Lisemden memnun değilim

Merhaba. Yeni 9. sınıfa geçtim. LGS'den 424 puan aldım ve doğru düzgün hiçbir liseye giremedim. Bu yüzden ailem beni özel okula gönderdi ancak çok memnun değilim. Tanıdığım birkaç kişi var ancak hiçbiri kafa değil ve öğretmenler gereksiz ciddi.

Bugün sınıf belirleme sınavı yapıldı ve çok basitti. Öğrencileri zekasına göre A'dan C'ye olmak üzere sınıflandırıyorlar. Ben A'da olacağımı düşünüyorum ancak tanıdıklarımın hiçbiri sınavı ciddiye almamış ve hepsi C veya B şubesinde olacaklar. Yalnız olacağım. Sınıftakilerle tanıştım ama hiçbiri benim kafamdan değil. Klasik düz öğrenci tayfa. Hobilerimiz bile birbiriyle hiç uymuyor.

Öğretmenler bilemeyince kızıyorlar ve soru sormaya utanıyorum ayrıca çok gerginler ve dersleri olması gerektiğinden çok ama çok daha fazla ciddiye alıyorlar. Hem yalnızken bunları çekmek mental olarak çökertiyor.

Okulumu değiştirip arkadaşlarımın olduğu OBP ile alan liselere geçmek istiyorum ama ailem parasını da ödedi yani onlara da söylemeye utanıyorum. O kadar para ödediler. Ayrıca zaten değiştirsem bile seneye geçmem gerekir çünkü sözleşme cart curt bir şeyler varmış.

Uzun lafın kısası ne yapmam gerek? Cidden kendimi çok kötü hissediyorum.

Özel okuldan devlet lisesine gecme pişman olursun. Öğretmenlerle ilgili şikayetini ailene söyle devlet okulu değil sonucta.

Herkes neden OBP'li liseye gitme demiş? Bütün OBP'li liselerin kötü olduğunu düşünmüyorum. Ben 95 OBP ile girdim ve okulumdan gayet memnunum.

Hepsi kötü 15 20 kişilik sınıflarda okumak varken neden 40 50 kisinin olduğu mülteci kampina gitsin ki?

Son düzenleme:
Öğretmenlerin ciddiliği derken daha açıklayabilir misin nasıl bir rahatsızlık veriyorki?
Ben lisedeyken o tarz hocalardan rahatsız olurdum, lisede ders veren birinin sanki kuantum mekaniği anlatır gibi tavır takınması irite edici geliyor. Kırk dakikalık dersi o şekilde dinlemek canını sıkıyordur öğrencilerin.

Buna kim karar veriyor? Doğru düzgün hiçbir liseye gidemediğini söyleyen birisi değildir umarım.
Oğlum siz neden forumcak dert yakınan insanları linçleme peşindesiniz evet düzgün bir liseye gidememiş ve bu gittiği lisedeki öğretmenlerde de gereksiz ciddiyet olduğunu söylemiş sana batan nedir?

Son düzenleme:
Devlet lisesinde okudum ve her seferinde hocalarla her zaman tartışmışımdır hakkını yedirme kimseye gerekirse tartış. Bide daha 9. sınıfsın daha dur bismillah da alışırsın, lise ortaokula benzemez herkes aynı gelir ilk başta bi' kaç aya düzelirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğretmenlerimden evet şikayet ettim ama sinirlenmekten kastım biraz zorluyorlar öğrenmemiz için onun dışında iyi öğretmenlerde var ama onun dışında olumsuz hissettirecek bir sürü şey daha var. Ama aklıma gelmiyor veya bende anlayamıyorum kendimi.
Boşver dostum, öğretmenler zorluyorsa sen de çok direnme, nabza göre şerbet ver işin görülsün. 2-3 yıla anlayacaksın o zorlayan öğretmenin seni düşündüğünü ve müteşekkür olacaksın. Bizim edebiyat hocamız dışarıdan çok sert ve tehditkar bir adamdı ama dersine ilgi gösterip çalışanı da daima överdi ve arkasında dururdu. Çok kral adamdı aslında ama mizacı sertti. Bazıları gururuna yediremiyordu bağırılıp çağırılmayı, oyüzden sevmezlerdi. Onlar gibi olma, gurur yapma, lisede hocalar dersine ilgi gösteren ve çalışan öğrenciye daima destek olur. Öğretmenleri tav etmek çok kolaydır yani, ödev yap derse katıl başka birşey istemezler. İleride sen zorlayacaksın zaten öğretmenleri "öğretin ulan, öğretin!" diye. 9.sınıf çok kasıntı bir yıldır, bilirim. Alışacaksın, sadece akışına bırak bide ders çalış çünkü ilk sınavlarda göreceksin herkes dökülecek, ortaokul gibi yatarak asla geçilemeyeceğini o zaman anlayacaksın. Böyle dedim diye de tırsma tabi alışıyosun hemen. Sana en önemli tavsiyem, arkadaşlarını doğru seç. Yanlış bir arkadaş seçersin, hem seni batırır hem de arkadaş olmak istediğin insanların senden uzak durmasına neden olur. Ben bunu fark ettiğimde çok geç olmuştu.

Son düzenleme:
Devlet okul olsa hadi neyse aldırırsın nakil ama özel parasını vermişsin hocalarla konuş eğer utanırım dersen sınıf hocan, müdür, müdür yardımcısı ve rehberlik hocasına danış olmazsa ailene durumu anlat ve nakil aldır.

Bende yeni geçtim liseye 451 puanla fen lisesine yerleştim ama bende hiç memnun değilim okulu herkes sınavda sallayıp tutturmuş gibi kimsenin dersle alakası birbirleriyle anlaşıp saçma sapan şeyler yapıyorlar ayrıca ben yatılı kalıyorum oda düzenleri çok kötü etüt saatleri ters geliyor bana aileme söyledim alışırsın dediler önceden tanıdığım 3 arkadaşım vardı onlarla da hem yurtta hem okulda farklı yerlere düşmüşüz öğretmen kadrosu normalde iyi olduğu söyleniyor ama öğretmenlerinde 4-5 tanesi ya görevlendirme gelmiş ya da ücretli öğretmen onlarda iyi davranmıyor.

Merhaba. Yeni 9. sınıfa geçtim. LGS'den 424 puan aldım ve doğru düzgün hiçbir liseye giremedim. Bu yüzden ailem beni özel okula gönderdi ancak çok memnun değilim. Tanıdığım birkaç kişi var ancak hiçbiri kafa değil ve öğretmenler gereksiz ciddi.

Bugün sınıf belirleme sınavı yapıldı ve çok basitti. Öğrencileri zekasına göre A'dan C'ye olmak üzere sınıflandırıyorlar. Ben A'da olacağımı düşünüyorum ancak tanıdıklarımın hiçbiri sınavı ciddiye almamış ve hepsi C veya B şubesinde olacaklar. Yalnız olacağım. Sınıftakilerle tanıştım ama hiçbiri benim kafamdan değil. Klasik düz öğrenci tayfa. Hobilerimiz bile birbiriyle hiç uymuyor.

Öğretmenler bilemeyince kızıyorlar ve soru sormaya utanıyorum ayrıca çok gerginler ve dersleri olması gerektiğinden çok ama çok daha fazla ciddiye alıyorlar. Hem yalnızken bunları çekmek mental olarak çökertiyor.

Okulumu değiştirip arkadaşlarımın olduğu OBP ile alan liselere geçmek istiyorum ama ailem parasını da ödedi yani onlara da söylemeye utanıyorum. O kadar para ödediler. Ayrıca zaten değiştirsem bile seneye geçmem gerekir çünkü sözleşme cart curt bir şeyler varmış.

Uzun lafın kısası ne yapmam gerek? Cidden kendimi çok kötü hissediyorum.

Obplide okuyorum yapacağın en büyük hata olur sakın öyle bir şey yapma.

Bence fazla abartiyorsunuz gerçekten iyi liseler (OBP'li liseler için söylüyorum) güzel olabiliyor. Mesela ben 99 ortalama ile OBP ile alan liseye geçtim ve gayet memnunum. Şu konuda haklısınız OBP ile alan kötu bir liseye geçerseniz memnum kalamayabilirsiniz.

Obplide okuyorum yapacağın en büyük hata olur sakın öyle bir şey yapma.
Kaç ortalama ile gittin?

Ben iyi bir liseyi kazandım devlet okulu.
Ama eski özel okulumu çok özlüyorum arkadaşlarımı çok özlüyorum annemlerden eski okuluma gitmek istediğimi söyledim fakat eve yakın ve gayet iyi bir lise kazanmama rağmen böyle bir teklifle geldiğim için kabul etmediler ama alışıyor insan yavaş yavaş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı