Yapılan zorbalıklar zorunuza gittiği için unutamıyorsunuz hocam. Fakat farklı bakış açısından bakmalısınız olaylara. Her şeyi kafaya takarak bu işler yürümez. Depresyona da girersiniz, sağlığınızdan da olursunuz. Dünya üzerindeki herkes bir gün ölecek ve öldükten birkaç süre sonra da unutulacaklar. Geçmişe dönük yaşarsanız beter olursunuz. Yaşadığım için söylüyorum. Geçmiş geçmişte kaldı, zorbalıklar da geçmişte yaşandı. Üzerinizde nasıl bir travma bırakıldı bilemiyorum fakat diyeceğim tek şey geçmişe bağlı yaşamamanızdır. Ne güzel üniversite kazanmışsınız, yavaş yavaş hayatınızı da yoluna koyarak yaşamaya devam edin. Lisedeki zorbalıklar "diyelim ki" üniversitede de yaşandı, o zaman karşılık verin. Burada dur diyeceksiniz. Her insanı alttan alır ve sessiz kalırsanız çok ezilirsiniz.
Biliyorum, böyle söylemekle kolay bir şekilde atlatamayacaksınız fakat biraz olsun deneyin. Biraz olsun geleceğe dönük yaşayın. Biraz olsun keyfinize bakın. Ruhunuzu yükseltecek şarkılar dinleyin, ruhunuzu düşürüp de sizi depresyona sokacak şarkılar dinlemeyin. Eğer ki çok müzik dinliyorsanız bu söylediklerim sizin için. Ben de yaşadım, ruhumu düşüren şarkıları dinlediğim zaman ruhum daralıyor; fakat hareketli şarkılar dinlediğim zaman daha rahat hissediyordum.
Umarım az da olsa yardımcı olabilirim size hocam. Dikkat edin kendinize. Hesabıma arada sırada girip aktif oluyorum. Bir şey yazarsanız görebilirim. Keyifli günleriniz olsun.
"Depresyondaysanız, geçmişte yaşıyorsunuz demektir. Endişeliyseniz, gelecekte. Huzur içindeyseniz, şu anda."
"Geçmişin gitmesine izin vermezsen, geleceği oturtacak yer bulamazsın."