Lisede zorbalıkla nasıl başa çıkılır?

Hocam sınıf değistire biliyorsan sınıf değistir yada onlarla muhattap olma bi süre sonra bırakırlar seni.
Hocam konuyu idare ile görüşüp sınıf değişimi istemek bence yapılacak ilk hareket gibi duruyor. Allah korusun her gün su gibi insanların bir hiç uğruna bıçaklandığını duyuyoruz. Bence bu konuyu ilk olarak müdür ile görüşüp sınıf değişimi isteyin.
Elalemin şımarık oğlu yüzünden neden sınıf değiştirecekmiş anlamadım. Lisede benle uğraşan kilolu bir arkadaş vardı, en son dayağı yiyince aklı başına geldi. Uğraşmayı bırak, göz göze bile gelemiyordu benle. Sorundan kaçmak değil, onunla baş etmek çözümdür. Bu tiplerden korktukça, cevap vermedikçe daha çok üstünüze çıkarlar.

Öncelikle selamlar, ortaokuldan beri sürekli iyi niyetim yüzünden küçük düşürülüyorum. Liseye iyice çalışıp gelmiştim ama sınıftaki bu çocuk sürekli beni rahatsız ediyor ve dersi dinlememi engelliyor. Takmamaya çalışıyorum, dersi dinleyeceğim diyorum silgi atıyor ve sürekli ilgi istiyor aç bir köpek gibi. Lisenin başında iyi niyetim nedeniyle fazla şımardığını düşünüyorum, 9. sınıfta derslerim düştü bayağı bu çocuk yüzünden ve bu sene çalışmak ve başarılı olmak istiyorum. Sürekli kadınlardan bahsediyor, yok şu kadını tavlayacağım falan filan. Dinlemiyorum bu sefer de kaşar mısın diyor, takıntılı bir insanım üzülüyorum bu duruma. Kavga etsem alırım ama sınıfta her türlü rezilliği edip beni küçük düşüreceğinden eminim. Ayrıca çevresi de var çıkışta sorun yaşarım. Bu çocuk yüzünden onun şehirine bile kinlendim. Bu yaşta alkol içen, sigara içen birisi. Salmıyor benden, iki güldüm diye sürekli gülmem mi gerekiyor? Bu seneyi de çöp mü edeyim? Napmam gerekiyor sizce? Aileme söyleyemem maalesef, İstanbul'dayım.

Hocam bunlar it sürüsü gibi mi takılıyor yoksa bir iki kişimi bunlar az kişiyse sevgisiz kalmış o*u e*ı ama fazla kişi takılıyolarsa arkasındakilere güveniyor bizim lise iyi bir lise fakat orada bile keko ekip var bizim ekip zorbalanan insanları koruyoruz hatta kaçkez bunlara saldırdık diye disiplin yedik asıl sizin sınıftaki diğer çocukların senin zorbalanmanı izliyor onlarda ayıp ediyor dövüş sanatı öğrenmek en önemlisi.

Elalemin şımarık oğlu yüzünden neden sınıf değiştirecekmiş anlamadım. Lisede benle uğraşan kilolu bir arkadaş vardı, en son dayağı yiyince aklı başına geldi. Uğraşmayı bırak, göz göze bile gelemiyordu benle. Sorundan kaçmak değil, onunla baş etmek çözümdür.
Napayım hocam kavga mı edeyim?

Ne yapayım hocam kavga mı edeyim?

Döverim ben bunu derseniz dövün akılanır eğer ekipce takılıyolarsa en zayıf olan seni sıkıştırdığında ilk vuran o olsun sonrasında dövün bence.

Muhatap alsam laftan anlamayacak, boşu boşuna kavga çıkacak, sonucunda döven ben olduğumda bu defa ben zarar görüp belki uzaklaştırma alacağım diye muhatap olmuyordum. Müdür yardımcısı onu çağırıp güzelce azarlıyordu, bazen şikayet ettiğim kişi tokadı da yiyordu, benim zamanımda okulda fiziksel temaslar çok sıradandı. İlk seferinde müdüre şikayet edince beni tersledi, ertesi gün okula babam gelip müdürün içinden geçti burada sen ne işe yarıyorsun diye çünkü zorbalığa uğrayan ben olduğum halde o çocuğu dövsem onun gözünde ben suçlu olacağım. Bir defasında zorbalardan biri işi ileri götürmek istedi, sonucunda bir daha okulda görmedim. :D Babam ne yaptığını söylemedi ama yaş alınca anlıyorum, benim çocuğuma birisi zorbalık yapıp haksız olduğu yerde işi fiziki tarafa götürmeye çalışırsa o çocuğu bir daha o okulda barındırtmam, direkt ailesine taşırım o konuyu.

Bu arada savunma üstüne eğitimim çocukluktan beri var ama niye muhatap olup haklı olduğum yerde döven tarafım diye suçlu olmayı kabul edeyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı