Logitech Garanti Deneyimi

Hocam merhabalar. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim ve Logitech'ten (kulaklık haricinde) oldukça memnun olduğumu söylemek isterim. Hala G103 klavyemi ara sıra olsa da kullanmaktayım ki 7 yıl oldu. Aynı şekilde 4 yıl boyunca G502 PS mouse kullandım (Maalesef kablosunun kumaşı söküldüğü için ve de kablolunun dezavantajları olduğu için başka bir fareye yönelmem gerekiyordu.)ve şu an iki yılını doldurmak üzere olan G900 faresini kullanmaktayım. Fakat yukarıda "kulaklık hariç" diye bir ifade yazdım, nedenini anlatmak isterim.
Bundan dört ya da beş yıl önce G230 kulaklığını almak istedim. Fiyatı 200 TL civarlarındaydı, kaçırmak istemedim. Ürünü aldım fakat hiçbir şekilde beğenmedim. Ses profili fazla yapaya kaçıyordu, her ne kadar bas sevmesem de, ve neredeyse hiçbir şekilde bas namına bir şey yoktu seste. Onun dışında ses profili fazla sıcak bir tona sahipti, yani kullanması eğlenceliydi. Ancak kulaklığın kumaş pedlere sahip olması, ben deri sevdiğimi henüz fark etmemiştim, ve kulağımı çok terletmesi benim için bir sorun teşkil ediyordu. Ayrıca kablosunun aşırı ince ve kumaş şeklinde olması da problemdi. Kablo sürekli yerlere ya da koltuğun tekerine takılıyordu ve bir keresinde de bunun yüzünden bilgisayar kasası yere düşmüştü, neyse ki bir problem yoktu. Ve bir gün sesler kesik kesik gelmeye başladı, sorunun kumanda ve kablonun bitişiğinden olduğunu anlamam çok uzun sürmedi. Tam da bu sırada başka bir ile yerleşeceğim için bu ürün bir hafta boyunca böyle elimde kaldı. Yeni yere gelir gelmez ürünü servise gönderdim ve Logitech farkını burada gösterdi. Ürünü incelediler ve iki hafta sonra bana ürün değişimi ya da 100 TL karşılığında bir üst model olan G430'u verebileceklerini söylediler. O zamanlar kulaklık konusunda pek de fikrim olmadığı için ikinci teklifi kabul ettim.
Derken G430' u kullanınca bundan da hoşlanmadığımı fark ettim. Önceki modelden farkları renginin mavi olması, ses profilinin doğal fakat hala çok sıcak tonlu ve bastan mahrum olması ve de ek olarak sanal 7.1 desteği için kutudan USB çevirici ile çıkmasıydı. Onun dışında her şey aynıydı ve ürün "Ben bir üst model değilim." diye bağırıyordu. Ve esas bomba bundan sonra atıldı. Bu ürün 4 ay sonrasında kendi kendine bozuldu ! Yine aynı yerden dolayı ürün bozulmuştu. Ben de anlık bir sinirden dolayı kulaklığı kırdım. Emin olun ki pişman değilim ve yine olsa yine yapardım. Bunun üzerine yolum servisin oralardan geçeceğinden dolayı ürünü de yanımda götürüp durumu anlattım ve bekleyeceğiniz gibi ürün hakkında hiçbir işlem yapılmadı çünkü kullanıcı hatasıydı.
Ben de uğraşmak istemediğim için ürünü direk çöpe attım ve bu olaydan yaklaşık iki ya da üç ay sonra şu an üç yaşını doldurmuş olan HyperX Cloud 2 kulaklığımı aldım. Gerek ses profili, gerek konforu konusunda Logitech'ten binlerce kat daha iyi ve keşke o zamanlar daha bilgili olsaydım diyorum, hiçbir şekilde kulaklıkta HyperX'ten şaşmazdım. Hatta bu seviyeyi daha ileriye taşıyıp Cloud Alpha bile alsaymışım diyorum bazen. Uzun bir yazı oldu ama yazmak istedim.
 
Logitech Destek + Karşıdan Yükleme bu siteye girip en aşağıdan "Bize Ulaşın" tuşuna bas. Çıkan sayfadan kendi ürünün seçip ( ya da seri numarasını girip) devama tıkla. Daha sonra "Tell us about your problem" kısmına herhangi bir şeyler yaz (Ne yazdığının bir önemi yok.). Sonra sayfa aşağı doğru genişleyecek ve aşağıda "Hala yardıma ihtiyacım var" tuşu çıkacak ona bas. Ona bastıktan sonra "Live Chat" tuşu çıkacak aşağıda ona bastıktan sonra sağ alt köşede "Canlı Destek" gelecek oradan Türkçe bir şekilde iletişime geçebilirsin. (Live Chat sadece mesai saatlerinde oluyor sanırım emin değilim) Direkt mail atarak da ulaşabilirsin onlara ama ben mail attıktan 1 hafta sonra geri döndüler Live Chat daha hızlı bir yol.

Kusura bakma rahatsız ediyorum ama her türlü denedim bir türlü Türk temsilci çıkmıyor. :(
Her saatte denedim. Siz saat kaçta denemiştiniz?
 
Kusura bakma rahatsız ediyorum ama her türlü denedim bir türlü Türk temsilci çıkmıyor. :(
Her saatte denedim. Siz saat kaçta denemiştiniz
Zaten Türk çıkmıyor. Senin Türkçe yazdığın yazı otomatik olarak çevriliyor. aynı zamanda onların yazdıkları da çevriliyor. Yani bende öyleydi. Genelde Hintli abiler oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı