Logitech G-Shift ve Roccat Easy Shift Fonksiyonu

Bütçe
950

MetalCh3

Decapat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
95
Logitech G-Shift ve Roccat Easy Shift Fonksiyonu anlatım;

Logitech G Shift fonksiyonuyla faremizin her tuşuna bir tuşa basılı tutulduğu sürece bir fonksiyon atayabiliyoruz. Mesela G6 butonunu G-Shift olarak atıyoruz ve sol tık için kopyalama fonksiyonu atıyoruz. İkisine beraber basıldığında yazıyı otomatik kopyalıyor. Böylece mesela G604 model farede sallıyorum 12 tuş varsa ergonomik sınırlamaları yok sayarsak mantıken 22 tuş ataması yapabiliyoruz.

Aynı fonksiyonu araştırdığıma göre Roccat, EasyShift fonksiyonu ile kendi belli ürünlerine kopyalamış.

2 Sorum var;

1-
Bu fonksiyonu herhangi bir bilgisayar programı ile elde edebiliyor muyuz? En yakını herhalde Auto-hotkey olacaktır. Ancak kullanmasını bilmiyorum.
2- Bu fonksiyonu kendi ürünlerine kopyalamış Logitech ve Roccat markaları dışında herhangi bir marka var mı?

Üç-dört yıllık bahtiyar bir GXT-155 kullanıyorum şu an bile çok memnun olsam da (sol tarafta 5 tane çok güzel yerleştirilmiş makro tuşu var, ele efsane oturuyor ve sanki üstüne halı döşenmiş gibi bir tutuş hissiyatı veriyor), orta tuş tıklayınca 3-5 tane tıklanmış zannediyor. Çok tuşlu bir fare ararken Logitech'in bu fonksiyonunu keşfettim ve sonunda düşünmüşler dedim. Çünkü nihayetinde çok tuşlu fare aramaya da gerek kalmıyor bu fonksiyonla. G502 alıp keyfime bakarım diyordum ancak tuş dizilimi çok hoşuma gitmedi ondan başka markalar varsa benzeri fiyat aralığındabilmek isterim.

Cevaplar için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Razer Naga X Kablolu Optik Oyuncu Mouse Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Naga X hakkında çok araştırma yapmadım ama güzel gözüküyor gibi. 34 girdiye kadar programlanabiliyormuş. Hypershift de dediğim gibi aynı şekilde çalışıyor. Beğenirseniz düşünülebilir.
Evet o da radarımda takip listeme 10 kadar mouse ekledim pusudayım :)
Bu yanında iki tane değiştirilebilir tuş dizaynı olan trinity ile aynı mı?
 
Trinity ile şekil olarak aynı ama çok daha sağlam, önerim Naga X olur. Trinity modelinde bir süre sonra yan tuşlar bozulabiliyor.
 

Geri
Yukarı