Rehber Logitech G PRO X vs Logitech G635 Lightsync 7.1 RGB

Renk anlamları;
  • Yeşil: Üstün.
  • Kırmızı: Zayıf.
  • Mavi: Eşit.
Logitech G PRO X
Logitech G635 LIGHTSYNC 7.1 RGB
1698837708585.png
1698837720349.png
Konfor
Uzun kullanımda kulak ağrıtıyor. Deri padleri yumuşak ve kaliteli, kumaş padleri yumuşak ve kaliteli.
Uzun kullanımda kulak ağrıtmıyor. Kumaş padi sert ancak kaliteli.
Esneklik
Oldukça esnek, rahatlıkla açma-germe yapılabilir.
Robot gibi tasarımı var, açma-germe bakımından G PRO X kadar esnek değil.
Bağlantı Tipi
3.5mm to 3.5mm veya 3.5mm to USB-A Dongle
Micro USB to USB-A veya 3.5mm to 3.5mm
Sürücü Çapı
50mm
50mm
Mikrofon Performansı
Stok halde fazla hışırtılı ve basslı, G HUB üzerinden ekolayzer yaparsanız mükemmel.
Yeterli ancak G PRO X'in oldukça gerisinde.
Modülerlik
Katlanabilir yapıda değil, earcuplar döndürülemiyor.
Katlanabilir yapıda değil, earcuplar döndürülebiliyor.
Sökülebilir Mikrofon
Sökülebiliyor.
Sökülemiyor.
İzolasyon
G635'e göre daha kapalı bir tasarıma sahip, bu yüzden dış dünyadan tamamen kopabiliyorsunuz.
Dış dünyadan tamamen kopamıyorsunuz çünkü G PRO X kadar kapalı kapsül bir kulaklık değil.
Ses Sızıntısı
G635'e göre daha iyi bir ses sızdırma performansına sahip. Yanınızda yörenizde oturanlar sizin kulaklıkta açtığınız şeyleri G635'e nazaran daha az duyacak veya belki de duymayacaktır.
G PRO X gibi kapalı kapsül olmadığı için doğal olarak ses sızdırma konusunda da G PRO X kadar başarılı değil ama kendi bazında fena değil. Semi-open veya open-back kadar açıklık düşünmeyin tabii ki de.
RGB
Yok.
Var, yazılımdan kontrol edilebiliyor.
Mikrofon Ekolayzeri
Var, G HUB içerisinden ekolayzer ayarı yapabiliyorsunuz veya varolan hazır profilleri seçebiliyorsunuz.
Yok.
Taşıma Çantası
Var.
Yok.
7.1 Surround Desteği
Var, DTS2.0, G HUB içerisinde.
Var, DTS2.0, G HUB içerisinde.
Ses Sahnesi
Fazlasıyla kapalı kapsül bir kulaklık olduğu için sahnesi dar.
G PRO X'e göre daha açık bir kapsül olduğu için sahnesi geniş.
Ağırlık
320 gram.
344 gram.
Makro Tuşu
Yok.
3 adet sol earcupta makro tuşu bulunuyor, G HUB üzerinden makro ataması yapabiliyorsunuz.
Fiziksel Tuşlar
Kablo üstü kontrolcüde ses tekerleği var, mikrofon aç-kapa switchi var.
Sol earcupta PC/3.5mm switchi var, sonsuz ses tekerleği var, mikrofon aç-kapa tuşu var. Ek olarak mikrofonu yukarı doğru kaydırdığınızda da inaktif konuma geliyor.
Ekolayzer Tepkisi
Güzel.
Güzel.
Ses Kalitesi
Stok halde kötü, ekolayzer ile güzel.
Stok haldeki ses performansı ekolayzerli G PRO X'e yakın ama biraz daha iyi. Ekolayzer yapma ihtiyacı hissetmedim, stok haldeki ses performansını beğendim.
Ses Yüksekliği
Ekolayzer sonrası ses yüksekliği güzel ancak %100 kullanırsanız kısma gereksinimi duymazsınız.
G PRO X'ten biraz daha yüksek ses yüksekliğine sahip. Duruma göre sesini biraz kısma ihtiyacı duyabilirsiniz.
Oyun Performansı
G635'in daha geniş bir sahnesi ve görüntülemesi olduğu için G PRO X'e göre CS2'deki adımları daha rahat duyabiliyorsunuz ama devasa fark yok. Ancak BF5 gibi bol bol ses sahnesi içeren oyunlarda G635 ağır basıyor.
Oyun performansı, G PRO X'ten daha iyi.
Kulaklık Ekolayzeri
Var, G HUB içerisinden ekolayzer ayarı yapabiliyorsunuz, 5 çubuklu ekolayzer grafiği var.
Var, G HUB içerisinden ekolayzer ayarı yapabiliyorsunuz, 10 çubuklu ekolayzer grafiği var.

Her iki kulaklığı da kullandığım için, bu şekilde bir kıyaslama konusu oluşturmak istedim.

Bu arada şunu eklemek isterim, buraya yazmış olduğum bazı artılar ve eksiler sizi hiç ilgilendirmeyen şeyler de olabilir. Misal RGB olması sizin için önemsiz ise kıstas olarak almanıza gerek yok. Veya taşıma çantasının sizin için bir önemi yoksa kıstas olarak almanıza gerek yok.

Sonuç
Eğer kulaklığı kullanacağınız zamanlarda, dış dünyadan kopmak istiyorsanız, daha iyi mikrofon kalitesi istiyorsanız, dışarıya daha az ses sızdırmasını istiyorsanız, G PRO X almalısınız.

Eğer daha geniş bir ses sahnesi istiyorsanız, daha iyi bir stok ses kalitesi istiyorsanız, döndürülebilir earcuplar istiyorsanız, uzun süreli kullanımlarda nispeten daha rahat bir ürün istiyorsanız G635 almalısınız.

Not
Bu konu, fiyattan bağımsız olarak açılmıştır. Aralarındaki fiyat farkı artmaya başlarsa, ucuz olanı tercih edin. Ancak bana kalırsa şu an bu ürünler dahil olmak üzere pek çok sıfır oyuncu kulaklığı, bulunduğu fiyatı hak etmiyor ancak sıfır alma zorunluluğu olanlar için yapacak çok da bir şey yok.


Herkese iyi sosyaller.
 
Pro X Blue Voice özelliği ile öne çıkan bir kulaklık. Mikrofon özelliği diğer kulaklıklardan 1-0 önde. Kulaklık Ekolayzer listesinde diğer kulaklığa göre neden kırmızı ve geri kaldığını anlayamadım. GHUB uygulamasında diğer kullanıcıların listelemeleri ve E-Spor oyuncularına ait birden fazla mikrofon ve kulaklık ayarları (oyunlara göre) modlarını görebilirsiniz. Bir diğer örnek, oyun performansı olarak kırmızı belirttiğiniz karşılaştırma teknik olarak kağıt üzerinde olmadığı sürece tüketiciyi yanlış yönlendirir. Oyun performansını doğru alabilmek için hangi ekolayzer modunu kullandınız? Doğru bir kıyaslama olmadığını düşünüyorum.

Emeğinize sağlık. Ancak kırmızı olarak yazdıklarınız kulaklığı ezer gibi olmuş. Dolayısı ile karşılaştırma olarak baktığım listede bir üstünlük göremiyorum.
 
Son düzenleme:
Kulaklık Ekolayzer listesinde diğer kulaklığa göre neden kırmızı ve geri kaldığını anlayamadım.
Cunku sadece 5 cubuga mudahale edebiliyorsunuz. 5 cubuk yetersiz ve az. Muadili olan butun urunler 10 cubuklu ekolayzer grafigi destekliyor. G PRO X'in en buyuk sorunu tizler, cunku stok haldeki ses performansi fazlasiyla karanlik. Tizleri arttirman gerekiyor. Ancak 5 cubuklu grafikte sadece 2200 Hz ve 6600 Hz var. G635'te ise 2000, 4000, 8000 ve 16000 var.
GHUB uygulamasında diğer kullanıcıların listelemeleri ve E-Spor oyuncularına ait birden fazla mikrofon ve kulaklık ayarları (oyunlara göre) modlarını görebilirsiniz.
Bunlar tamamen kisisel bir secim. Ben her turlu kullanim senaryosuna uygun olacak sadece 1 adet EQ ile test yapiyorum. O uygulamada boyle EQ, su oyunda boyle EQ, bu oyunda boyle EQ diyerek ilerlersek corba olur.

Kaldi ki G PRO X istedigi EQ'yu yapsin, yine de G635'i gecemez. Direkt olarak ses sahnesi ve goruntuleme bakimindan geri kaliyor.
Bir diğer örnek, oyun performansı olarak kırmızı belirttiğiniz karşılaştırma teknik olarak kağıt üzerinde olmadığı sürece tüketiciyi yanlış yönlendirir.
Tam aksine kagit ustu bilgiler tuketiciyi yanlis yonlendirir, cunku kulaklik teorik alinabilecek bir urun degildir.
Oyun performansını doğru alabilmek için hangi ekolayzer modunu kullandınız? Doğru bir kıyaslama olmadığını düşünüyorum.
Her ikisini de flat frequency response manual EQ ile test ettim.
Emeğinize sağlık. Ancak kırmızı olarak yazdıklarınız kulaklığı ezer gibi olmuş. Dolayısı ile karşılaştırma olarak baktığım listede bir üstünlük göremiyorum.
Alakasi yok. Kirmizi olanlar kotu oldugu icin degil, digerine gore zayif oldugu icin kirmizi renkte.
 
G935, G635, G535 arasında hangisi alınmalı?
G535 fazla açık, bu sebeple ses izolasyonu ve ses sızıntısı bakımından bayağı G635'e göre bile geride ama bu açıklık sayesinde de ses sahnesi G635'ten de ötede. G535'in ses performansını bilmiyorum ancak RTINGS frekans tepkisine bakacak olursak bass konusunda zayıf gibi duruyor.

G935 ise G635'in bir nevi kablosuz versiyonu gibi. Çok fark olduğunu sanmıyorum ancak G935 bana kalırsa pek alınabilir bir ürün değil. Çünkü 10-11 saat civarı kablosuz kullanım ömrü var, ancak şarj süresi yaklaşık 3.5 saat. Bu istatistikler bana kalırsa kötü.

İlla kablosuz arayışın varsa Kraken V3 Pro veya Cloud Alpha Wireless'e yönelmen daha iyi olur.
 
Şimdi hocam Cloud 2 mi? Logitech G PRO X mi? Tabi ki G PRO X daha iyidir ama aradaki fiyat farkına değecek bir fark var mı? Bunlardan başka bana hangi kulaklığı önerirsiniz. 4000-5000 arası az daha çıkabiliririm daha iyi ise önereceğiniz kulaklık siz şimdi birde hangi kulaklığı kullanıyorsunuz.@BerkayZ87
 
Son düzenleme:
Şimdi hocam Cloud 2 mi? Logitech G PRO X mi? Tabi ki G PRO X daha iyidir ama aradaki fiyat farkına değecek bir fark var mı? Bunlardan başka bana hangi kulaklığı önerirsiniz. 4000-5000 arası az daha çıkabiliririm daha iyi ise önereceğiniz kulaklık siz şimdi birde hangi kulaklığı kullanıyorsunuz.@BerkayZ87
Aradaki fiyat farkına değip değmeyeceği, senin nasıl bir beklentide olduğuna bağlı. Kulaklıktan tek beklentin CS2, Valorant performansı ise Cloud 2 yerine iki katı fiyat ödeyip G PRO X almana gerek yok. Ama daha iyi mikrofon, daha iyi bir ekolayzer tepkisi sonucu bir ses kalitesi edinebileceğin bir kulaklık istiyorsan o vakit G PRO X tercih edilebilir.

Eğer kablosuz isteğin yoksa 5000 TL'ye esnemene gerek yok, kablolu oyuncu kulaklıkları kapsamında bu işin zirvesi bana göre G PRO X, G635 tarzı ürünler. Ötesi için oyuncu kulaklığı almak mantıksızlaşıyor, stüdyo kulaklıkları 5000 TL'den itibaren güzelleşmeye başlıyor çünkü.

Güncel olarak G635 kullanıyorum, G PRO X'i satmıştım 6-7 ay önce.
 

Geri
Yukarı