İnceleme Logitech G515 Lightspeed TKL incelemesi

Merhaba arkadaşlar.
Bugün sizlere Logitech G515 Lightspeed TKL (brown tactile switch) hakkında deneyimlerimi aktaracağım. Klavyeyi birkaç haftadır aktif olarak kullanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediklerimi size aktamak için bir inceleme yazmak istedim umarım klavye tercihinizde yardımcı olur.
Şu anda 4000 TL gibi fiyatlara bulabiliyorsunuz tabii bu fiyat, satıcısına ve kampanya dönemlerine göre ufak farklılıklar gösterebiliyor.

Kutu İçeriği​

Ürün sade bir kutu içeriğine sahip. Kutu içeriği şu şekilde:
  • USB-a to USB-C kablo.
  • Lightspeed Wireless dongle.
  • G515 Lightspeed TKL.
Kablo örgülü bir yapıya sahip değil ,olmasını isterdim.

IMG_5508.jpg

IMG_5510.jpg

IMG_5511.jpg

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

G515'i düşük profile sahip özellikle bu yönüyle öne öne çıkıyor, tuş yüksekliği neredeyse dizüstü klavyeleri kadar alçak ama hissiyatı onlardan çok daha iyi. Klavyenin kasası plastik ama tok ve sağlam hissettiriyor. Tasarımda sadeliği devam ediyor ayrıca RGB aydınlatması sayesinde daha güzel görünüyor. RGB aydınlatmalar canlı ama biraz daha parlak olmasını isterdim ancak yine de tatmin edici göz yormayan bir parlaklığa sahip.
Klavye Kailh Choc V2 Low profile brown switchler ile geliyor, Cherry brown Switch'e yakın bir hissiyata sahip.

IMG_5522.jpg

IMG_5523.jpg

IMG_5525.jpg

4 ve 8 derecelik yükseltme ayaklarına sahip. 2 yükseltme seçeneğinin düşünülmüş olması güzel.

IMG_5529.jpeg

Wireless Dongle'ı koyabilmek için klavyenin arkasında saklama yeri mevcut.

IMG_5528.jpg

Görüntü 19.04.2025 16.29.jpeg

kailh-switch-large.jpg

Ne yazık ki switchleri söküp değiştirme şansınız yok.

IMG_5530.jpg

Performans ve Kullanım Deneyimi​

Yazarken hissedilmese de, tuşlarda hafif bir oynama var. Büyük tuşlarda bu durum biraz daha belirgin ama ancak yazmanızı etkileyen bir durum söz konusu değil ayrıca Spacebar'a yanlardan bile bassanız sorunsuz şekilde çalışıyor.
Tuşlar PBT ve mat bir yüzeye sahip. Kullanılan switchler yazı yazarken belirgin bir geri bildirim veriyor ve ses seviyesi oldukça düşük ofis ortamlarında rahatlıkla kullanılabilir, özellikle sesten rahatsız olanlar için sessiz bir deneyim alıyorsunuz. Ancak ses konusunda herkesin beklentisi farklı olduğu için, bazı kullanıcılar klavyenin çıkardığı sesi pek tatmin edici bulmayabilir.
Kutudan çıkan dongle ile birlikte gecikme hissedilebilir düzeyde değil, oyunlarda tepki süresi çok tatmin edici. Kablosuz bağlantıda kopma veya gecikme yaşamadım.
Masa üzerinde 5 adet kauçuk pad sayesinde sıkı bir şekilde duruyor.
Sesi merak edenler için Test

IMG_5519.jpg

Pil Ömrü
Klavye 500mA bir bataryaya sahip. RGB açıkken 4 gün kullandım (yaklaşık 25 saat diyebilirim).Selefi ürünler kadar daha uzun saatler sunamamışlar bu klavyede ,web sayfasında maksimum 36 saate kadar pil ömrü sunduğu söylenmiş, tabii sizin ayarladığınız RGB modlara göre bu süreler değişecektir, Henüz test etmedim ama RGB'yi kapatırsanız kullanım zamanınız RGB açıkken maksimum vaat edilen saatin 2 katı daha uzar diye tahmin ediyorum. Ayrıca Şarjdayken de kullanabiliyorsun, şarj oluyor diye bekleyeyim derdi yok.

Yazılım ve Özelleştirme
G HUB üzerinden her şeyi ayarlayabiliyorsun; RGB, tuş atamaları. Arayüz gayet temiz ve kullanımı kolay.

Görüntü 19.04.2025 17.14.jpeg

Artılar

• Kablosuzda neredeyse gecikme yok, gerçekten çok başarılı.
  • Düşük profilli, hafif bir yapıya sahip.
  • Tactile switchlerle hem yazı yazmak hem oyun oynamak keyifli.
  • RGB'ler canlı, göz yormuyor.
  • Dongle ile gelmesi.

Eksiler

• Switchler biraz farklı, alışmak zaman alabilir.
  • Fiyat biraz tuzlu, bütçe kısıtlı olanlar için zorlayabilir.
  • Hotswap özelliğinin olmaması.

Genel Yorum
Fiyatı biraz yüksek, yerine tercih edebileceğiniz modeller var ancak Türkiye'de düşük profilli bu tür ürünler bulmak zor, olsa bile genel olarak pahalılar Uzun vadede memnun bırakacağını düşünüyorum. Nuphy Air 96 V2 /Keychron K5 Max gibi modelleride göz önünde bulundurabilirsiniz.

Eğer hem taşınabilir hem de kaliteli, şık bir kablosuz klavye arıyorsan bence bu model mutlaka listende olsun.
Sorusu olan varsa yorumlarda belirtsin, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Bugün sizlere Logitech G515 Lightspeed TKL (brown tactile switch) hakkında deneyimlerimi aktaracağım. Klavyeyi birkaç haftadır aktif olarak kullanıyorum. Şu ana kadar gözlemlediklerimi size aktamak için bir inceleme yazmak istedim umarım klavye tercihinizde yardımcı olur.
Şu anda 4000 TL gibi fiyatlara bulabiliyorsunuz tabii bu fiyat, satıcısına ve kampanya dönemlerine göre ufak farklılıklar gösterebiliyor.

Kutu İçeriği​

• USB-a to USB-C kablo.
  • G515 Lightspeed TKL.
Kablo örgülü bir yapıya sahip değil olmasını isterdim.

Eki Görüntüle 2473308

Eki Görüntüle 2473311

Eki Görüntüle 2473329

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

G515'i düşük profile sahip özellikle bu yönüyle öne öne çıkıyor, tuş yüksekliği neredeyse dizüstü klavyeleri kadar alçak ama hissiyatı onlardan çok daha iyi. Klavyenin kasası plastik ama tok ve sağlam hissettiriyor. Tasarımda sadeliği devam ediyor ayrıca RGB aydınlatması sayesinde daha güzel görünüyor. RGB aydınlatmalar canlı ama biraz daha parlak olmasını isterdim ancak yine de tatmin edici göz yormayan bir parlaklığa sahip.
Klavye Kailh choc V2 Low profile brown switchler ile geliyor, Cherry brown Switch'e yakın bir hissiyata sahip.

Eki Görüntüle 2473331

Eki Görüntüle 2473332

Eki Görüntüle 2473333

4 ve 8 derecelik yükseltme ayaklarına sahip. 2 yükseltme seçeneğinin düşünülmüş olması güzel.

Eki Görüntüle 2473338

Wireless Dongle'ı saklayabilmeniz için klavyenin arkasında saklama yeri mevcut.

Eki Görüntüle 2473334

Eki Görüntüle 2473355

Eki Görüntüle 2473342

Ne yazık ki switchleri söküp değiştirme şansınız yok.

Eki Görüntüle 2473391

Performans ve Kullanım Deneyimi​

Yazarken hissedilmese de, tuşlarda hafif bir oynama var. Büyük tuşlarda bu durum biraz daha belirgin ama ancak yazmanızı etkileyen bir durum söz konusu değil belirttiğim gibi ayrıca Spacebar'a yanlardan bile bassanız sorunsuz şekilde çalışıyor.
Tuşlar PBT ve mat bir yüzeye sahip. Kullanılan switchler yazı yazarken belirgin bir geri bildirim veriyor ve ses seviyesi oldukça düşük ofis ortamlarında rahatlıkla kullanılabilir, özellikle sesten rahatsız olanlar için sessiz bir deneyim alıyorsunuz. Ancak ses konusunda herkesin beklentisi farklı olduğu için, bazı kullanıcılar klavyenin çıkardığı sesi pek tatmin edici bulmayabilir.
Kutudan çıkan dongle ile birlikte gecikme hissedilebilir düzeyde değil, oyunlarda tepki süresi çok tatmin edici. Kablosuz bağlantıda kopma veya gecikme yaşamadım.

Eki Görüntüle 2473330

Pil Ömrü
Klavye 500mA bir bataryaya sahip. RGB açıkken 4 gün kullandım yaklaşık 25 saat kullandım selefi ürünler kadar daha uzun saatler sunamamışlar bu klavyede ,web sayfasında maksimum 36 saate kadar pil ömrü sunduğu söylenmiş, tabii sizin ayarladığınız rgb modlara göre bu süreler değişecektir, Henüz test etmedim ama RGB'yi kapatırsanız kullanım zamanınız 2 katı daha uzar diye tahmin ediyorum. Ayrıca Şarjdayken de kullanabiliyorsun, şarj oluyor diye bekleyeyim derdi yok.

Yazılım ve Özelleştirme
G HUB üzerinden her şeyi ayarlayabiliyorsun; RGB, tuş atamaları. Arayüz gayet temiz ve kullanımı kolay.

Eki Görüntüle 2473388

Artılar

• Bluetooth + dongle ile gelmesi.
  • Pil ömrü tatmin edici.

Eksiler

Hotswap özelliğinin olmaması.

Genel Yorum
Fiyatı biraz yüksek, yerine tercih edebileceğiniz modeller var ancak Türkiye'de düşük profilli bu tür ürünler bulmak zor, olsa bile genel olarak pahalılar Uzun vadede memnun bırakacağını düşünüyorum. Nuphy Air 96 V2 /Keychron K5 Max gibi modelleride göz önünde bulundurabilirsiniz.))) yazısının altına bir boşluk bırakarak (( Eğer hem taşınabilir hem de kaliteli, şık bir kablosuz klavye arıyorsan bence bu model mutlaka listende olsun.
Sorusu olan varsa yorumlarda belirtsin, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Şahsi fikrim G915'ten hem daha ucuz hem daha iyi bir klavye 3000-4000 bandinda low profile büyük marka klavye bulmak güzel . En büyük eksisi hotswap olmaması.

Merhaba arkadaşlar.

kutu içeriği​

• USB-a to USB-C kablo.
  • G515 Lightspeed TKL.
Kablo örgülü bir yapıya sahip değil olmasını isterdim.

Eki Görüntüle 2473308

Eki Görüntüle 2473311

Eki Görüntüle 2473329

tasarım ve malzeme kalitesi​

Klavye Kailh choc V2 Low profile brown switchler ile geliyor, Cherry brown Switch'e yakın bir hissiyata sahip.

Eki Görüntüle 2473331

Eki Görüntüle 2473332

Eki Görüntüle 2473333

Eki Görüntüle 2473338

Wireless Dongle'ı saklayabilmeniz için klavyenin arkasında saklama yeri mevcut.

Eki Görüntüle 2473334

Eki Görüntüle 2473355

Eki Görüntüle 2473342

Ne yazık ki switchleri sökülüp değiştirme şansınız yok.

Eki Görüntüle 2473391

performans ve kullanım deneyimi​

Yazarken hissedilmese de, tuşlarda hafif bir oynama var. Büyük tuşlarda bu durum biraz daha belirgin ama ancak yazmanızı etkileyen bir durum söz konusu değil belirttiğim gibi ayrıca Spacebar'a yanlardan bile bassanız sorunsuz şekilde çalışıyor.

Eki Görüntüle 2473330

pil ömrü
500ma bir bataryaya sahip, RGB açıkken 4 gün kullandım yaklaşık 25 saat gidiyor diyebilirim, RGB'yi kapatırsanız bunun 1.5 katı daha uzun kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
Şarjdayken de kullanabiliyorsun, şarj oluyor diye bekleyeyim derdi yok.

yazılım ve özelleştirme

Eki Görüntüle 2473388

artılar

• Bluetooth + dongle ile gelmesi.
  • Pil ömrü tatmin edici.

eksiler

genel yorum
G515 TKL günlük + Gaming kombosu. Kablosuz performansı çok iyi, yazım hissi alışınca çok iyi geliyor.
Switchlere ilk başta biraz yabancılık çekiyorsun ama sonra alışıyorsun.
Evet fiyatı biraz yüksek ama kaliteli şeyin bedeli oluyor. Uzun vadede üzmez diyebilirim.

Eğer hem taşınabilir hem de kaliteli, şık bir kablosuz klavye arıyorsan bence bu model mutlaka listende olsun.
Sorusu olan varsa yoruma yazsın, elimden geldiğince yardımcı olurum.

Low profile bile olsa hotswap koymamaları hoş olmamış, Logitech deyip geçelim yine de.

Şahsi fikrim G915'ten hem daha ucuz hem daha iyi bir klavye 3000-4000 bandinda Low profile büyük marka klavye bulmak güzel. En büyük eksisi hotswap olmaması.

Low profile bile olsa hotswap koymamaları hoş olmamış, Logitech deyip geçelim yine de.

Hotswap olmaması gerçekten büyük eksi. Farklı switch denemek ya da bozulan birini yenisiyle değiştirmek istediğiniz zaman ya garantiye ya da lehim işiyle uğraşmanız gerekiyor ki herkesin yapabileceği bir şey değil. Özelleştirme açısından ciddi bir kısıtlama.

Hotswap olmaması gerçekten büyük eksi. Farklı switch denemek ya da bozulan birini yenisiyle değiştirmek istediğiniz zaman ya garantiye ya da lehim işiyle uğraşmanız gerekiyor ki herkesin yapabileceği bir şey değil. Özelleştirme açısından ciddi bir kısıtlama.

Çok zor bir şey değil fakat içini açarsanız garantiniz patlıyor. Bence çok rahatsız edici.

Aslında yeni kaliteli switchler düzgün kullandığın sürece cok uzun sure gidiyor.

Hotswap olmaması tüm güzelliği götürmüş bu devirde hot spot olmayan klavye almak pek karlı değil.
Ortalama 2500 civarı olsa mantıklı bir fiyat olurdu lakin Logitech maalesef fiyat konusunda çok abzürdleşti.

Hotswap olmaması tüm güzelliği götürmüş bu devirde hot spot olmayan klavye almak pek karlı değil.
Ortalama 2500 civarı olsa mantıklı bir fiyat olurdu lakin Logitech maalesef fiyat konusunda çok abzürdleşti.

Evet, fiyatlar yüksek Logitech genelinde, daha rekabetçi bir ortam için daha düşük fiyatlı ürünler çıkarmayı düşünmeliler bence, muadil ürünlerde çok pahalılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı