Liseler arası nakil nasıl oluyor?

4 sene sonra edit. Bu konuyu açtığım zamanları hatırlıyorum ve bu yaz sonrası üniversite başlıyor 😄
Bari içimi dökeyim belki liseye başlayacak olanlar okur.

Dokuzuncu sınıfta normal bir anadolu lisesine nakil almıştım. Sekizinci sınıfta corona yüzünden evlere gönderildiğimizden ben 6 7 ay falan hiçbir insanla etkileşime geçememiştim. Muhtemelen bu yüzdendir asosyal olup çıkmıştım. Dokuzuncu ve onuncu sınıfım tezek yoluna gitti yani. On birinci sınıfın ilk dönemi fena değildi.

Ama sınıfın kızlarına ve erkeklerini aklımdakileri yazsam sosyalden hesabım silinir diye düşünüyorum. O kadar inek, aptal insanlardı ki akıllı tahtadan müzik bile açsanız hocaya şikayet ediyorlardı sizi. Okula nargile kurup içelim şikayet etmesinler demiyorum ama hem dershaneye yüz binlerce lira gömüyorlar hem en ufak hareketinizi ispiyonluyorlar. Trajikomik kısım en fazla 35 net falan çıkarıyorlar. Tüm derslerde uyuyan ben bile geçiyorum onları. Bir şey diyince de hocaya ağlıyorlar. Çoluk çocukla aynı sınıfa düşerseniz yandınız. Lise için okul değil sınıf ortamı önemli.

Her neyse on birinci sınıfın ikinci dönemi yani geçtiğimiz seneki Şubat-Nisan gibi ben glow up geçirdim. Kendimce spor yapıyordum. 500 liralık şampuanlar, yüz bakım malzemeleri falan aldım. Güzel besleniyordum yüz hatlarım ortaya çıkmıştı. Daha önceden zayıf olduğum halde şekeri tuzu abarttığım için yüzüm şişkin görünüyordu ondan kurtuldum. Saçım bayağı dalgalı olduğu halde şekil vermeyi bilmediğim için çok çirkin görünüyordu. Bu tarz 200 tane falan video izledim galiba. Övünmüyorum ama kızlarla tek kelime edemeyen ben küçücük bir ilçede yaşadığım halde ve dikkat çekmemeye çalıştığım halde onlarca kızı reddedecek kıvama geldim ki övünmüyorum bununla.

Son kelimelerimi de yazayım bitireceğim. Kimseye tavsiye verecek adam değilim ama liseye yeni başladıysanız veyahut ortalarındaysanız derhal bir spor dalıyla ilgilenin. Basketbol, güreş, boks, fitness her şey olur. Mükemmel arkadaşlar edineceksiniz ve hayatınızın her yerinde işinize yarayacak. 16 yaşınızdan gün aldığınız an motor ehliyetine yazılın. Scooterle başlayın yoksa geberirsiniz. Kızlara "i'm a sigma, you're a bitch" edasıyla yaklaşmayın. Bitti.

Benimde lise yıllarım heba oldu işte, kimse akıl vermedi. Ortaokulda bakınca çok mükemmel bir şeymiş gibi duruyordu ama hiçbir şey değilmiş. Neyse daha fazla uzatmıyorum iyi forumlar.
 

Geri
Yukarı