Logitech Z506 laptop adaptörü ile çalıştırılır mı?

dgknyl

Kilopat
Katılım
18 Şubat 2016
Mesajlar
1.280
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Yazılım
Arkadaşlar bildiğiniz üzere genelde elektrik git gellerinden dolayı çabuk bozulan güç beslemesi bende de patlamış bulunmakta.
Sistemi komple söktüm elimde şu şekilde bir parça bulunmakta.

1635145197853.png


Kırmızı ile işaretlediğim yer kötü olmuştu söktüm.
Ben bu sistemin Subwoofer'ını laptop adaptörü ile çalıştırmak istiyorum. 75Watt(rms). İnternette bulamadım, yardımcı olabilecek birileri varsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bu kırmızı daire içindeki eleman dış kılıfa sarılı cam sigorta olabilir. Çünkü bu gelen 220 VAC şebekeye seri bağlanılmış olarak görünüyor, sarı renkli kutupsuz kondansatörden hemen önce. Bundan emin olabilmek için bir avometreyle ayaklarını ölçebilmek lazım, bu omaj ölçümünde eğer sonsuz omaj değeri okunuyorsa gidip gelen voltajla bu sigorta yanmış, çalışan bu devre açık devre olmuştur. Eğer bu eleman bir cam sigorta ise başka cam sigorta ile (diğer elemanlarda yanma, patlama, vb. durum görülmüyorsa) değişilmesiyle besleme devresi olarak yine çalışabilir.

Not: 0-1 ohm olarak ayaklarından ölçülüyorsa sigorta içten sağlamdır, gittikçe azalan omaj değerleri görülüyorsa elektrolitik kondansatör (zayıf ihtimal de olsa) olabilir, o zaman diğer yerlerde gözle görülemeyen başka sıkıntıları da var demektir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Geçenlerde elime Creative ses sistemi geçti. PWM entegresini besleyen direnç bozulmuştu. Yeni direnç taktım çalışıyordu. Sen de mesela 220 Volt ver ve DC filtre kondansatörüne bak. 300 Volt görmen lazım. Eğer o voltaj varsa giriş sağlam, sonra mesela PWM entegresini güç girişine bak, orada voltaj var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı