Liseye nasıl alışılır?

sandinarna1

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Okullar açıldığında liseye başladım ancak inanılmaz derecede farklı duygular var içimde. Nefes darlanmasıdır kaygılanmadır vs. bunlar çoğu kişide oluyormuş fakat bende hala çok fazla geçmiş değil. Meslek lisesinde yiyecek içecek bölümünde okuyorum. Sizce okulu severek gitmek ve bu kaygılarımın bitmesi için ne yapabilirim? Her türlü eleştiriye ve öneriye açığım, yeter ki bu derdime bir derman bulalım.

Arkadaşlar selam. Okullar açıldığında liseye başladım ancak inanılmaz derecede farklı duygular var içimde. Nefes darlanmasıdır kaygılanmadır vs. bunlar çoğu kişide oluyormuş fakat bende hala çok fazla geçmiş değil. Meslek lisesinde yiyecek içecek bölümünde okuyorum. Sizce okulu severek gitmek ve bu kaygılarımın bitmesi için ne yapabilirim? Her türlü eleştiriye ve öneriye açığım, yeter ki bu derdime bir derman bulalım.
Düzgün arkadaş ortamı ve zamanla geçer kardeşim merak etme. Sadece sabır gerekli.

Ne yaşarsan yaşa şunu unutma kardeşim, bir kaç yıl sonra güzel günlerde gülerek hatırlayacaksın. Ortam kuracağım diye endişelenme. Akışına bırak.

Okullar daha yeni başladı kimin ne olduğunu bilmiyorsun alışma süreci normaldir alıştıktan sonra düşüncelerin değişir ben lisemin ilk günü okulun en sıkıntılısıyla kavga etmiştim :D yenemeyeceğin stres yokkk

Derslerine yoğunlaş mutlaka, bu 4 sene senin geleceğini belirleyecek bu yaşta öğrenebileceğin birçok şey var onları öğrenmeye bak, zamanla arkdaşın vb de olur. Bu zamanlar bir daha asle geri gelmeyecek bunun kıymetini bil eğlenmeye eğlenirken de öğrenip donanımlı bir insan olmaya çalış. Kitap okuma alışkınlığın yok ise bunu edin. Derslerini günü gününe çalış, ailene yardımcı ol.

Düzgün arkadaş bulursanız geçer.

Daha 1-2 kişi buldum fakat kimsenin zevkiyle zevklerim uyuşmuyor ortak bir yön olsa tamam da.

Hocalar 11. sınıftan sonra tatil göremeyeceksiniz vs. dediler. 6 ay okul 6 ay staj varmış galiba. Okulun anlaşmalı olduğu Antalya'da oteller vs. varmış. Bunlara daha zaman var fakat okula gidiş dönüşlerim çok uzun sürüyor. Kendime vakit ayıramayacağım için kaygılanıyorum sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı