Logitech G502 Hero vs Razer Basilisk V3

Eymen Erdoğan

Centipat
Daha fazla  
Selamlar,
Yeni bir oyuncu faresi almayı düşünüyorum ve iki model arasında kaldım: Razer Basilisk v3 ile Logitech G502 Hero. İkisi de oldukça popüler, ama hangisi bana daha çok uyar bilemedim. Detaylıca araştırdım ama kullanıcı yorumları her zaman daha değerli bence. Kısaca kendi kullanım senaryo mu ve düşündüğüm noktaları yazayım:

📌 Şu an elimde:​

• Klavye: Razer Ornata V3 TKL

🟢 Razer Basilisk V3 - avantajları​

• Alttan RGB aydınlatması var, özellikle gece kullanımda masaya yansıyor, klavyemle uyumlu ve çok şık duruyor.
  • Razer Synapse üzerinden klavye + mouse senkronu yapabiliyorum (RGB ve makrolar).
  • Daha hafif (yaklaşık 101g), hızlı flick atışları için avantajlı olabilir.
  • Akıllı kaydırma tekerleği (otomatik geçiş yapan scroll wheel) teknolojik olarak hoşuma gitti.
  • Optik Switch'ler sayesinde tıklama süresi daha hızlı deniyor.

🔵 Logitech G502 Hero - Avantajları​

• Elimde deneme fırsatım oldu, ele tam oturuyor, özellikle büyük elli kullanıcılar için çok rahat.
  • Ağırlık ayarı yapılabiliyor, istediğim gibi kişiselleştirme imkânı sunuyor.
  • Sniper tuşu ile DPI'ı anlık düşürme özelliği FPS oyunlarında büyük avantaj.
  • G HUB yazılımı biraz daha sade ama makro ve tuş ayarları sorunsuz çalışıyor.
  • Genel olarak daha sağlam, “alet edevat gibi” bir havası var.

🔻 Kararsız kaldığım noktalar:​

• G502 Hero RGB konusunda biraz zayıf kalıyor, Ornata ile görsel olarak çok uyumlu olmayabilir.
  • Basilisk v3'te ağırlık ayarı yok, elime biraz fazla hafif gelirse alışmak zaman alabilir mi diye düşünüyorum.
  • G502 Hero'nun genel yapısı biraz ağır ama bu durum stabilite açısından iyi olabilir mi?

❓ Sizce hangisi bana daha uygun olur?​

• Estetik ve yazılım uyumu açısından Basilisk v3 daha önde gibi.
  • Ama performans ve ergonomi açısından G502 Hero daha mantıklı mı?

Her türlü öneriye açığım. Kullananlar varsa uzun vadede memnun kaldınız mı?
FPS odaklı ama RGB ve kullanım hissiyatı da önemli benim için.

Dosya Ekleri

• 61AcT0ZuO3L.png
    61AcT0ZuO3L.png
    541,9 KB · Görüntüleme: 19
  • logitech-g-g502-hero-high-perfor.png
    logitech-g-g502-hero-high-perfor.png
    283,5 KB · Görüntüleme: 21
Selamlar,
Yeni bir oyuncu faresi almayı düşünüyorum ve iki model arasında kaldım: Razer Basilisk v3 ile Logitech G502 Hero. İkisi de oldukça popüler, ama hangisi bana daha çok uyar bilemedim. Detaylıca araştırdım ama kullanıcı yorumları her zaman daha değerli bence. Kısaca kendi kullanım senaryo mu ve düşündüğüm noktaları yazayım:

📌 Şu an elimde:​

• Klavye: Razer Ornata V3 TKL

🟢 Razer Basilisk V3 - avantajları​

• Alttan RGB aydınlatması var, özellikle gece kullanımda masaya yansıyor, klavyemle uyumlu ve çok şık duruyor.
  • Razer Synapse üzerinden klavye + mouse senkronu yapabiliyorum (RGB ve makrolar).
  • Daha hafif (yaklaşık 101g), hızlı flick atışları için avantajlı olabilir.
  • Akıllı kaydırma tekerleği (otomatik geçiş yapan scroll wheel) teknolojik olarak hoşuma gitti.
  • Optik Switch'ler sayesinde tıklama süresi daha hızlı deniyor.

🔵 Logitech G502 Hero - Avantajları​

• Elimde deneme fırsatım oldu, ele tam oturuyor, özellikle büyük elli kullanıcılar için çok rahat.
  • Ağırlık ayarı yapılabiliyor, istediğim gibi kişiselleştirme imkânı sunuyor.
  • Sniper tuşu ile DPI'ı anlık düşürme özelliği FPS oyunlarında büyük avantaj.
  • G HUB yazılımı biraz daha sade ama makro ve tuş ayarları sorunsuz çalışıyor.
  • Genel olarak daha sağlam, “alet edevat gibi” bir havası var.

🔻 Kararsız kaldığım noktalar:​

• G502 Hero RGB konusunda biraz zayıf kalıyor, Ornata ile görsel olarak çok uyumlu olmayabilir.
  • Basilisk v3'te ağırlık ayarı yok, elime biraz fazla hafif gelirse alışmak zaman alabilir mi diye düşünüyorum.
  • G502 Hero'nun genel yapısı biraz ağır ama bu durum stabilite açısından iyi olabilir mi?

❓ Sizce hangisi bana daha uygun olur?​

• Estetik ve yazılım uyumu açısından Basilisk v3 daha önde gibi.
  • Ama performans ve ergonomi açısından G502 Hero daha mantıklı mı?

Her türlü öneriye açığım. Kullananlar varsa uzun vadede memnun kaldınız mı?
FPS odaklı ama RGB ve kullanım hissiyatı da önemli benim için.
Ikisi arasından Basilisk V3 sebebi ise daha kaliteli switchlerinin olması ,G502 hero çift tikliyabiliyor ayrica sifir alinmaz G502hero , ikinci elde 500 800'e bulursun

Hocam kesinlikle Basilisk V3 tercih edin. Değerlere baktığımızda da önde çıkıyor (IPS olsun hızlanma olsun tıklama ömrü vs. )ve kullanmış biri olarak gerçekten elinde tuğla varmış gibi hissettiriyor G502 Hero.

Basiliskte aynısı 100 gram. Sifir g502 hero aldiysan kesinlikle sacmalamissin
Bunun gibi scrollu olan ve daha ucuz olan fare yok. X modeli 1000₺ daha pahalı. MX Master ise 2 katı. Yani iade oluyor mu emin değilim bugün açtım kutuyu zaten. 2000₺ daha verip MX Master alsam gereksiz olur diye düşünüyorum.

Bunun gibi scrollu olan ve daha ucuz olan fare yok. X modeli 1000₺ daha pahalı. MX Master ise 2 katı. Yani iade oluyor mu emin değilim bugün açtım kutuyu zaten. 2000₺ daha verip MX Master alsam gereksiz olur diye düşünüyorum.
Onu demiyorum Logitechin eski fareleri G502 P, G502 Hero, Superligth 1, G703, G402 gibi fareleri sıfır fiyatının yarisindan bile az fiyata satiliyor mesela şuan 700 800 tlye g502 alabilirdin alt üstu iş için almışsın zaten, g502hero dışında oyun için daha faren olduğunu tahmin ediyorum

Onu demiyorum Logitech'in eski fareleri G502 P, G502 Hero, superligth 1, G703, G402 gibi fareleri sıfır fiyatının yarisindan bile az fiyata satiliyor mesela şu an 700 800 TL'ye G502 alabilirdin alt üstu iş için almışsın zaten, G502HERO dışında oyun için daha faren olduğunu tahmin ediyorum.

Daha almadım sizin fikrinizi sormak için.

Onu demiyorum Logitechin eski fareleri G502 P, G502 Hero, Superligth 1, G703, G402 gibi fareleri sıfır fiyatının yarisindan bile az fiyata satiliyor mesela şuan 700 800 tlye g502 alabilirdin alt üstu iş için almışsın zaten, g502hero dışında oyun için daha faren olduğunu tahmin ediyorum
Pwnage Stormbreaker var. İkinci el almak istemedim. 700-800 tl olanlar içime sinmedi.
1 sene içinde sorun çıkarsa belki yeni ürün ile değiştirirler diye düşündüm birde. Double click kronik biliyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00