Logitech G930 Hareket Ettirince Kapanma Sorunu

cadgem2

Hectopat
Yaklaşık 6 aydır bu problemi yaşamaktayım. Kulaklığım sabitken kapanmıyor ancak hareket ettiği anda sürekli kapanıp açılmaya başlıyor. Ve kendi bluetooth girişinden sarj olmuyor eskiden oluyordu yani gittikçe daha kötüye gidiyor kulaklık. Sabit kaldığında herhangi bir problem yok açık kalıyor ancak sarjda tutmuyor, yani sarjda kalsın saatlerce enerjıyı cıkardığımda kulaklık kendi kendine kapanıyor ve açılmıyor. Hareket ettiğinde gene kapanıyor. Bazen hareket halinde olmasa da sürekli kapanıp açılıp bir dit sesi çıkarıyor ve bunu sürekli tekrarlıyor . Ancak sarj girişiyle biraz oynayıp biraz da hareket ettirdiğimde durdurabiliyorum. Bunun dışında kafaya taktıgımızda videodaki hatayı sürekli tekrarlıyor. Bataryanın girişine ve çıkışına baktılar. Enerji veriyor ve normal bi enerji olduğunu söylediler. Kulaklığın USB giriş yerinde bir problem olduğunu düşündüm ve orayı kontrol ettirdim bir telefoncuya. Sistem neredeyse telefonla aynıydı. Çünkü bir problem olmadığını ancak değiştireceğini söyledi ve değiştirdi. Sorunda hiçbir değişiklik olmadı. Hata verdiğinde ses bazen cızırtılı bir biçimde veriyor. Hoparlörlerinde patlak oldugu ıcın değil çünkü patlak gibi bir ses vermiyor gayet düzgün veriyor. Sorun hakkında yardımlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum. Kulaklığın kendi cihazından sarj etmeye çalıştığımda ışıkları dahi yanmıyor. Yani hiçbir tepki vermiyor. Bluetooth cihazında problem olduğunu düşünüyorum ancak hareket etmediğinde kulaklıkta hiçbir problem olmadığını görüyorum. Sorun sizce bataryasında mı yoksa kulaklığın kablolarında kısa devre vs bir problem mi var?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Konu güncel sorun devam etmekte

Son düzenleme:
İyi günler yaklaşık 1 yıl olmuş, sorununuzu çözdüyseniz bile başkalarına yardımcı olma ümidiyle yazıyorum. Öncelikle kendi durumumdan bahsedeceğim:

Ben kulaklığı 2.el olarak aldım açıklamada bataryası ölü olarak gözüküyordu.Aldığım gün kullanmaya başladım defalarca kapansa da yaklaşık 3 saat civarı kullandım. Bu kadar süre şarja takmadan kullanabildiğim için bataryasının sağlam olduğunu düşünmeye başladım, Logitech gaming sowftware yazılımda pil durumu sürekli değişiyordu(maks 10sa min 1dk arası).
Kullanmaya devam ettim fakat kapanmalar sıklaştı.

Araştırmalar sonucunda sırasıyla denediğim çözümler:
( her çözüm bir sorunun çözümü fakat benim sorunum sonuncu. Yüksek ihtimalle sizinki de sonuncusu.)

- Bataryayı kontrol ettim (şiş değildi),ölçtüm 4,1V gösteriyordu ki sürekli kapanma soruu yaşatan bataryalar şarj tutmaz yani voltaj değeri sağlama benziyordu fakat ben yinede bataryayı değiştirdim.
(çalışırken ölçmek aklıma gelmedi, çalışırken 3,7 volt altına düşmez ise sağlam demek).

-Yazılımsal hata olabileceğini düşünerek araştırdım, Manifest dosyası ile olan çözümleri denedim fakat bir şey değişmedi.(başka bir sorunun çözümü olduğu düşüncesindeyim)

-Bir yerde Sorunun logitech gaming yazılımdan olduğunu belirten bir yazı gördüm. Eski G930 yazılımını kurdum. yine bir şey değişmedi.

-Tüm driverleri sildim logitech gaming yazılımını kaldırdım ve kablosuz alıcıyı(dongle) usb 3.0 porta takıp kullanmayı denedim biraz olsun sorun hallolmuş gibi geldi fakat tekrar devam etti.

-Kulaklığın genelde çıkarıp askısına koyduğumda yada hareket ettiğim zaman kapandığını farkettim.
Bundan dolayı içini açtım. sorunun sağ kulaklıktan sol kulaklığa gelen kablodaki kopuklukdan olduğunu buldum.

Detaylı açıklamak gerekirse:

Sol kulaklık da, sağ kulaklıktan gelen kablonun girdiği yerden kopmuş. (kablo kalitesi iyi fakat kablonun girdiği yer dar olduğu için kabloyu sıkıştırmış ondan dolayı kopmuş)

396956

tamir için kablonun hangi kabloların nereden koptuğunu bulmanız gerekiyor, bulduğunuzda lehimleyerek tamir etmeniz gerekiyor.

tamir edebilecek arkadaşlar için açıklamaya çalışayım:
ben resimde de görüldüğü gibi nokia bataryası kullandım. Fakat eski bataryanın kontrol kartını kullandım burası önemli.( kullanmazsanız pil durumunu hatalı gösterebilir yada güvenlik amacıyla hiç çalışmayabilir.)

0162ed91-921f-4ea8-a931-b28be8499c80-jpg.396957

kırmızıkablo pozitif
siyah kablo gnd/şase/eksi
sarı kablo pil kimliği ve şarj durumu için kullanılıyor.
mavi ve yeşil kablo sağ hoparlör kablosu

ölçü aletiyle ölçtüğünüzde kırmızı siyah kablo arasındaki voltaj değeri 4V civarında olmalı
sarı ile siyah kablo arasındaki direnç değeri yaklaşık 9,5 kiloohm olmalı
mavi ile yeşil arasındaki direnç değeride yaklaşık 32 ohm olmalı

396954

kablonun nereden koptuğunu bulmak biraz sıkıntılı bir kısım.
ben kablonun bir ucunu boşta bırakıp diğeri ucuna 220 volt vererek NCV ölçü aletiyle ölçtüm (temassız gerilim ölçüyor) fakat bulamadım.
kabloyu soyup kulaklığı çalıştırdım. kablo üzerinde hareket ederek buldum.( çok yüksek ihtimalle sağ veya sol kulaklığa giren kısımdadır fotoda işaretledim.)
396967

en son hali bu şekildeydi.
Şuan sıkıntısız çalışıyor.
Ankara'da iseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Dosya Ekleri

• 0162ed91-921f-4ea8-a931-b28be8499c80.jpg
    0162ed91-921f-4ea8-a931-b28be8499c80.jpg
    189,5 KB · Görüntüleme: 595
İyi günler yaklaşık 1 yıl olmuş, sorununuzu çözdüyseniz bile başkalarına yardımcı olma ümidiyle yazıyorum. Öncelikle kendi durumumdan bahsedeceğim:

Ben kulaklığı 2.el olarak aldım açıklamada bataryası ölü olarak gözüküyordu.Aldığım gün kullanmaya başladım defalarca kapansa da yaklaşık 3 saat civarı kullandım. Bu kadar süre şarja takmadan kullanabildiğim için bataryasının sağlam olduğunu düşünmeye başladım, Logitech gaming sowftware yazılımda pil durumu sürekli değişiyordu(maks 10sa min 1dk arası).

( her çözüm bir sorunun çözümü fakat benim sorunum sonuncu. Yüksek ihtimalle sizinki de sonuncusu.)

- Bataryayı kontrol ettim (şiş değildi),ölçtüm 4,1V gösteriyordu ki sürekli kapanma soruu yaşatan bataryalar şarj tutmaz yani voltaj değeri sağlama benziyordu fakat ben yinede bataryayı değiştirdim.
(çalışırken ölçmek aklıma gelmedi, çalışırken 3,7 volt altına düşmez ise sağlam demek).

-Yazılımsal hata olabileceğini düşünerek araştırdım, Manifest dosyası ile olan çözümleri denedim fakat bir şey değişmedi.(başka bir sorunun çözümü olduğu düşüncesindeyim)

-Bir yerde Sorunun logitech gaming yazılımdan olduğunu belirten bir yazı gördüm. Eski G930 yazılımını kurdum. yine bir şey değişmedi.

-Tüm driverleri sildim logitech gaming yazılımını kaldırdım ve kablosuz alıcıyı(dongle) usb 3.0 porta takıp kullanmayı denedim biraz olsun sorun hallolmuş gibi geldi fakat tekrar devam etti.

-Kulaklığın genelde çıkarıp askısına koyduğumda yada hareket ettiğim zaman kapandığını farkettim.
Bundan dolayı içini açtım. sorunun sağ kulaklıktan sol kulaklığa gelen kablodaki kopuklukdan olduğunu buldum.

Sol kulaklık da, sağ kulaklıktan gelen kablonun girdiği yerden kopmuş. (kablo kalitesi iyi fakat kablonun girdiği yer dar olduğu için kabloyu sıkıştırmış ondan dolayı kopmuş)

Eki Görüntüle 396956

tamir için kablonun hangi kabloların nereden koptuğunu bulmanız gerekiyor, bulduğunuzda lehimleyerek tamir etmeniz gerekiyor.

ben resimde de görüldüğü gibi nokia bataryası kullandım. Fakat eski bataryanın kontrol kartını kullandım burası önemli.( kullanmazsanız pil durumunu hatalı gösterebilir yada güvenlik amacıyla hiç çalışmayabilir.)

kırmızıkablo pozitif

ölçü aletiyle ölçtüğünüzde kırmızı siyah kablo arasındaki voltaj değeri 4V civarında olmalı

Eki Görüntüle 396954

ben kablonun bir ucunu boşta bırakıp diğeri ucuna 220 volt vererek NCV ölçü aletiyle ölçtüm (temassız gerilim ölçüyor) fakat bulamadım.
kabloyu soyup kulaklığı çalıştırdım. kablo üzerinde hareket ederek buldum.( çok yüksek ihtimalle sağ veya sol kulaklığa giren kısımdadır fotoda işaretledim.)
Eki Görüntüle 396967
Merhabalar Ürettiğiniz çözümlerin hepsini tek tek bende çözümlemeye çalıştım Ulaştığım sonuç sizinkine benzer sonuçlardı tabiki sorunun sol kulaklıktan bataryaya giden kablolar olduğunu anlamak bir hayli zamanımı aldı. Detaylı gösterdiğiniz Tamir yöntemini 6 ay önce bende tekrarladım kabloyu komple değiştirdiğimde sorun çözüldü Siz sanırım kabloda onarıma gittiniz. Bu kesinlikle yazılımsal veya farklı bir çip hatası değil tamamen Bataryaya giden ince kablolardan kaynaklanıyor. Kulaklık sabit durdugunda zaten bu yüzden kesilmeler yaşanmıyor. Bir hayli uğraşlarınızın sonuclarını umarım bu konuyu okuyan arkadaşlar için bir çözüm yöntemi olarak kullanılabilir Bunun dışında Bende 2 adet logitech g930 kulaklık bulunmakta biri zaten çok eskiydi yedek parça olarak kullanıyorum. Herhangi bir yedek parça ihtiyacınız olursa çekinmeden bana ulaşabilirsiniz elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışırım. Mail cadgem2@gmail.com

Eki Görüntüle 396956

kırmızıkablo pozitif

Eki Görüntüle 396954

Eki Görüntüle 396967

Hocam merhaba, aynı cihaza 3-4 senedir sahibim. ben de benzer sorunları yaşıyorum. çözüm bulamamıştım. teknik konulardan çok anlamıyorum. yani söküm tamir kısmını becerebileceğimi sanmıyorum :)) ankarada sorunu çözebileceğim bir yer biliyor musunuz? mail ilede ulaşabiliriz. srhtbzkrt@hotmail.com
teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı