Logitech G PRO X ve G PRO X2 ses sorunu çözümü

Bybomber

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce oluşturmuş olduğum rehberin (Çözüm: Logitech G PRO X boğuk ses sorunu) güncelliğini yitirmesi üzerine yeni konu oluşturma gereksiniminde bulundum. Yaklaşık iki senedir sahibi olduğum bu kulaklık söylediğim ayarlar yapılınca gerçekten çok başarılı hale geliyor. Fakat özellikle son zamanlarda gerek DTS'nin güncelleme alarak kulaklığı görmeyişi, gerek GHUB'ın inatla driverlerini otomatik güncelleyip ayarları bozması insanı çileden çıkartıyor. Bu yüzden kalıcı bir çözüm olduğunu söyleyemem. Rehber niteliğinde olan bu aşamaları eksiksiz yaparsanız %90 başarılı oluyor. İnatla iki senedir bu aşamaları değiştirerek stabil kullanıcı deneyimine ulaştım. Sabırlı olup dediklerimi uygularsanız kullandığınız kulaklığın aslında ne kadar güzel olduğunun farkına varacaksınız.

Not: Logitech'in inatla yazılımını düzeltmemesi takdir edilesi bir davranış gerçekten. Bu kadar başarılı kulaklık üretip bozması da yenisini al furyasının bir eseri anladığım kadarıyla. Fakat şöyle bir tezatlık var; yeni kulaklıkta da aynı sorunlar devam ediyor. Umarım bir gün bu tarz şeylerle uğraşmak zorunda kalmayız.

Çözüm aşamaları;
1- Öncelikle bilgisayarımda bulunan uygulamanın bozuk halini sizlere göstereceğim.
1.png

Görüldüğü üzere, uzamsal ses kapalı ve değiştirilemiyor, sürücü tarihi ve sürümü 2024 olarak yüklenmiş.
2-Revo Unistaller programını bilgisayarımıza indiriyoruz. Logitech Gaming Software programını, Revo ile kaldırma işlemini başlatıyoruz.
2.png

Kaldırma işlemi esnasında mevcut ayarlarımı kaydet kısmının tikini kaldırıyoruz ve kaldırma işleminin tamamlanmasını bekliyoruz. Kaldırma işlemi ghub üzerinden tamamlanınca, Revo üzerinden gelişmiş taramayı seçerek devam ediyoruz. Tarama işlemi bitince bulduklarına herşeyi seç yapıp onları da siliyoruz. Kaldırma işlemini bu şekilde tamamlıyoruz.
3- Aygıt yöneticisine giriyoruz. "Ses girişleri ve çıkışları" kısmından kulaklıkla ilgili olan birimleri kaldırıyoruz. Aynı şekilde "Ses, video ve oyun denetleyicileri" kısmından da ilgili birimleri kaldırıyoruz. Cihazı kaldıra tıklayınca sürücülerini de kaldır seçeneğini işaretleyin.
4- DTS Sound Unbound programı bilgisayarınızda yüklü ise program yöneticisinden kaldırın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
5- Bilgisayar yeniden açıldıktan sonra aygıt yöneticisine girip ses kısmında sadece "PRO X" görmemiz gerekiyor. Logitech G Pro X yazıyorsa örneğin 3. seçeneği tekrar deneyip kulaklığı takıp çıkartın.
7.png

6- İnternetten "GHub_AudioDriver_2022_08_8888" sürümünü bulup indiriyoruz. (Sürümü paylaşmak yasak mı bilmiyorum o yüzden upload etmedim.) Aygıt yöneticisi kısmında "PRO X" cihazına sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir diyoruz. Bilgisayarımdaki sürücülere göz ata basıp indirdiğimiz driveri seçiyoruz ve tamamlıyoruz.
7- Bu aşamada emin olmadığım bir durum var; DTS Sound Unbound uygulaması eğer güncel sürüm ise, çoğunlukla çalışmıyor. Sağlıklı çalışan sürüm olan "DTS Sound Unbound_2025.219.1609.0" isimli, sürümü tavsiye ediyorum. Söylediğim sürümü internette bulabilirsiniz. (Aynı şekilde programı upload etmedim, sorun teşkil etmezse konuyu editlerim veya yoruma indirme linklerini bırakırım)
8- Ayarlar/Sistem/Ses kısmından kulaklığı seçiyoruz. Uzamsal ses kısmında "DTS Headphone:X" gözüküyor olmalı. Aynı şekilde sürücü sürümününde internetten indirdiğiniz sürüm olduğunu kontrol edin. (Bilgisayara bağlı birden fazla ses cihazı varsa logitech kulaklığın seçili olduğundan emin olun.)
8.png

9- DTS uygulamamızı açıyoruz ve kontrollerimizi yapıyoruz. Tüm menülerin resimdeki gibi olduğundan emin olun.
Ekran görüntüsü 2025-07-14 194236.png

Ekran görüntüsü 2025-07-14 195055.png

NOT: Burada spatial mode kısmını "Spacious" olarak değiştirmenizi tavsiye ederim. Oyun oynayanlar için ses daha geniş hale geliyor.
Ekran görüntüsü 2025-07-14 194251.png

10- Tüm bu aşamalar sorunsuz tamamlandıysa şimdi Logitech Gaming Software uygulamasını kurabiliriz. (Güncel sürüm kullanabilirsiniz sorun olmuyor.) Kurulum işlemi tamamlanınca dikkat etmeniz gereken şeyler var. Öncelikle kurulum esnasında yüksek ihtimalle kulaklığınızın driver sürümü değişecektir. Aygıt yöneticisine girip cihazınızın özelliklerine gelip, sürücü kısmından sürücü sürümünü kontrol edin. 2022.8.8888.0 değil ise sürücüye geri dön seçeneğine tıklayın ve bekleyin.
Ekran görüntüsü 2025-07-14 204708.png

Olması gereken sürücü özellikleri yukarda bulunmaktadır. Söylediklerimi harfiyen uyguladıysanız son bir kontrol daha yapmak adına 8 ve 9. aşamaları kontrol edin.
11- Logitech Gaming Software uygulamasını açıyoruz. Asla surround ses kısmını aktif hale getirmeyin. Aksi taktirde yaptıklarınız boşa gidecektir. Kulaklığın beğendiğim ayarlarını da isteyenler için paylaşacağım. Kulaklık kısmından alt tarafta bulunan diğer ön ayarlara göz at kısmına tıklayıp, sıralama seçeneklerini en çok indirilen yapın.
Ekran görüntüsü 2025-07-14 194648.png

Bu hazır ayarı kaydedip uygulayabilirsiniz. Rainbow ve çoğu oyunda çok temiz ses verdiği için bu ayarı kesinlikle öneriyorum.
Mikrofon kısmına gelecek olursak; blue voice özelliğini aktif hale getirin. Yine diğer ön ayarlara göz at kısmından, sıralama seçeneklerini en çok indirilen yapın.
Ekran görüntüsü 2025-07-14 194716.png

Bu ayarı kaydedip uygulayabilirsiniz. Şimdi sıra bunca yapılan işlemi kontrol etmeye geldi. Bass karakteri olan bir müzik açın. Kulaklığın içinde sanki mini subwoofer varmış gibi olduğunu hissetmeniz gerekiyor. Aynı şekilde bir savaş oyununda; bomba patlaması, ayak seslerinin temizliğinden farkı net bir şekilde anlayacaksınız. Bu aşamalar ile uzun zamandır sorunsuz kullanmaktayım. Maalesef her update geldiğinde bu rehberi yeniden uygulamanız gerekiyor. Bazen kendi kendine de bu ayarlar bozulabiliyor. Özellikle 8 ve 9. aşamaları ara sıra kontrol etmenizde fayda var. Umarım bu rehber işinize yaramıştır. Keyifli oyunlar dilerim.

Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerçekten işe yarıyor. Ama yinede bu kulaklığa gıcık olduğum için iade edip cloud 3 alacağım.
Kulaklık fiziksel olarak o kadar sağlamki, bozulacağını düşünmüyorum. Ama bir gün benimde tepemi attıracak. Tüm ekipmanlarım Logitech ona rağmen kulaklıkta sanırım bende farklı markalara yöneleceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı