LMDE 7 OEM kurulum için tam destek sunacak

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
39
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Debian Stable'ı temel alarak hazırlanmakta olan LMDE 7 sürümü OEM kurulum için tam destek sağlayacak.
1744373689882.png

Linux Mint ekibinin başlıca amacı dünya çapında satılmakta olan sistemlerde varsayılan olarak LMDE'nin bulundurulmasıdır. OEM desteği bu nedenle önemlidir.

Ayrıca sistemi satarken OEM Linux Mint kurulum yaptığınızda satın alan kişi PC'yi ilk açtığında kullanıcı oluşturma ekranıyla karşılaşır. Kullanıcı adı ve şifre verme derdiniz kalmadan hazır işletim sistemi kurulu şekilde satmanıza yardımcı olur.

Kaynak: Monthly News – March 2025 – The Linux Mint Blog

Ubuntu çatalından daha stabil çalışıyordu Linux Mint Debian Edition bence, en azından bu son sürümü o şekilde seyrediyordu. Yakın zamanda Ubuntu sürümünün yerini almasını bekliyorum açıkçası.
LMDE sürümünü bir gün Ubuntu projesi iptal edilirse diye tutuyorlar. Kendilerini kanıtlama çabası. "Bakın biz Ubuntu'ya ve Canonical'a bağımlı değiliz." şeklinde bir gösteriş yapıyorlar.

Debian stable tabanlı olduğundan bence daha stabildir. Son 2 senedir kullanmadım gerçi ama mantıken stabil olması gerekiyor. Debian'daki stabilliği başka hiçbir dağıtımda görmedim.

Debian stable tabanlı olduğundan bence daha stabildir. Son 2 senedir kullanmadım gerçi ama mantıken stabil olması gerekiyor. Debian'daki stabilliği başka hiçbir dağıtımda görmedim.
Debian 11 ve 12 hariç katılıyorum.

Duruşları konusunda onları destekliyorum. Ben de şahsen Canonical'ın tavrından pek hoşnut değilim.

LMDE sürümünü bir gün Ubuntu projesi iptal edilirse diye tutuyorlar. Kendilerini kanıtlama çabası. "Bakın biz Ubuntu'ya ve Canonical'a bağımlı değiliz." şeklinde bir gösteriş yapıyorlar.

Hocam peki Debian iptal olursa ne olur? Zaten kullanan da yok. Kimse Debian kullanmıyor. Linux'ta çok büyük boşluk oluşur sanırım.

Hocam peki Debian iptal olursa ne olur? Zaten kullanan da yok. Kimse Debian kullanmıyor. Linux'ta çok büyük boşluk oluşur sanırım.
Debian serverlarda kullanılıyor. Kolay kolay kapatılmaz.

En çok kullanılan Linux dağıtımı Debian zaten. (Ubuntu, Mint, Elementary OS falan hep Debian tabanlı.)

OEM üreticileri bile Linux yüklü PC üretirken ilk tercihleri Ubuntu oluyor.
Kullanması kolay olduğu için o.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı