Logitech G213 klavye kola döküldü

Raons

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar dün klavyeye kola döküldü direkt ters çevirip sıvının çıkmasını bekledim, bayağı çıktı da daha sonra kuruması için kurutma makinesi ile kuruttum fakat sorun şuydu ki aradan 10 dakika sonra yavaş yavaş bastığım tuşların artık daha zor basılması yani bir space tuşu için bayağı bir güç kullanmam gerekiyor. Buna diğer tuşlar da dahil (Shift, CTRL, backspace) acaba ne yapmalıyım yardımcı olur musun? Klavyeyi eski rahatlığında kullanmam için?

Kola fazla şekerli bir içecek olduğu için aslında kurutma makinesi ile kurutmamanız gerekirdi. Bunu yaparak ordaki şeker kalıntılarını, bir nevi yapışkan jel haline getirdiniz.

Abartmamak koşulu ile klavyenin özellikle zorlanan tuşlarının olduğu kısma ( mümkünse sprey ağızlı yani fıs fıslı ) kolonya döküp ulaşabildiğiniz kısımlara, ufak bir peçete veya kulak çubuğu yardımıyla temizlik yapın. 1 seferde düzeleceğini sanmıyorum, ancak birkaç defa bu şekilde temizlik tekrarından sonra tamamen eskisi gibi olmasada olabilidiğince rahatlayacaktır.

G213 klavyenin tuşlarını da çıkartıp bu temizliği yapabilirsiniz, ayrıca,çok zor bir işlem değil.
Garantiye yolla.
Kullanıcısı hatası sayılıyor bu tarz durumlar.

Aynı klavyeye sahibim ve ben de temizlemek için tüm tuşları söküp sabunlu su ile yıkayıp sıcak altında 6 saat kurumasını bekledim. Bu sorun meydana geldi ve yaklaşık 1 hafta devam ettikten sonra yavaş yavaş yumuşamaya başladı.

İlgili firmaya ürünü yolla. Ürünün tamiri için sizden belirli bir ücret tahsil ediceklerdir. Ayrıca şunu ekliyeyim. Ekipmanlarının çoğu Logitech ise (mouse, klavye, kulaklık vb) ekipmanlarını ve klavyendeki sıkıntının videosunu çekip Logitech'e yollarsan bildiğim kadarıyla Logitech kullanıcısı olduğun için tek seferlik ücretsiz bir şekilde bozuk ekipmanının sıfırını yolluyabiliyorlar biliyorum. Vatan Bilgisayar çalışanı söylemişti bunları.

İlgili firmaya ürünü yolla. Ürünün tamiri için sizden belirli bir ücret tahsil ediceklerdir. Ayrıca şunu ekliyeyim. Ekipmanlarının çoğu Logitech ise (mouse, klavye, kulaklık vb) ekipmanlarını ve klavyendeki sıkıntının videosunu çekip Logitech'e yollarsan bildiğim kadarıyla Logitech kullanıcısı olduğun için tek seferlik ücretsiz bir şekilde bozuk ekipmanının sıfırını yolluyabiliyorlar biliyorum. Vatan Bilgisayar çalışanı söylemişti bunları.
Eğer kullanıcı hatası değil ise, ürünü imha edip videosunu attığın zaman yenisini yolluyorlar.

herkese teşekkür ederim bu videoyu hangi siteye yolluyoruz söylermisiniz ?
Aynı klavyeye sahibim ve ben de temizlemek için tüm tuşları söküp sabunlu su ile yıkayıp sıcak altında 6 saat kurumasını bekledim. Bu sorun meydana geldi ve yaklaşık 1 hafta devam ettikten sonra yavaş yavaş yumuşamaya başladı.
Bu temizlik işini yaptıktan sonra mı bu olay meydana geldi ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı