Eymen Erdoğan
Centipat
Daha fazla
Selamlar,
Yeni bir oyuncu faresi almayı düşünüyorum ve iki model arasında kaldım: Razer Basilisk v3 ile Logitech G502 Hero. İkisi de oldukça popüler, ama hangisi bana daha çok uyar bilemedim. Detaylıca araştırdım ama kullanıcı yorumları her zaman daha değerli bence. Kısaca kendi kullanım senaryo mu ve düşündüğüm noktaları yazayım:
Her türlü öneriye açığım. Kullananlar varsa uzun vadede memnun kaldınız mı?
FPS odaklı ama RGB ve kullanım hissiyatı da önemli benim için.
Yeni bir oyuncu faresi almayı düşünüyorum ve iki model arasında kaldım: Razer Basilisk v3 ile Logitech G502 Hero. İkisi de oldukça popüler, ama hangisi bana daha çok uyar bilemedim. Detaylıca araştırdım ama kullanıcı yorumları her zaman daha değerli bence. Kısaca kendi kullanım senaryo mu ve düşündüğüm noktaları yazayım:
Şu an elimde:
- Klavye: Razer Ornata V3 TKL
Razer Basilisk V3 - avantajları
- Alttan RGB aydınlatması var, özellikle gece kullanımda masaya yansıyor, klavyemle uyumlu ve çok şık duruyor.
- Razer Synapse üzerinden klavye + mouse senkronu yapabiliyorum (RGB ve makrolar).
- Daha hafif (yaklaşık 101g), hızlı flick atışları için avantajlı olabilir.
- Akıllı kaydırma tekerleği (otomatik geçiş yapan scroll wheel) teknolojik olarak hoşuma gitti.
- Optik Switch'ler sayesinde tıklama süresi daha hızlı deniyor.
Logitech G502 Hero - Avantajları
- Elimde deneme fırsatım oldu, ele tam oturuyor, özellikle büyük elli kullanıcılar için çok rahat.
- Ağırlık ayarı yapılabiliyor, istediğim gibi kişiselleştirme imkânı sunuyor.
- Sniper tuşu ile DPI'ı anlık düşürme özelliği FPS oyunlarında büyük avantaj.
- G HUB yazılımı biraz daha sade ama makro ve tuş ayarları sorunsuz çalışıyor.
- Genel olarak daha sağlam, “alet edevat gibi” bir havası var.
Kararsız kaldığım noktalar:
- G502 Hero RGB konusunda biraz zayıf kalıyor, Ornata ile görsel olarak çok uyumlu olmayabilir.
- Basilisk v3'te ağırlık ayarı yok, elime biraz fazla hafif gelirse alışmak zaman alabilir mi diye düşünüyorum.
- G502 Hero'nun genel yapısı biraz ağır ama bu durum stabilite açısından iyi olabilir mi?
Sizce hangisi bana daha uygun olur?
- Estetik ve yazılım uyumu açısından Basilisk v3 daha önde gibi.
- Ama performans ve ergonomi açısından G502 Hero daha mantıklı mı?
Her türlü öneriye açığım. Kullananlar varsa uzun vadede memnun kaldınız mı?
FPS odaklı ama RGB ve kullanım hissiyatı da önemli benim için.