İnceleme Logitech G703 Hero lightspeed kullanıcı deneyimi

• Konuyu başlatan MachL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.930
Merhaba arkadaşlar, bu incelemeyi paylaşmada G703'ün özellikle Hero sensörlü modelinin pek fazla kullanıcı deneyimi bilgisine ulaşamamam oldu. Sosyal'de konu açtığımda G703 çok önerilmeyen bir modeldi genellikle Glourius Model O Wireless, Model D Wireless, Pugio ll Wireless gibi fareler önerildi. G703'ün önerilmemesinin başlıca nedenleri ağrılığı, tasarımı ve önerilen farelere göre bir nebze eski olmasıydı.
Fareyi 2 haftadır kullanıyorum, asıl almak istediğim model G Pro Wireless modeliydi lakin bütçem buna el verdi.
Her şeyden önce uzun zamandır ilk defa simetrik olmayan bir fare kullanmaya başladım ve alışmam biraz zaman aldı, orta uzunlukta bir ele sahibim ve tutuş şeklim palm. Küçük elli kullanıcılar için uygun olmadığı kanaatindeyim.
Farenin sağ ve sol kenarlarında kauçuk malzeme kullanılmış, fareyi tutarken elinize sert malzeme yerine kauçuk malzemenin gelmesi gerçekten kalite hissiyatını arttırmış lakin geri kalan malzemeler için aynı şey geçerli değil özellikle elimin az bir şey nemli olması durumunda hemen iz bırakıyor.

Kablosuz Teknolojisi:
Eski farem G305'den LightSpeed teknolojisi aşinayım, kablolu bir fareden kesinlikle farkı olmadığını rahatça söyleyebilirim zaten fareyi almadan önce yaptığım ilk araştırma profesyonel FPS arenasında bu farenin kullanıp kullanılmamasıydı. Kablosuz fare kullanan bilindik e sporcular genellikle G Pro Wireless ve G Pro X Superlight kullanıyor lakin hatırı sayılır bir kaç e sporcuda bu fareyi görünce aklımda soru işareti kalmadı.

Sensör:
Sensör olarak G703 modelinin 2 farklı sensöre sahip modeli şuan piyasada satışta, benim aldığım Hero sensörlü model ''910-005641'' seri model numarasına sahipken Pixart PWM33366 sensörlü model 910-005094 numaraya sahip, alırken dikkat etmekte fayda var.
Hero sensörlü model başlarda Hero 16K sensör modeliyle piyasaya sürülürken daha sonra Hero 25K sensör ile gelmeye başladı, Logitech Hero 16K modellerine ise G HUB güncellemesi ile Hero 25K modeline yükseltme olanağı sağladı. Bu fareyi alacaklara benim önerim Hero modelidir.

Switch:
Fare üzerinde biri DPI tuşu olmak üzere 6 adet tuş bulunmaktadır, farede 50 milyon tıklama ömrüne sahip, sesli sayılabilecek switchler kullanılmış ve basış hissiyatı gayet iyiyken tıklama gecikmesi ise 9 MS, bu sürenin bir anlam ifade etmesi için G Pro Wireless gibi üst seviye bir modelin tıklama gecikmesi 10 MS olduğunu paylaşmak isterim.

Aydınlatma:
Farenin üst kısmında bir adet aydınlatmalı G logosu ve fare tekerliğinin ortasında ince bir şerit şeklinde aydınlatma mevcut, bu aydınlatmaları G Hub üzerinden kişiselleştirebiliyoruz.

Skatez:
Farenin ön ve arka kısmında yay şeklin 2 adet PTFE ayaklar mevcut, henüz kullanım esnasında bir sorun ile karşılaşmadım lakin bu ağırlıkta bir fare için gözüme biraz küçük geldi.

Tasarım ve ağırlık:
Tasarım göreceli bir kavram olmakla beraber, bu fare sağ el ve orta-büyük elli kullanıcılarına hitap eder bir tasarıma sahip, ağırlık olarak 94g ağırlığa sahip kutu içerisinden çıkan ek ağırlıkla ağır fare severleri de cezbetmektedir. Bilindik bir tasarım ile karşılaştırma için G305 ile yan yana bir kaç fotoğrafını ekledim.

Kutu içeriği:
-1.8 metre Micro-USB kablo,
-Wireless alıcı,
-Kablo ile alıcıyı birleştirmek için adaptör,
-Bir adet 10g ağırlık
-Tabi ki küçük bir kullanım kılavuzuyla G703'ün kendisi çıkıyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.01.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.01.jpeg
    91,8 KB · Görüntüleme: 164
  • WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.02 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.02 (1).jpeg
    86,5 KB · Görüntüleme: 147
  • WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.02.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.02.jpeg
    97,2 KB · Görüntüleme: 158
  • WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.00.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.00.jpeg
    48,5 KB · Görüntüleme: 179
  • WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.01 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-04 at 00.12.01 (1).jpeg
    106,4 KB · Görüntüleme: 185
Son düzenleme:
Neden G305'den geçtiniz? G305'in ağırlık dengesi çok kötü deniyor doğru mu?
Prime Wireless'mi bu mu?

@MachL neden bir sürü (bana göre daha özellikli) modeller varken bunu tercih ettiniz merak ediyorum.
Çünkü bu farenin tasarımını bende çok beğeniyorum, ama diğerlerine kıyasla yeterli değil gibi geliyor.
Piyasada bu fiyata sayısız Wireless mouse varken neden G703?

@MachL neden bir sürü (bana göre daha özellikli) modeller varken bunu tercih ettiniz merak ediyorum.
Çünkü bu farenin tasarımını bende çok beğeniyorum, ama diğerlerine kıyasla yeterli değil gibi geliyor.
Piyasada bu fiyata sayısız Wireless mouse varken neden G703?
Özellik olarak daha iyiden kastettiğiniz nedir?
Hero 25K gibi bir sensöre, gayet hızlı 50 milyon ömürlü switchlere ve Lightspeed gibi bir teknolojiye sahip, piyasa bu fiyata böyle özellikli sayısız fare yok bence.

Hafiflik, konfor, ağırlık dengesi, yükseklik ölçüsü, gecikme süresi, batarya kapasitesi.

25k gibi bir sensöre, gayet hızlı 50 milyon ömürlü Switch'lere ve lightspeed.

Bunlar bu fiyat bandındaki çoğu Wireless modelde zaten benzer özellikler.

Güncel olarak G903 LightSpeed Hero ve eski bir G900 kullanıcısı olarak Logitech'in kablosuz farelerde rakipsiz olduğunu düşünmekteyim. Güzel inceleme, elinize sağlık.

Ek olarak Pugio II'yi kim önerdi merak ettim. G900'den Pugio II'ye bir geçişim olmuştu arada. Fareye sadece 1 ay dayanabildim :D.

Hafiflik, konfor, ağırlık dengesi, yükseklik ölçüsü, gecikme süresi, batarya kapasitesi.

Bunlar bu fiyat bandındaki çoğu Wireless modelde zaten benzer özellikler.
Hafif fare pek tercihim değildi FPS oyunları oynamama rağmen hafif fareler hoşuma gitmiyor ayrıca çoğu markanın kablosuz teknolojisinin Logitech'in Lightspeed teknolojisi kadar gelişmiş olduğunu düşünmediğim için G703'e yöneldim, Hero 25K sensör veya dengi bu fiyat bandında çok fare malesef yok.
Güncel olarak G903 LightSpeed Hero ve eski bir G900 kullanıcısı olarak Logitech'in kablosuz farelerde rakipsiz olduğunu düşünmekteyim. Güzel inceleme, elinize sağlık.

Ek olarak Pugio II'yi kim önerdi merak ettim. G900'den Pugio II'ye bir geçişim olmuştu arada. Fareye sadece 1 ay dayanabildim :D.
@Cozen24 önermişti galiba, rakipsiz olduğu konusuna kesinlikle katılıyorum, yıllardır kendini bu alanda kanıtlamış öncü bir marka.

Neden dayanamadınız hocam :)

Çift bağlantı desteği olan bir mouse ihtiyacım vardı. 2.4Ghz ile kabloluya yakın bir performans sunuyor. BLE bağlantısı da iş için kullandığımdan yetiyor. 400 TL'ye alıp Asus'tan 200 lira iade aldım. Bu fiyata bırakın dayanmayı ömürlük cihaz bence :)

Neden dayanamadınız hocam :)

Çift bağlantı desteği olan bir mouse ihtiyacım vardı. 2.4Ghz ile kabloluya yakın bir performans sunuyor. BLE bağlantısı da iş için kullandığımdan yetiyor. 400 TL'ye alıp Asus'tan 200 lira iade aldım. Bu fiyata bırakın dayanmayı ömürlük cihaz bence :)
Ben sevemedim hocam, G900 gibi bir fareden Pugio'ya geçtim sonuçta. Rog Armoury desen G-Hub'dan daha rezalet bir yazılım. Eskileri ağır bastı benim gözümde. Kişisel tercih meselesi. Çift bağlantıya ihtiyacım olsa benim de elimde tutabileceğim bir model ama onu da belirteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı