Logitech F710 vs GXT 590 Bosi

F710 kullanıcısıyım. Ölü bölge konusunda öyle rahatsız edici bir ölü bölge yok ama mesela F710'dan sonra Xbox360 Gamepad ya da Dualsense kullanınca "Ya aslında o kadar da iyi değilmiş" hissi oluşuyor. Tabii F710'un Dualsense kalitesinde olmasını beklemiyorum. Parasına göre analogları gayet iyi. Sadece daha önce orijinal bir Dualshock 4 falan kullandıysanız o seviyede değil.

F710'un handikaplarına gelince;
Biraz ağır bir kol. Hem pilli hem çift titreşim motorlu olduğu için biraz ağır. Dualsense ile hemen hemen aynı ağırlıkta diyebilirim. Kolun ağır olmasının yanında triger tuşları da biraz sert olup ikisi birleşince uzun süre kullanımlarda kol olduğundan da ağır hissettiriyor.

Triger tuşları sert. Yukarıda da belirttiğim gibi triger tuşları bir hayli sert. Bu ilk başlarda güzel hissettiriyor özellikle yarış oyunlarında daha "hisli" geliyor ama bir süre sonra yormaya başlıyor.

Pilli olması. Aslında sorun değil. Zart zurt pil bitiren bir gamepad değil. Yine de şarjlı pil ile çözülebilecek bir sorun.

Eski görünmesi. Bu artık göz aşina olduğu için göze kötü görünüyor. Yoksa o kadar tipsiz bir gamepad değil.

Artıları ise:
Tek tuşla sol analog ve dpad yer değiştiriyor. Bu anlık olarak oyun temponuza göre hareket etmenizi mümkün kılıyor. Forza oynarken geniş düzlüklerde sol analogla oynardım, keskin dar yerlerde falan Dpad'e atlardım. Daha rahat ederdim. PES oynarken de bazen maçın ortasında sol analogdan Dpad'e geçerdim.

Xbox tuş düzeni. Oyunlarda falan direkt tuşları görüyorsunuz. Ayrıca kolun üstündeki tuşlar görsel olarak gayet tatmin edici kalitede.

Titreşim olayı. Çift titreşim motoru olduğundan güçlü ve güzel bir titreşimi var.


GXT590 hiç kullanmadım, bir üst kalitede diyorlar bilemiyorum.
 
@Mr. DarkTech
Hocam GXT 590 aldım ve gerçekten çok beğendim. Bana bu Gamepad'i tavsiye ettiğiniz için size ayrıca teşekkür ederim.
 
Hocam bilgisayarda kullanmak için almayı düşünüyorum Bluetooth yok Bluetooth olmadan direkt microusb ile bağlanıyor değil mi?

Hocam ilk aylarda gamepad oldukça kullanışlı titreşimi ve hissiyatı iyiydi ama 3.ayda L3 ve a tuşu bozuldu. Eğer uzun ömürlü bir gamepad almak istiyorsanız hiç bulaşmayın. Ayrıca şu anki fiyatı ne kadar?
 

Geri
Yukarı