Logitech DFGT vs Rampage V900-S

krutch

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, başlıkta belirttiğim iki setten birini almak istiyorum, ikisinin de avantaj ve dezavantajları var bu yüzden karar veremedim, öncelikle fiyatları aynı, Rampage sıfır Logitech ise ikinci el, çoğu yere baktığımda DFGT'nin daha iyi olduğunu görüyorum ama hem eski bir model ve ikinci el olması, hem de ikinci el alırsam arızalanma riskinin olması, ayrıca arıza yapan parçaları bulmanın zor olması beni biraz korkutuyor, aynı zamanda motorundan kaynaklı çok ses çıkarıyormuş bildiğim kadarıyla, Rampage tarafında ise sıfır olması büyük bir avantaj çünkü elimde kalma riski yok, en kötü iade edebilirim, kullanan veya bilen arkadaşlar ETS'de kesik kesik döndüğünü ve iyi bir hissiyatı olmadığını söylüyor, bazıları ise Rampage'nin kalitesiz olduğunu söylüyor, sizce bütün şartlar göz önünde bulundurulduğunda hangisini almak daha mantıklı?

Bence kullanışlılık olarak V900 s seni daha tatmin edecektir ancak tecrübeli bir firma istiyorsan logitec seni daha mutlu eder ama DFGT tasarımı bence biraz çirkin ve kullanışsız.

Logitech DFGT'nin vites ve debriyajının eksik olması, motorunun sesli çalışması dışında kalite anlamından hiçbir eksiği yok. Rampage alırsan o söylenilen bütün sorunlarla, ekstra problemlerle uğraşırsın, verdiğin paraya değmez. 750 civarında bir DFGT almanı öneririm, genelde DFGT kullananlar cihazının değerini bilip iyi bakan kişilerdir ama test etmeden almayın.

Logitech DFGT'nin vites ve debriyajının eksik olması, motorunun sesli çalışması dışında kalite anlamından hiçbir eksiği yok. Rampage alırsan o söylenilen bütün sorunlarla, ekstra problemlerle uğraşırsın, verdiğin paraya değmez. 750 civarında bir DFGT almanı öneririm, genelde DFGT kullananlar cihazının değerini bilip iyi bakan kişilerdir ama test etmeden almayın.
Tavsiyeniz için teşekkürler, gönlüm Logitech'den yana ama satıcılara pek güvenemiyorum, mesela aldıktan iki üç gün sonra arıza yaparsa vs. elimde kalmasından korkuyorum.

Hocam açıkçası ben eskiden 200 TL'ye almıştım, korna basma yerinin göçüklüğü dışında hiçbir problem yoktu, kozmetik olarak efsane temizlikteydi. 6 ay önce de 700 TL'ye aldım, kozmetik olarak bayağı eskiydi, hatta yazıları bile silinmişti, ama teknik aksam olarak hiçbir sıkıntısı yok. Bence test videosu isteyin, ona göre alın. Bu işler tamamen şans işi, ne olacağı bilinmez, kaygılanmakta sonuna kadar haklısın.

Arkadaşlar merhaba, başlıkta belirttiğim iki setten birini almak istiyorum, ikisinin de avantaj ve dezavantajları var bu yüzden karar veremedim, öncelikle fiyatları aynı, Rampage sıfır Logitech ise ikinci el, çoğu yere baktığımda DFGT'nin daha iyi olduğunu görüyorum ama hem eski bir model ve ikinci el olması, hem de ikinci el alırsam arızalanma riskinin olması, ayrıca arıza yapan parçaları bulmanın zor olması beni biraz korkutuyor, aynı zamanda motorundan kaynaklı çok ses çıkarıyormuş bildiğim kadarıyla, Rampage tarafında ise sıfır olması büyük bir avantaj çünkü elimde kalma riski yok, en kötü iade edebilirim, kullanan veya bilen arkadaşlar ETS'de kesik kesik döndüğünü ve iyi bir hissiyatı olmadığını söylüyor, bazıları ise Rampage'nin kalitesiz olduğunu söylüyor, sizce bütün şartlar göz önünde bulundurulduğunda hangisini almak daha mantıklı?
Hocam selamlar. 1 hafta önce İstanbul'daki bir tanıdığım aracılığıyla pazarlıkla 750 TL'ye DFGT aldım. Haftaya elime ulaşacak. Gerçekten ürün çok temizdi ve çok araştırıp aldım. Aceleniz yoksa elime ulaşsın size görüşlerimi paylaşayım. Ancak şimdiden söyleyeyim ki sıfır rampage'den iyidir.

Hocam açıkçası ben eskiden 200 TL'ye almıştım, korna basma yerinin göçüklüğü dışında hiçbir problem yoktu, kozmetik olarak efsane temizlikteydi. 6 ay önce de 700 TL'ye aldım, kozmetik olarak bayağı eskiydi, hatta yazıları bile silinmişti, ama teknik aksam olarak hiçbir sıkıntısı yok. Bence test videosu isteyin, ona göre alın. Bu işler tamamen şans işi, ne olacağı bilinmez, kaygılanmakta sonuna kadar haklısın.
Hocam selamlar. 1 hafta önce İstanbul'daki bir tanıdığım aracılığıyla pazarlıkla 750 TL'ye DFGT aldım. Haftaya elime ulaşacak. Gerçekten ürün çok temizdi ve çok araştırıp aldım. Aceleniz yoksa elime ulaşsın size görüşlerimi paylaşayım. Ancak şimdiden söyleyeyim ki sıfır rampage'den iyidir.
Şuanda Ankara'da 800-1000 TL arasında, fiyattan yana bir sorunum yok ve dediğiniz gibi DFGT almak, 1300 liraya sıfır Rampage almaktan iyidir sanırım, yine dediğiniz gibi baya araştırırım, bu arada kullanıcıların şikayeti sadece ses yönünde, bu ses cidden çok mu fazla yani aşırı rahatsız edip oyuna olan konsantrasyonu bozabilir mi?

Şu anda Ankara'da 800-1000 TL arasında, fiyattan yana bir sorunum yok ve dediğiniz gibi DFGT almak, 1300 liraya sıfır Rampage almaktan iyidir sanırım, yine dediğiniz gibi bayağı araştırırım, bu arada kullanıcıların şikayeti sadece ses yönünde, bu ses cidden çok mu fazla yani aşırı rahatsız edip oyuna olan konsantrasyonu bozabilir mi?

Kulaklık takarsan zaten duymazsın, takmazsan da eğer deli gibi yarış oyunu oynayıp direksiyon sallamayacaksan, uslu uslu ETS 2 oynayacaksan o ses seni rahatsız etmez, evet sesi fazla ama kulağın bir yerden sonra alışıyor. Bence 850'den yukarı para da vermeyin DFGT'ye.

DFGT kullanıcısıyım 2 sene önce 2. el olarak aldım. Sesli çalışması dışında gerçekten çok güzeldir, Rampage ile kıyas kabul etmez. SimRacing giriş direksiyonlarından birisidir kendisi. Fakat dediğiniz gibi 2. el epey risk, özellikle daha önce kullanmadı iseniz, test esnasında da anlayamayabilirsiniz arızaları, sadece boşluk olup olmadığına bakabilirsiniz. Karar sizin, iyi kullanılmış bir DFGT denk gelirse düşünmemek gerek. Oldukça sağlamdır aslında, simulasyon ekibimde bir arkadaşım yıllardır DFGT nin canını okuyor, tık demedi direksiyon daha.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı