Logitech MK120 set incelemesi

Merhaba, bugün sizlere Logitech MK120 klavye ve fare setini inceleyeceğim.
Uygun fiyatı nedeniyle birçok kişi bu ürünü merak ediyor. Olabildiğince size artı ve eksilerini söylemeye çalışacağım ancak bu ürünün ana kullanım amacının ofis olduğunu unutmamak gerek.

Ürünün artıları;
  • Uygun fiyatı. Set şu anda birçok yerde 99TL fiyatı ile alınabiliyor.
  • Ürünlerin hafif olması. Laptop ile çanta içinde taşıyorum genellikle.
  • Her iki el kullanıma uygun simetrik mouse.
  • 3 yıl Logitech garantisinde olması.
  • Ofis farelerine göre göre daha uzun kablo. Genellikle ofis fareleri 1-1.5 metre oluyor iken yaklaşık 2 metre kablosu var farenin.
  • Sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı olması. Deneyemedim ancak Logitech 60 ml sıvıya kadar dayanıklı demiş.

Artı sayılabilecek özellikler;
  • Klavyede kablo kanalı olması. Genellikle ucuz ya da ofis klavyelerinde olmuyor.
  • Farenin nispeten büyük olması. Eli büyük biri olarak benim için artı sayılabilir :)

Eksi sayılabilecek özellikler;
  • Klavyede hiç multimedya tuşunun olmaması. Her ne kadar ofis kullanımı için olsa da ses ayarı için kısayol tuşlarının olması iyi olurdu.
  • Farenin 1000 DPI olmasına rağmen DPI tuşunun olmaması. En azından 400-800-1000 gibi üç farklı seçenek olabilirdi ancak oyun oynamadığım sürece DPI farkı anlaşılmıyor bile.
  • Ürünün nispeten eski bir ürün olması. İlk çıkış zamanının üstünden biraz geçti.

İşin kısa özeti alınabilecek bir ürün. Hatta birçok "Gaming" ürün yerine bile alınabilir.
15 gün önce satın aldım ve günde yaklaşık 8 saat kullandım, rahatlığı da yerinde bence.

IMG_20200729_183931.jpg

IMG_20200729_181752.jpg
IMG_20200729_190138.jpg
IMG_20200729_181805.jpg

IMG_20200729_181554.jpg

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ay içerisinde 2 adet Hadron bir adet de Everest fare bozdum. Üç fare de 2400DPI idi ancak şunu söyleyebilirim ki CS 1.6 içinde aynı hassasiyet ayarı ile daha iyi oynadım.

Bu arada fare bu ürünlerden sonra ilaç gibi geldi diyebilirim. Hadron olanlara özellikle saat başı tokat falan atıyordum çalışsın diye.

3 tuşa aynı anda basabiliyor muyuz?
Evet basabiliyoruz. Ama toplam tuş sayısı sınırlı olmalı, Anti-Ghosting yok.
Bir ofis ürünü olduğu için eksi bir özellik değil bence Anti-Ghosting olmaması.

Evet basabiliyoruz. Ama toplam tuş sayısı sınırlı olmalı, Anti-Ghosting yok.
Bir ofis ürünü olduğu için eksi bir özellik değil bence Anti-Ghosting olmaması.
Logitech işini hakkıyla yapıyor helal olsun. Çoğu ucuz "Gaming" modeller kalitesiz çıkıp 1 ayda bozulabiliyor.

Ben de uzun zamandır bunu kullanıyordum. Hatta mouseu hâlâ kullanıyorum. Klavyeyi değiştirdim. Klavyenin üstünde multimedya özellikleri olmaması çok kötü, ama onun dışında gayet iyi. Rampage Alpor Pro aldım klavye olarak, gayet hoş bir klavye. Mouse'u çok güzel, küçük olduğu için hoşuma gidiyor.

Merhaba, bugün sizlere Logitech MK120 klavye ve fare setini inceleyeceğim.
Uygun fiyatı nedeniyle birçok kişi bu ürünü merak ediyor. Olabildiğince size artı ve eksilerini söylemeye çalışacağım ancak bu ürünün ana kullanım amacının ofis olduğunu unutmamak gerek.

Ürünün artıları;
  • Uygun fiyatı. Set şu anda birçok yerde 99TL fiyatı ile alınabiliyor.
  • Ürünlerin hafif olması. Laptop ile çanta içinde taşıyorum genellikle.
  • Her iki el kullanıma uygun simetrik mouse.
  • 3 yıl Logitech garantisinde olması.
  • Ofis farelerine göre göre daha uzun kablo. Genellikle ofis fareleri 1-1.5 metre oluyor iken yaklaşık 2 metre kablosu var farenin.
  • Sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı olması. Deneyemedim ancak Logitech 60 ml sıvıya kadar dayanıklı demiş.

Artı sayılabilecek özellikler;
  • Klavyede kablo kanalı olması. Genellikle ucuz ya da ofis klavyelerinde olmuyor.
  • Farenin nispeten büyük olması. Eli büyük biri olarak benim için artı sayılabilir :)

Eksi sayılabilecek özellikler;
  • Klavyede hiç multimedya tuşunun olmaması. Her ne kadar ofis kullanımı için olsa da ses ayarı için kısayol tuşlarının olması iyi olurdu.
  • Farenin 1000 DPI olmasına rağmen DPI tuşunun olmaması. En azından 400-800-1000 gibi üç farklı seçenek olabilirdi ancak oyun oynamadığım sürece DPI farkı anlaşılmıyor bile.
  • Ürünün nispeten eski bir ürün olması. İlk çıkış zamanının üstünden biraz geçti.

İşin kısa özeti alınabilecek bir ürün. Hatta birçok "Gaming" ürün yerine bile alınabilir.
15 gün önce satın aldım ve günde yaklaşık 8 saat kullandım, rahatlığı da yerinde bence.

Hocam ürünü biraz sizin incelemenize göre aldım, ancak devlet dairelerinde sanırsam farklı modeller kullanılıyor, klavye bana aşırı dandik geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı