Logitech farelerde çift tıklama oluyor mu?

akardas16

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
6 ay önce satın aldığım Logitech M190 modeli olan faremde çift tıklama sorunları çıkmaya başladı. Biraz detaylı bir araştırma yapınca Logitech'te bu kronik sorunmuş. Şimdi hangi Logitech modeline baksam yorumlarda muhakkak bu sorunu yaşayan kişiler oluyor. Benim duyduğum Logitech'in mouseta çok iyi bir marka olduğudur. Eğer böyle bir sorun varsa ne yapmamız gerekiyor, tamamen Logitech'ten uzaklaşmamız mı gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 buçuk yıldır kullandığım Logitech farem sorunsuz çalışıyor. Kötü tecrübe yaşatmayan firma olmaz. Kusursuz firma yok, kötüye denk geldiğiniz için firmayı komple kötülemeyi mantıklı bulmuyorum.

Her markanın bazı modellerinde sorun olabiliyor. Almadan önce iyi araştırmak gerekiyor. Sorunsuz marka yok teknolojide. 1.5 yıldır logitech G102 lightsync kullanıyorum sorunsuz, ama prodigy modellerinde kronik sorun varmiş mesela. Teknolojik ürünü almadan önce iyi araştırmak gerekiyor. Corsairde iyi markadır normalde ama bazı mouselari sıkıntılı. Klavyesini aldim on numara. Araştırma yapmak önemli.

1 buçuk yıldır kullandığım Logitech farem sorunsuz çalışıyor. Kötü tecrübe yaşatmayan firma olmaz. Kusursuz firma yok, kötüye denk geldiğiniz için firmayı komple kötülemeyi mantıklı bulmuyorum.

Hocam ben de muhtemelen mouse bozuk çıktı ve bana denk geldi derim ama interneti araştırırsanız Logitech'in çoğu modelinde bu sorun varmış. Ben 6 ay kullandım ve bu sorundan dolayı mouse kullanılamaz duruma geldi. Sitelere bakıyorum Logitech'in başka modellerinde aynı sorunu yaşayanlar var. Tekrar Logitech almak bana mantıklı gelmiyor ama diğer markalara da güvenemiyorum.

Aklınıza gelen herhangi bir markanın ismini Google'da aratıp, yanına "şikayet var" ibaresini eklerseniz sayısızca kötü yorum görürsünüz. O zaman her firmaya kötü diyelim, çünkü sorun yaşayan bir sürü kişi var. Teknoloji sektöründe böyle düşünmemelisiniz bence.

Hocam ben de muhtemelen mouse bozuk çıktı ve bana denk geldi derim ama interneti araştırırsanız Logitech'in çoğu modelinde bu sorun varmış. Ben 6 ay kullandım ve bu sorundan dolayı mouse kullanılamaz duruma geldi. Sitelere bakıyorum Logitech'in başka modellerinde aynı sorunu yaşayanlar var. Tekrar Logitech almak bana mantıklı gelmiyor ama diğer markalara da güvenemiyorum.
Hocam bir sürü mouse yapan firma var. Msi, asus, razer, steelseries ve daha bir çok firma. Modelleri belirleyin aratın googleda, teknopatta. İngilizce olarak aratın. Bu firmalarda gayet logitech gibi guvenilirler.

Aklınıza gelen herhangi bir markanın ismini Google'da aratıp, yanına "şikayet var" ibaresini eklerseniz sayısızca kötü yorum görürsünüz. O zaman her firmaya kötü diyelim, çünkü sorun yaşayan bir sürü kişi var. Teknoloji sektöründe böyle düşünmemelisiniz bence.

Dediğiniz doğru ama Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerde bu sorundan bahsedenler var. O sitelerde sanırım bir ürün hakkında yorum yapmak için ürünü satın almaları gerekir.

Çöpe atmak yerine eski mousenizin tıklama modülünü söküp lehimle logitechinkine takın. 1tlik parça için yüzlerce lira kaybetmek çok saçma.. bir çok aynı dertten muzdarip mousemi öyle tamir edip kullanmaya devam ettim..

Mekanik anahtarlı klavye ve farelerde çift tıklama potansiyeli vardır. Model model olasılık artar veya azalır. Metal metale sürterek devreyi tamamlıyor kaba tabirle. Metaldeki aşınma, paslanma, araya giren toz, nem bu tür hatalarda etkilidir. Özellikle Logitech'in ilk çıkardığı Romer G anahtarlarda yaygındı sanırım. Biraz üretim kalitesi (aşınmaya, paslanmaya karşı özel alaşım veya kaplama) biraz da şans işi de olabiliyor.
Firmalar klavye ve farelerde optik anahtar kullanıyor bazı modellerinde. Farede bildiğim kadarıyla Bloody ve Razer kullanıyor optik anahtar. Klavyede bu firmalara ek olarak Asus ta kullanıyor. Optik anahtarın çift tıklama, debounce delay, tıklama kaybı gibi dezavantajları olmamakla birlikte çok daha uzun ömürlüler. Önerim klavye ve farede optik anahtarlılara yönelmeniz.
Klavye ve farede kullanıyorum şahsen.
Optik anahtar ve mekanik anahtarın kıyaslaması ve çalışması ile ilgili Razer'ın videosu var, güzel açıklamış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı