Localhost'ta Kurulan Her Script Hata Veriyor

aslanneco07

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma format attım. 32 Bitten 64 Bite geçiş yaptım ondan kaynaklı olabilir mi bilemiyorum. 10-15 Script kurmayı denedim fakat hepsinde sonuç aynı. Xampp kullanıyorum.

upload_2018-3-14_18-9-24.png

Son düzenleyen: Moderatör:
"config.php" dosyasındaki 7, 8 ve 9. satırdaki kodları buradan paylaşın. Hatayı size söyleyelim.

Ek olarak güncel PHP sürümü kullanıyorsan "mysql_connect" komutu kullandığın taktirde hata olmasa bile hata mesajı alabilirsin. bunun için eski olan MySQL sistemi yerine daha yeni ve düzenli komutları bulunan MySQLi veya PDO kullanabilirsin. Hem daha güvenli bir site oluşturmuş olursun.

Edit: Birden fazla script denediğini söylemişsin. Bu scriptlerin sağlam olduğuna eminsen "config.php" dosyasına "error_reporting(0);" komutu ekleyerek dene. Bir de XAMPP yerime gerçek sunucuda denemen daha iyi olur.

Şuan kodlar elimde bulunmuyor fakat bu kurduğum scriptler nerden bakarsanız 4-5 senelik belki daha fazladır. Söylediklerinizi deneyeceğim.

<?php if(!defined("include")){ echo '<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=/index.php">'; exit(); }
$dbhost = "localhost";
$dbuser = "root"; //Veritabanı Kullanıcı Adı
$dbpass = ""; //Veritabanı Şifresi
$dbdata = "qeqe"; //Veritabanı Adı
if (!@mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)) {
die("Veritabanına bağlanılamadı...<br>HATA: ".mysql_error());
}
if (!@mysql_select_db($dbdata)) {
die("Veritabanı seçilemedi<br>HATA: ".mysql_error());
}
?>
[TBODY] [/TBODY]
Config.php deki kodlar bu şekilde arkadaşlar
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\xampp\htdocs\config.php:8 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\index.php(1): include() #1 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\config.php on line 8
[TBODY] [/TBODY]
Verdiği hata ise bu şekilde anlayamadım ben. Belirtilen şekilde sql dosyasınıda import ettim aslında localhost/phpmyadmine.

Phpmyadmin bilgilerim ise şu şekilde

Veritabanı sunucusu

• Sunucu: 127.0.0.1 via TCP/IP
  • Sunucu türü: MariaDB
  • Sunucu sürümü: 10.1.30-MariaDB - mariadb.org binary distribution
  • Protokol sürümü: 10
  • Kullanıcı: root@localhost
  • Sunucu karakter grubu: UTF-8 Unicode (utf8)
Web sunucusu

• Apache/2.4.29 (Win32) OpenSSL/1.1.0g PHP/7.2.2
  • Veritabanı istemcisi sürümü: libmysql - mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 38fea24f2847fa7519001be390c98ae0acafe387 $
  • PHP uzantısı: mysqli curl mbstring
  • PHP sürümü: 7.2.2
phpMyAdmin

• Sürüm bilgisi: 4.7.7, son sağlam sürüm: 4.7.9
[TBODY] [/TBODY]

Teşekkür ediyorum sorunum kısmen çözüldü bir kaç scriptte denedim genelinde çalışmadı fakat birinde çalıştırmayı başardım bunları scriptlerin 2009 2010 yılından kalma olmasına veriyorum çok teşekkürler :)

Hocam bu arada ben forumda yeniyim ve nasıl mesaj atılacağını bilmiyorum size nasıl ve ne şekilde ulaşabilirim acaba forumda mesaj atma sistemi varmı ben bulamadım size sormam gereken bir kaç konu var acaba müsaitmisiniz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı