Logitech G203 Lightsync Kullanıcı Deneyimi

Birçoğunuz karşılaşmışsınızdır, bir süredir G203 modeli indirimde. Ben de bunu fırsat bilerek ve kullandığım klavye ve kontrolcüyle de renk uyumu olması adına Rival 3'ten geçiş yaptım. Hala indirimde olduğu için almayı düşünenler olabilir. Bunun için kısaca deneyimlerimden bahsedeceğim.

Teknik verilerle kafanızı yormak istemiyorum, ürünün incelemesi zaten Technopat YouTube kanalında var. Sadece son kullanıcının nasıl bir deneyim alacağını anlatmaya çalışacağım.

İlk dikkatimi çeken şey ebatları oldu. Rival 3 ile kağıt üstünde neredeyse aynı boyutlarda sahip olmasına rağmen kullanım sırasında çok daha küçük hissettiriyor. Büyük elli ve palm grip kullanıcıları için kesinlikle uygun bir model değil. Orta boyda bir ele sahip olan ve claw grip kullanan bana bile başta biraz küçük hissettirdi. Ayrıca kablosu gerçekten uzun. Laptop kullanıcıları için biraz sorun olabilir. Ağırlık merkezi alışık olduğumuzdan biraz daha öne doğru. Mouseu havaya kaldırdığınızda hissediyorsunuz. Kullanımı fazla etkilemiyor.
Kalite hissiyatı olarak başarılı. Kaliteli malzeme, sensör ve switchler kullanılmış. Üzerine makas düşürmeme rağmen gözle görülebilir bir deformasyon olmadı. Aydınlatma gücü de gayet yerinde ve homojen dağılmış.
IMG_20201212_134536.jpg
8000 dpi'lık sensörüne gelecek olursak, algılama mesafesi fena değil. Truemove 1/Core'daki gibi vasat değil. Rival 3 incelememde dediğim gibi, mouseu havaya kaldırdığınızda ondaki kadar algılamıyor. Ancak hangi sensörün kullanıldığı hakkında bir bilgi bulamadım. Logitech üretimi olduğunu tahmin ediyorum.
Alıcıları ilgilendiren kısıma gelecek olursak, fiyatını kesinlikle hak ediyor. Rampage, Gamepower gibi markaların fiyatına böyle bir mouse alabilmek güzel bir şey, düşünenler varsa kesinlikle tavsiye ederim. Okuduğunuz için teşekkürler :)
 
Mercury sensörle alakalı konular açılmış ve bazı konularda g203'ün sensörünün mercury'e benzese bile o olmadığı kabul edilmiş. Haberiniz olsun.
 

Geri
Yukarı