Lityum pillerin şarjı çok hızlı düştü

hcnuPcitirC

Hectopat
Daha fazla  
Dün gece lityum pilleri şarj ettim ve 6S bms devresine bağlayarak 22volt aldım. 20 volt motor çalıştırdım ve birkaç kere kabloları birbirine değdirerek kıvılcım cıkardım. 1 saat içinde 22 volttan 10 Volta düştü. Sorun nedir? Piller mi bitik?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün gece lityum pilleri şarj ettim ve 6S bms devresine bağlayarak 22volt aldım. 20 volt motor çalıştırdım ve birkaç kere kabloları birbirine değdirerek kıvılcım cıkardım. 1 saat içinde 22 volttan 10 Volta düştü. Sorun nedir? Piller mi bitik?
Kullanılmış piller ise kapasite ve iç direnç ölçümleri yapılmalı. Bu değerler piller arasında tutarlı ve kullanılmak istenen cihaza uygunsa paket yapılır bms bağlanabilir. Aksi halde yapılmamalıdır.

Ayrıca pil ister sıfır ister kullanılmış olsun, kablolar kısa devre edilmemelidir. Kısa devre durumunda bms devresinde kısa devre koruması varsa devreye girer, yoksa ve kısa devre durumu bataryayı etkileyecek kadar devam ederse ya pillerin pozitif kutbunda bulunan CID korumaya girerek pili kullanılmaz hale getirir ya da daha kötüsü aşırı akım nedeniyle oluşan ısı pillerin alev almasına neden olur. Bu çok tehlikeli bir durumdur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı