Ya Youtube liste dışı videolara neden erişim olanağı verir, aklın alıyor mu? O zaman neden bunlar liste dışı olarak yükleniyor?
Sana daha basit bir şey sorayım. Sadece linke bağlı kişilerin görebileceği özel bir video yapmışsın ve bu video içerisinde özel içerik var. Bunu liste dışı olarak yüklüyorsun ki bu şekilde video herhangi bir başkası tarafından görünmüyor. Sen mesela benim son liste dışı videomu göremiyorsun, özel bir içeriği var diye ben onu liste dışı ekledim ve bu benim "özelim". Özel demek, kişiye has olup izin verilmedikçe bir başkası tarafından erişimine müsade edilmeyen içerik demek. Youtube böyle bir şeye başkaları tarafından erişilmesine neden olanak versin? Böyle bir olanak yok. İllegal yollarla erişim imkanı sağlıyorsun diye bu işlem legal olmuyor.
Mesela sosyal medya kullanıcı şifreleri kırılabiliyor. Bu şifrelerin kırılması, bu işlemi legal yapmıyor. Keza sosyal medya platformlarının böyle bir şeye olanak verdiği de söylenemez.
Ya da Drive'a yüklü ve sadece bağlantıya sahip kişilerin erişebileceği dosyaların linkine erişebilmen de bu dosyalara Drive'ın erişim olanağı verdiği anlamına gelmiyor.