Liselerde sınavlara ilişkin düzenleme

Yeni ortaöğretim yönetmeliği kapsamında;
Sınavlar test usulü değil, yazılı yoklama şeklinde yapılacak.
Edebiyat dersinin sınavları 4 bölümden oluşacak şekilde (dinleme, konuşma, okuma ve yazma) şeklinde yapılacak.
Liselerde senede en az 40 saat, meslek liselerinde ise 30 saat olmak üzere sosyal sorumluluk programı çalışması yerine getirecek.
Her 1 gün devamsızlık için 1 saat olacak şekilde öğrenciye sosyal sorumluluk görevi verilecek.

Kaynak.

Bu kurallar ne askeriyeye mi gideceğiz okula mı? Kim oğlunu okula sosyal sorumluluk için gönderir? Lise eğitimini daha da zorlaştırmışlar diye yorumladım. Eski Türkiye'den gitgide uzaklaşıyoruz nüfus çoğaldıkça. Eskinden lise mezunu öğretmen oluyor ehliyete sınavsız belge veriyorlardı şimdi ki kurallara bak.

Eğer serbest bırakan bir hocaya denk gelirseniz bu 10 ders güzel geçebilir dinlenme bakımından.
Hocam bizim okul zaten pek sıkıntı yaratmaz o konuda.
Fakat bir tek ben mi bu kadar fazla din dersine maruz kalıcam?
Tabiki de Hayır.
Din dersinin arttırılmasıyla bazı okullar öğrencilerini sıkmasa da diğer 100lerce okulda sıkı tutulcak ve sıkıntılar yaşanıcaktır.
Aynı zamanda şunu da unutmayın, ben ve diğer öğrenciler daha fazla matematik, fizik, kimya, biyoloji veya yabancı dil dersi görebilcekken benim ve milyonlarca öğrencinin bu imkanları kısıtlanıyor, önemli derslerin sayıları azaltılıp yerine hiç bir yararı olmayan bir ders bizim önümüze sunuluyor.
Ben kendim için konuşmuyorum bunları zaten okuduğum okul belli, en iyi okullardan biri, ben de haliyle bu okula gelebiliyorsam dersleri geçmekte de sıkıntı yaşamam.
Fakat bizlere daha yararlı olucak dersler azaltılıyorsa yerine din dersi konuluyorsa ben de haliyle bunu dile getiririm.

Hocam bizim okul zaten pek sıkıntı yaratmaz o konuda.
Fakat bir tek ben mi bu kadar fazla din dersine maruz kalıcam?
Tabiki de Hayır.
Din dersinin arttırılmasıyla bazı okullar öğrencilerini sıkmasa da diğer 100lerce okulda sıkı tutulcak ve sıkıntılar yaşanıcaktır.
Aynı zamanda şunu da unutmayın, ben ve diğer öğrenciler daha fazla matematik, fizik, kimya, biyoloji veya yabancı dil dersi görebilcekken benim ve milyonlarca öğrencinin bu imkanları kısıtlanıyor, önemli derslerin sayıları azaltılıp yerine hiç bir yararı olmayan bir ders bizim önümüze sunuluyor.
Ben kendim için konuşmuyorum bunları zaten okuduğum okul belli, en iyi okullardan biri, ben de haliyle bu okula gelebiliyorsam dersleri geçmekte de sıkıntı yaşamam.
Fakat bizlere daha yararlı olucak dersler azaltılıyorsa yerine din dersi konuluyorsa ben de haliyle bunu dile getiririm.
Ben artık önemsemiyor ve umursamıyorum. Kalanlara başarılar.

MEB Bakanı bir şeyler deniyor. Çok takılmamak gerek. Zaten bu yazılanlar normalde olması gerekenler. Okul çocuklar için güzel ve uygun bir yer olmalı. Dingonun ahırı gibi takılanlar okuldan uzaklaşmalı ve sadece eğitimine önem verenler devam etmeli. Herkes okul okumamalı.

Yeni kurallar çok sert. Okul mu cezaevi mi belli değil. Özellikle bu konuda yazan kurallar.

Klasik sınav yani. Cevapları sen vereceksin; soruları öğretmenin. 👀

Tüm derslerde öyleyse benim okulu okumama gerek yok o zaman.

Yeni kurallar çok sert. Okul mu cezaevi mi belli değil. Özellikle bu konuda yazan kurallar.

Tüm derslerde öyleyse benim okulu okumama gerek yok o zaman.
Açıkçası bir şeyler yazmışlar yönetmeliğe ancak pek bir şey anlaşılmıyor. Büyük ihtimal hepsinde geçerli olur. Zaten 1 klasik sınav 1 çoktan seçmeli olarak yapılıyordu genelde. Artık tamamen klasik olur gibi görünüyor. 👀

Öğretimi bilemem ama eğitim açısından güzel bir sistem yapmaya çalışıyor yeni bakan. Bu sene anlayacağız boş mu değil mi?

Açığa geçmek için mazeret istenmesi biraz saçma olmuş açıkçası.

Bunun güzellikle falan gram alakası yok özellikle bu konuda yazan kuralların. Biz köle miyiz arkadaş boşuna mı aidat veriyoruz temizcilere? Ayrıca profesör mü yetiştiriyorlar hiç belli değil vallaha. Yazılı sınav nedir? Bir de tüm derslerden.

Açıkçası bir şeyler yazmışlar yönetmeliğe ancak pek bir şey anlaşılmıyor. Büyük ihtimal hepsinde geçerli olur. Zaten 1 klasik sınav 1 çoktan seçmeli olarak yapılıyordu genelde. Artık tamamen klasik olur gibi görünüyor. 👀

Profesör olacağız sanırım ülkecek.

Bunun güzellikle falan gram alakası yok özellikle bu konuda yazan kuralların. Biz köle miyiz arkadaş boşuna mı aidat veriyoruz temizcilere? Ayrıca profesör mü yetiştiriyorlar hiç belli değil vallaha. Yazılı sınav nedir? Bir de tüm derslerden.
Sınav dediğin yazılı olur zaten. Test olayı yeni çıkma bir şey. Öğretmen 10 tane açık uçluyu verir; öğrencinin soruyu cevaplama stiline, düzenine kadar inceleme imkânı bulur. Sabah akşam laf atılan eğitim sistemini toplamanın ilk adımı da budur.

Ayrıca ben öğretim hakkında değil eğitim hakkında iyi düşünceler içerisindeydim ama siz öğretim anladınız. Yine yakın zamanda bozulan eğitim sisteminin suçu bu.

Sınavla alan proje Anadolu liseleri, sosyal bilimler ve fen liseleri çoğu sınavını zaten yazılı yapıyordu ama bu liselerin birinden mezun olmuş bir kişi olarak yazılı sınavlarına genelde hocanın kalbine bağlı olarak 4 tane de olsa test sorusu koyuyordu ve az bir bilgimle bile 5 şıktan bir kaçını eliyordum ve kalan yüzdelik şansım beni kurtarıyordu. Saçma seçmeli dersler vardı onlar tamamen test oluyordu şimdi onlar test olamayacak ve ben onu düşünüyorum.

Birde Din sınavı da bazen test oluyordu iyi oluyordu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı