yakın olursunuz.

Evet sayısal bölüm. Fen liselerinde, Anadolu lisesinde olmayan bazı konular ve kanıtlama olayları da olabilir. Son tercih sizin. Nerede mutlu olurum diyorsanız orayı seçiniz. Fakat Fen liseleri biraz daha ona odaklı bir eğitime sahip yani tercih olarak 1-0 önde diyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı