Özet:
Logitech G PRO X satın alıp ses performansından memnun olmayan kullanıcılar için bu konuyu oluşturdum. G430'dan bu kulaklığa geçiş yapıp daha iyi bir ses deneyimine geçtiğimi düşünüyordum. Kulaklığı taktım ve sesin inanılmaz kötü, yüksek basslı ve sanki mağaradaymışım hissi verdiğini fark ettim. G HUB üzerinden ekolayzer ayarları denedim fakat sonuç alamadım. Oyun testi yaptığımda durum çok daha kötüydü. Araştırmalarım sonucunda; çok fazla konu açıldığını fakat çözümü kimsenin paylaşmadığını gördüm. Sorunun çözümüne geçelim;
Çözüm:
- Öncelikle bilgisayarınızda G HUB yazılımı mevcutsa, Görev Yöneticisi'nden silelim. Silme işlemi esnasında eski profilleri silmeyi unutmayın.
- Aygıt yöneticisine girip, "ses, video ve oyun deneticileri" kısmından kulaklığı seçip cihazı kaldır işlemini yapalım.
- Microsoft Store'dan "DTS sound unbound" uygulamasını ücretsiz olarak indirelim.
- Uygulama kurulduktan sonra kulaklığımızı çıkartıp takalım. (sorun yaşarsanız bilgisayarı yeniden başlatın)
- DTS sound unbound uygulamasını başlatıp arka plana alalım. Ses ayarlarına girelim. Ses ayarları kısmından kulaklığı seçip;
"Uzamsal ses" kısmından "DTS headphone X" i seçelim ve burayı kapatalım.
- DTS sound unbound uygulamasına geri gelelim ve.
Deki işaretli kısımda "licensed" ibaresinin ve "Logitech Pro X" ibaresinin olduğunu kontrol edelim. (ibare çıkmıyorsa; kulaklığı sildiğiniz aşamada, kulaklığı bilgisayardan çıkartın ve yeniden başlatıp aşamalara devam edin)
- DTS sound unbound uygulamasında üst kısımdan kulaklık simgesine tıklayın, açılan pencerede.
"Good to GO" ibaresinin olduğunu kontrol edin. (ibare çıkmıyorsa bir önceki aşamada yazılanları tekrar edin)
- Logitech G HUB yazılımını sitesinden indirerek tekrar kurun.
- Uygulama kurulduğunda kulaklık ayarlarında "Surround ses" kısmındaki etkinleştir kısmına kesinlikle
dokunmayın. aksi takdirde yaptıklarınız boşa gidecektir.
- Artık istediğiniz ekolayzer ayarını indirip, kulaklığınızın tadını çıkartabilirsiniz.